MOOI HÈ...ALLES

RONDJE PONTJE EN EEN LEKKE BAND

17 Juli

Vanmorgen met een kleine vetraging vertrokken voor mijn geluidenexpeditie.

Ik ben erg visueel ingesteld. hoe zal het zijn om doelbewust mijn oren te spitsen en te luisteren?

... “ Denk eraan...elk pondje gaat door het mondje.” Twee dames staan – net als mijn lief en ik – te wachten op het fietsveer, dat nog aan de overkant ligt. Terwijl het gesprek tussen de twee vriendinnen voortkabbelt, eet een van hen een stuk chocolade. Zegt de een tegen de ander: “Jammer genoeg, geen bankje hier. Zou toch handig zijn als je een rondje pontje doet.”
Waarop de ander vertelt dat het pontje een experiment is, wat op vrijwilligers draait en dat er wel geen geld zal zijn voor een bankje.
Als we even later overvaren, mijmer ik over wat ik hoorde en een idee springt op.
Bij het verlaten van het veer maak ik een praatje met de veerbaas en opper dat het een goed idee zou zijn, om tijdelijk - nu het volop zomer is - een bankje van hooibalen te plaatsen voor de wachtende fietsers en wandelaars. Er zal beslist een boer bereid zijn om enkele balen voor dit doel beschikbaar te stellen.

Het tweede deel van onze tocht krijg ik een lekke band en we hebben helaas geen reparatiedoosje bij ons. Mijn lief fietst naar huis om de auto te halen en ik loop met de fiets aan de hand verder. Dit is een mooi moment om op geluidenexpeditie te gaan en ineens hoor ik van alles:het zoemen van de fietsbanden, mijn voetstappen, de steentjes onder mijn schoenen, de auto's die over de brug rijden, veel soorten vogelgeluiden, het tikken van een watersproeier, het hinniken van een paard, het draaien van het fietswiel, een hond blaft en in de verte roept iemand.
De cadans van mijn voetstap en van het gedraai van de wielen begeleiden me heel gelijkmatig. Ik voel me lekker en geniet van alles om me heen. Super rustig is het hier op de dijk op dit uur van de dag en toch zijn er veel geluiden:
een tractor start, ergens valt een deksel dicht, nog een blaffende hond, uit een huis komt muziek, een zaagmachine in de verte, een auto die me inhaalt, de wind in de bomen, de lekke band plopt, verderop knettert er iets dat op glas lijkt, op de Maas ronkt een boot, de wind in de ratelpopulier ruist en knispert veel duidelijker dan de wind in de es.
Een piepje... ik ontvang een sms.
Op de verderop gelegen snelweg raast het verkeer. Ik hoor de verschillen tussen vracht- en personenauto's. Ik zie en hoor een mevrouw het hekje van haar tuin openen, het kraakt. De fietsbel van dezelfde mevrouw, die me nu op de fiets voorbij gaat, haar groet.
Een mechanisch geluid in de verte en in de bocht van de dijk loeit de wind opnieuw zachtjes. De klep van mijn fietstas slaat af en toe doordat de wind eronder blaast.Twee opvliegende duiven met klapwiekende vleugels. Het piepje van mijn camera omdat ik een foto maak.
En nog eens acht jonge duiven die wegvliegen, dat was wat je noemt flink klapwieken
Wat een mooie luchten...onze auto nadert en daar is mijn lief om mij en mijn kapotte fiets op te halen.

Een blik op mijn horloge...ik ben precies 14 minuten op geluidenexpeditie geweest
Meer weergeven

Schrijf een reactie: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.
Bekijk alle reacties

Nieuwe reacties

24.08 | 08:27

Lieve meneer en mevrouw van Laanen, via de danssite van Janne kwam ik op uw site, genoten van alle rijkdom die u deelt! Veel dank, hartelijke grt Margriet Nolet

...
15.12 | 21:05

Met veel plezier je verhaal gelezen Mirjam, geweldig, wat een mooie reis hebben jullie weer gemaakt. En wat een prachtig verhaal!

...
10.12 | 18:52

K linkt spannen die luchtzak.
Daar wil ik wel meer van weten!

...
07.12 | 12:12

Ik hoop dat jullie hier veilig doorheen zijn gekomen, het klinkt best eng in deze tijd waarin ik alsmaar over extreme weersomstandigeheden hoor! Liefs

...
Je vindt deze pagina leuk