MOOI HÈ...ALLES

PAD OP PAD

10 augustus

Natuurlijk kan ik schrijven over de dassen en vossen die op ons terrein wonen. Ze wonen er al jaren. Soms postten we – als de avond invalt – in de buurt van hun hol, in de hoop de dieren te kunnen observeren. Zo nu en dan wordt ons wachten beloond. Toevallig dat we vorige week totaal onverwacht, terwijl we in het schemerdonker op het avondterras koffie dronken, een das uit het bos zagen komen. Rustig waggelde het 'hondgrote' dier naar zijn hol onder het oude schuurtje.

Maar goed toen was ik nog niet op 'Big Five' expeditie. Nee, verrast door de dieren op mijn pad, is het vandaag een pad.

Ik ben aan het wieden in de tuin. In de hoek bij een muurtje ligt een hoopje dorre bladeren. Het beweegt. Nieuwsgierig naar de oorzaak, duw ik voorzichtig tegen de bladeren en een pad maakt zich uit de voeten. Dit doet me denken aan een paddenervaring uit mijn jeugd; een herinnering, die me tot ver in mijn volwassen jaren nog rillingen bezorgde.

( foto met dank aan internet)

Schrijf een commentaar: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.
Bekijk alle commentaren

Nieuwe commentaren

14.12 | 11:11

Mooie foto zo aan het eind van de reis. Wat een rijkdom als je zo twee maanden in en met de natuur kan zijn, in en van de wereld.

...
08.12 | 10:02

Lieve Hans en Mirjam,
Wat een heel mooi eerbetoon aan Rob.
Hij zou er enorm van hebben genoten. Misschien heeft hij mee genoten met jullie.
Liefs

...
26.11 | 19:10

Mooie foto.
Lichtheid overal!!!!

...
25.11 | 08:45

Weer opnieuw zeer indrukwekkende foto’s en verhalen.
Magisch allemaal!

...
Je vindt deze pagina leuk