MOOI HÈ...ALLES

HANGT ER VADERLANDSLIEFDE IN DE LUCHT ?

11 juli 

Zittend op het terras genieten we van een lekker kop koffie en de ondergaande zon.

Wow.... wat een schouwspel. Hangt er 'vaderlandsliefde' in de lucht? De rood-wit-blauwe vlag verschijnt vrijlijk in de lucht, terwijl de Nederlandse driekleur eigenlijk niet zomaar mag worden uitgehangen.Volgens het vlaggenprotocol (natuurlijk heb ik dat even nagekeken) mag een gehesen vlag nooit de grond raken en de vlag mag niet worden gehesen als het donker is. Een andere regel is dat voordat het donker is, de vlag wordt gestreken, want die mag 's nachts niet blijven hangen. En zo gaat het ook nu, beetje bij beetje lossen de kleuren op in de invallende avond.

Volgens de overlevering hebben de kleuren van de vlag een symbolische betekenis. Het rood zou staan voor het volk, het wit voor de kerk en het blauw voor de adel.

Bij de wonderlijke vlag die vanavond werd gehesen, kies ik voor meer passende kleurensymboliek. Het rood staat nu voor loyaliteit, geestdrift, kracht, passie, liefde. Het wit associeer ik met helderheid, vreugde, vrij, puur en blij.

En het blauw laat wilskracht zien, samen met geloof en vertrouwen in intuïtief inzicht en idealen, geeft dit een verkoelende en verruimende sfeer die inspiratie, rust en vrede geeft.

Dit inspirerende moment hoort beslist bij de 'big five' die ik ga ontdekken.

 

Schrijf een commentaar: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.
Bekijk alle commentaren

Nieuwe commentaren

14.12 | 11:11

Mooie foto zo aan het eind van de reis. Wat een rijkdom als je zo twee maanden in en met de natuur kan zijn, in en van de wereld.

...
08.12 | 10:02

Lieve Hans en Mirjam,
Wat een heel mooi eerbetoon aan Rob.
Hij zou er enorm van hebben genoten. Misschien heeft hij mee genoten met jullie.
Liefs

...
26.11 | 19:10

Mooie foto.
Lichtheid overal!!!!

...
25.11 | 08:45

Weer opnieuw zeer indrukwekkende foto’s en verhalen.
Magisch allemaal!

...
Je vindt deze pagina leuk