MOOI HÈ...ALLES

LIJNBEELDEN

13 Juli

Kijk zo werkt dat dus bij mij als ik op ideeënsafari ben. Op mijn gemak, ik neem er de tijd voor. Ik heb me voorgenomen om in plaats van een dag, een week uit te trekken voor elke etappe.

Ik geniet nog volop van dit eerste traject van de safari, maar hoop toch maandag zover te zijn, dat ik aan de tweede etappe kan beginnen.

Altijd was ik al een 'gulzige rondkijker'. Er is zoveel te zien.

Ook vandaag doe ik weer twee prachtige ontdekkingen.

Ik woon aan de dijk en op mijn wandeling, valt mijn oog op de schaduwen, die op de weg ontstaan door het samenspel van de zon en de omheinding van de uiterwaarden. De schaduwlijnen van het prikkeldraad doen me denken aan een leeg blad in een oefenschriftje van vroeger. Ik denk aan het keurig op en binnen de lijntjes schrijven...

Het zaadje (het schaduwbeeld) is in goede aarde gevallen en kiemt onmiddellijk. Het herbergt groei en bloei. Plotseling zijn er allerlei nieuwe ideeën, ze tuimelen en buitelen over elkaar heen. Vlinders in mijn buik.

Al wandelend krijgen mijn gedachten meer vorm. En ja ik ga het gewoon doen... Een bundel maken met 'lijnbeelden'. Straks eens kijken of ik het schoolse schoonschrift nog beheers.

Omdat ik mijn eerste 'lijnbeeld' op de grond gevonden heb, kijk ik omhoog, wie weet zijn er 'vliegtuigstrepen' te bekennen?

Helaas niet...dus dat bewaar ik voor een andere keer.

Later op de dag word ik toch nog verrast...

Wat ben ik blij met mijn ideeënvondst van vandaag!

 

Schrijf een reactie: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.
Bekijk alle reacties

Nieuwe reacties

24.08 | 08:27

Lieve meneer en mevrouw van Laanen, via de danssite van Janne kwam ik op uw site, genoten van alle rijkdom die u deelt! Veel dank, hartelijke grt Margriet Nolet

...
15.12 | 21:05

Met veel plezier je verhaal gelezen Mirjam, geweldig, wat een mooie reis hebben jullie weer gemaakt. En wat een prachtig verhaal!

...
10.12 | 18:52

K linkt spannen die luchtzak.
Daar wil ik wel meer van weten!

...
07.12 | 12:12

Ik hoop dat jullie hier veilig doorheen zijn gekomen, het klinkt best eng in deze tijd waarin ik alsmaar over extreme weersomstandigeheden hoor! Liefs

...
Je vindt deze pagina leuk