MOOI HÈ...ALLES

DE SPRINKHAAN

 

Deze week ben ik begonnen met de laatste etappe van mijn safari en ontdek ik welke vijf diersoorten door toeval mijn pad kruisen: mijn eigen 'Big Five'

 

Iedere zomer worden we wel ergens in huis verrast door het bezoek van zo'n fluoriserend groen insect. Maar in bed langs mijn hoofd...dat is toch schrikken.

Ineens is zij daar, de felgroene sprinkhaan. Als we haar willen pakken om haar terug naar buiten te brengen, vliegt ze telkens een aantal meters verderop. Voelt ze zich bedreigt?

Zou het de sprinkhaan van Toon Tellegen zijn en is zij hier om mij geluk te verkopen? Geluk...heb ik van en in mezelf al zoveel. Maar toch...nu ik erover nadenk...de sprinkhaan brengt me geluk. Ze is de eerste van mijn 'big five'

De foto, die ik maakte is niet duidelijk en doet geen recht aan de sprinkhaan en haar kleur. Op internet vond ik een betere afbeelding. Met dank aan de Sprinkhanenstudiegroep (www.nhgl.nl)

Schrijf een commentaar: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.
Bekijk alle commentaren

Nieuwe commentaren

14.12 | 11:11

Mooie foto zo aan het eind van de reis. Wat een rijkdom als je zo twee maanden in en met de natuur kan zijn, in en van de wereld.

...
08.12 | 10:02

Lieve Hans en Mirjam,
Wat een heel mooi eerbetoon aan Rob.
Hij zou er enorm van hebben genoten. Misschien heeft hij mee genoten met jullie.
Liefs

...
26.11 | 19:10

Mooie foto.
Lichtheid overal!!!!

...
25.11 | 08:45

Weer opnieuw zeer indrukwekkende foto’s en verhalen.
Magisch allemaal!

...
Je vindt deze pagina leuk