MOOI HÈ...ALLES

DE AALSCHOLVER

11 augustus

Laagscherend komt hij aanvliegen en landt op een drijvende ton niet ver van de boot. Een prachtige grote zwarte watervogel met een klein kuifje. Na een paar foto's van hem te hebben gemaakt, willen we de spanwijdte van zijn vleugels wel eens zien en klappen we in onze handen. Aalscholver spreidt zijn vleugels en stijgt op. Ik heb het fototoestel in handen, maar onder de indruk van de grote opvliegende watervogel, knip ik te laat. Geen foto dus.

Als ik even later weer kijk, spattert hij rond in het water. Wast hij zich? Dan stijgt hij op, cirkelt een poos boven de rivier, neemt een duikvlucht naar beneden, strijkt neer op een boei en droogt zijn vleugels.

 

Thuisgekomen zoek ik naar de symbolische betekenis van de aalscholver en lees:

De aalscholver staat symbool voor introspectie, gedachten, gevoelens en herinneringen worden het onderwerp van overdenkingen.

Deze watervogel is het vijfde dier, dat ik 'bij toeval' tegenkom. De laatste van mijn 'Big Five' en met zijn symboliek geeft hij prachtig aan wat deze safari mij heeft gebracht.

Schrijf een commentaar: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.
Bekijk alle commentaren

Nieuwe commentaren

14.12 | 11:11

Mooie foto zo aan het eind van de reis. Wat een rijkdom als je zo twee maanden in en met de natuur kan zijn, in en van de wereld.

...
08.12 | 10:02

Lieve Hans en Mirjam,
Wat een heel mooi eerbetoon aan Rob.
Hij zou er enorm van hebben genoten. Misschien heeft hij mee genoten met jullie.
Liefs

...
26.11 | 19:10

Mooie foto.
Lichtheid overal!!!!

...
25.11 | 08:45

Weer opnieuw zeer indrukwekkende foto’s en verhalen.
Magisch allemaal!

...
Je vindt deze pagina leuk