MOOI HÈ...ALLES

TEEK AWAY

 

Ik heb een hekel aan insecten. Kleine beestjes, kriebelbeestjes.

Al heel lang weet ik dat muggen dol op me zijn, nu weet ik dat teken het ook zijn.

Afgelopen twee weken heb ik drie keer een teek gehad. Op mijn linkerarm, mijn linkerbeen en mijn rechterooglid. Het lukte me niet de teek op mijn ooglid te verwijderen, moest ervoor naar de huisarts.

Al ben ik op safari, toch ben ik gewoon in mijn eigen tuin met deze nare steekbeestjes geconfronteerd. Ze hebben zich als het ware naar mijn top vijf van toevallige dieren 'gezogen'. Daar kan ik na drie beten in korte tijd niet omheen.

 

Een jaar of twee-drie geleden heb ik ook bezoek gehad van zo'n akelig 'vampierbeestje' . Dat leverde me een (ca 10 cm) ronde rode kring op en twee langdurige antibioticakuren.

Sindsdien heb ik het helemaal niet meer op die rotbeestjes en controleer mezelf goed, maar na iedere beet ben ik weer voor even wat huiverig.

Speurend naar wat juist is bij het verwijderen van een teek, stuitte ik op de volgende support.

 

Met de ‘Teek Away’ App op zak kunt u onbezorgd genieten in de buitenlucht. De teken-App is vanaf 1 augustus gratis te downloaden voor iOS (Apple) in de App Store en voor Android in de Play Store.

http://www.iphoneclub.nl/272240/teek-away-nederlandse-iphone-app-geeft-uitleg-bij-tekenbeet/

Schrijf een reactie: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.
Bekijk alle reacties

Nieuwe reacties

24.08 | 08:27

Lieve meneer en mevrouw van Laanen, via de danssite van Janne kwam ik op uw site, genoten van alle rijkdom die u deelt! Veel dank, hartelijke grt Margriet Nolet

...
15.12 | 21:05

Met veel plezier je verhaal gelezen Mirjam, geweldig, wat een mooie reis hebben jullie weer gemaakt. En wat een prachtig verhaal!

...
10.12 | 18:52

K linkt spannen die luchtzak.
Daar wil ik wel meer van weten!

...
07.12 | 12:12

Ik hoop dat jullie hier veilig doorheen zijn gekomen, het klinkt best eng in deze tijd waarin ik alsmaar over extreme weersomstandigeheden hoor! Liefs

...
Je vindt deze pagina leuk