VOLWASSENEN ZIJN DE STENEN, KINDEREN HET CEMENT

INTERNATIONAAL MONUMENT VOOR HET ONBEKENDE KIND

In de mooie natuur van terrein Delhuyzen op de Veluwe nabij Arnhem 'groeit' al enige jaren een monument, dat wereldwijd aandacht vraagt voor kinderen in nood, voor kinderen die door ziekte, ongeluk, oorlog, honger, of andere oorzaken overleden zijn. Het verlies van kind is - ongeacht ras, cultuur of religie - een universeel verdriet. Dat verdrietige, pijnlijke gevoel brengt ons bij alle kinderen in de wereld die nu – soms in vreselijk moeilijke omstandigheden – leven en opgroeien.

We hopen met dit groeimonument een steen in de vijver te gooien, die een beweging veroorzaakt in de wereld waarin we leven; waarin zoveel geweld en wanhoop is en waarin soms het sterven van kinderen tot de orde van de dag lijkt te horen.

De onthulling van het eerste deel van dit wereldmonument in 2004 was een mijlpaal.
Nu werken we er hard aan om de cirkel – letterlijk - rond te maken. Het zal zeker enige jaren duren voordat alle 35 mensgrote stenen op hun plaats staan. Als een 'Stonehenge’ in wording verrijst het steen voor steen.

Het is een bezoek zeker waard. Niet gehinderd door toeristen en kennis over..., een heerlijke plek om te zijn.

Herman van Veen, mijn zus Sil en ik hebben destijds samen Stichting Roos opgericht.Sil en ik zijn in 2002 met de realisatie van het monument. begonnen Vanwege het internationale karakter van het project vond er in 2006 een naamaanpassing plaats nl. Roses for Children/Stichting Roos.
Lees meer over Roses for Children op 
http://www.rosesforchildren.nlSchrijf een commentaar: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.
Bekijk alle commentaren

Nieuwe commentaren

14.12 | 11:11

Mooie foto zo aan het eind van de reis. Wat een rijkdom als je zo twee maanden in en met de natuur kan zijn, in en van de wereld.

...
08.12 | 10:02

Lieve Hans en Mirjam,
Wat een heel mooi eerbetoon aan Rob.
Hij zou er enorm van hebben genoten. Misschien heeft hij mee genoten met jullie.
Liefs

...
26.11 | 19:10

Mooie foto.
Lichtheid overal!!!!

...
25.11 | 08:45

Weer opnieuw zeer indrukwekkende foto’s en verhalen.
Magisch allemaal!

...
Je vindt deze pagina leuk