MOOI HÈ...ALLES

LIJNBEELDEN

13 Juli

Kijk zo werkt dat dus bij mij als ik op ideeënsafari ben. Op mijn gemak, ik neem er de tijd voor. Ik heb me voorgenomen om in plaats van een dag, een week uit te trekken voor elke etappe.

Ik geniet nog volop van dit eerste traject van de safari, maar hoop toch maandag zover te zijn, dat ik aan de tweede etappe kan beginnen.

Altijd was ik al een 'gulzige rondkijker'. Er is zoveel te zien.

Ook vandaag doe ik weer twee prachtige ontdekkingen.

Ik woon aan de dijk en op mijn wandeling, valt mijn oog op de schaduwen, die op de weg ontstaan door het samenspel van de zon en de omheinding van de uiterwaarden. De schaduwlijnen van het prikkeldraad doen me denken aan een leeg blad in een oefenschriftje van vroeger. Ik denk aan het keurig op en binnen de lijntjes schrijven...

Het zaadje (het schaduwbeeld) is in goede aarde gevallen en kiemt onmiddellijk. Het herbergt groei en bloei. Plotseling zijn er allerlei nieuwe ideeën, ze tuimelen en buitelen over elkaar heen. Vlinders in mijn buik.

Al wandelend krijgen mijn gedachten meer vorm. En ja ik ga het gewoon doen... Een bundel maken met 'lijnbeelden'. Straks eens kijken of ik het schoolse schoonschrift nog beheers.

Omdat ik mijn eerste 'lijnbeeld' op de grond gevonden heb, kijk ik omhoog, wie weet zijn er 'vliegtuigstrepen' te bekennen?

Helaas niet...dus dat bewaar ik voor een andere keer.

Later op de dag word ik toch nog verrast...

Wat ben ik blij met mijn ideeënvondst van vandaag!

 

Schrijf een commentaar: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.
Bekijk alle commentaren

Nieuwe commentaren

14.12 | 11:11

Mooie foto zo aan het eind van de reis. Wat een rijkdom als je zo twee maanden in en met de natuur kan zijn, in en van de wereld.

...
08.12 | 10:02

Lieve Hans en Mirjam,
Wat een heel mooi eerbetoon aan Rob.
Hij zou er enorm van hebben genoten. Misschien heeft hij mee genoten met jullie.
Liefs

...
26.11 | 19:10

Mooie foto.
Lichtheid overal!!!!

...
25.11 | 08:45

Weer opnieuw zeer indrukwekkende foto’s en verhalen.
Magisch allemaal!

...
Je vindt deze pagina leuk