'DUSTLAND FAIRYTALE'

EEN VERRASSENDE ONTBIJTSTOP.

BEYOND FEAR?

AFGEPEIGERD EN GELUKKIG.

WE NADEREN ZION.

EN DAN OOK NOG AAN DE RIVIER (VIRGIN RIVER). WAT EEN PLEK!

DAG 18
30 OKTOBER


'Once in a while you get shown the light in the strangest of places, if you look at it right'
uit 'Scarlet begonia's'

Het is inmiddels de ochtend van 1 november als ik het verslag en de foto's van deze en de volgende dag op de website plaats. We zaten de afgelopen 2 dagen midden in de natuur en waren verstoken van elektriciteit en aanverwanten.

Onderweg naar Zion NP maken we een ontbijtstop op een mooie plek langs de weg. Dan zien we dat er een trail is en besluiten we om dit een stuk te lopen.
Waar we dan terecht komen, krijgen we zomaar onverwacht cadeau. Werkelijk spectaculair. Er 'groeien' hier 'paddenstoelen' of zoals we later lezen ' Toadstools' en de plek heet 'Grand Staircase Esculante '. Zo'n wandeling hebben we nog niet gehad. Van een echt pad is eigenlijk geen sprake. We klimmen en dalen. Het heeft geregend en het is er glibberig. We moeten goed opletten waar we onze voeten neerzetten, maar het is de inspanning meer dan waard. De 'paddenstoelen' zijn ontstaan omdat hardere stenen van de hogere rotspartijen naar beneden zijn gekomen en invloed hebben gehad op het erosieproces bij de onderliggende zachtere steenlaag.
Hoezeer deze verklaring ook simpel klinkt, het natuurverschijnsel is werkelijk ongelooflijk en sprookjesachtig en het houdt ons enige tijd van de straat.
We komen enkele andere reizigers tegen en ook die zijn verbaasd over de verrassingen van dit verborgen landschap.

De 'paddenstoelen' hebben onze reis naar Zion NP langer gemaakt, dan gepland en omdat de route naar dit nationaal park ook niet in de koude kleren is gaan zitten (zie verslag van morgen), besluiten we om nog een dag extra in Zion te blijven en te overnachten op de campground midden in de canyon.
Nadat we een mooi plekje hebben uitgezocht en een verlate lunch achter de kiezen hebben, maken we nog een wandelingetje in dit uitzonderlijke park. Daarbij kwamen we een aantal herten tegen. Ze zijn hier beter af dan bij een oversteek buiten het park.
Onderweg naar Zion telden we binnen een mijl zo'n 10 kadavers van aangereden herten. Het aangereden wild laat men hier (zolang als het duurt) gewoon langs de kant van de weg liggen.

Van Amsterdam naar California en Oregon, betekende dat we onze horloges 9 uur achteruit zetten. Van Oregon naar Idaho en Utah een uurtje vooruit en nu in Arizona weer een uurtje terug. Voor ons maakt het niet uit: we gaan vroeg naar bed, want het is donker en we zijn moe van de vele indrukken van de dag.

Schrijf een reactie: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.
Bekijk alle reacties

Nieuwe reacties

24.08 | 08:27

Lieve meneer en mevrouw van Laanen, via de danssite van Janne kwam ik op uw site, genoten van alle rijkdom die u deelt! Veel dank, hartelijke grt Margriet Nolet

...
15.12 | 21:05

Met veel plezier je verhaal gelezen Mirjam, geweldig, wat een mooie reis hebben jullie weer gemaakt. En wat een prachtig verhaal!

...
10.12 | 18:52

K linkt spannen die luchtzak.
Daar wil ik wel meer van weten!

...
07.12 | 12:12

Ik hoop dat jullie hier veilig doorheen zijn gekomen, het klinkt best eng in deze tijd waarin ik alsmaar over extreme weersomstandigeheden hoor! Liefs

...
Je vindt deze pagina leuk