'ONCE UPON A TIME IN THE WEST'

IN DEZE HUT WERD 'BILLY THE KID' GEVANGEN GEZET. HIJ ONTSNAPTE.

NA VAN SILVER CITY NAAR PINOS ALTOS IN DE BERGEN.

DAN KOM JE DIT ONDERWEG TEGEN.

EN DIT. IETS VOOR BUITENGEWOON LOGEREN...?

IN PINOS ALTOS.

HET 'STADHUIS' VAN PINOS ALTOS.

EN DE BRANDWEER.

LUCHTSPIEGELING OP DE WEG.

EN DAN HIERDOORHEEN...JA IK MOET ER NU EINDELIJK MAAR EENS DOORHEEN...

NA DE BERGEN KOMEN WE IN HET KLEINE PLAATSJE ORGAN, BIJ HET POSTKANTOOR, AAN waar we een pakje ophalen van Froukje, Piper en hun vrienden. EEN FIJNE VERRASSING.

DAARNA WEER VERDER DE WOESTIJN IN.

ZONSONDERGANG BIJ WHITE SANDS DESERT. Zo'n kleurrijke, bijzondere zonsondergang zagen we nog nooit.

DAG 24
5 NOVEMBER


We zijn nu in het Wilde Westen en daar willen we nog meer van zien.
Silver City is de plaats, waar vroeger koper en zilver werd gevonden en waar het leven, in de tweede helft van de 19de eeuw, zonder al te veel spelregels verliep.
'Billy the Kid' bracht er zijn (criminele) jeugd door en ontsnapte uit de gevangenis (een houten hut). Zoals we uit de 'Westerns' weten, werd hij niet veel later door sheriff Pat Garret opnieuw te grazen genomen in het nabijgelegen Lincoln County.
Silver City heeft nog altijd een klassieke en historische kern en een kleurijke, veelal kunstzinnige uitstraling.

We rijden daarna nog een stukje de bergen in naar het dorpje Pinos Altos. Nu een gehucht, maar in de hoogtij dagen van de mijnindustrie rond 1900, goed voor 10.000 inwoners.
In ditzelfde dorpje werd destijds een groep Apachen voor een maaltijd uitgenodigd om tijdens het eten zomaar vermoord te worden.
Ja, ook dit galgenmaal hoort bij de heldendaden van de jonge Amerikaanse geschiedenis.

Naarmate we zuidelijker komen wordt de Spaanse invloed van weleer meer merkbaar. Heel vroeger was New Mexico van de Native Americans, maar daarna heeft het eeuwen van Spaans/Mexicaanse overheersing achter de rug en is pas in 1911 bij de USA gaan horen. 

We stoppen in het dorpje Organ, waar op het postkantoor een verrassing voor ons klaar ligt. Er ligt al dagen een pakje uit Oregon op ons te wachten. Bijzonder hoor om zo onderweg gericht ergens iets op te halen. Organ is een super klein dorpje, waar het postkantoor het belangrijkste gebouw lijkt te zijn.

Het laatste deel van de rit rijden we tientallen mijlen, tussen twee bergketens, door een militair complex, waarbij we onderweg nog gecontroleerd worden.
Bij een schitterende 'desertsunset' vinden we een plek op een campground in Alamogordo.
Morgen staan de 'White Sands' op het 'programma'.

Schrijf een reactie: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.
Bekijk alle reacties

Nieuwe reacties

24.08 | 08:27

Lieve meneer en mevrouw van Laanen, via de danssite van Janne kwam ik op uw site, genoten van alle rijkdom die u deelt! Veel dank, hartelijke grt Margriet Nolet

...
15.12 | 21:05

Met veel plezier je verhaal gelezen Mirjam, geweldig, wat een mooie reis hebben jullie weer gemaakt. En wat een prachtig verhaal!

...
10.12 | 18:52

K linkt spannen die luchtzak.
Daar wil ik wel meer van weten!

...
07.12 | 12:12

Ik hoop dat jullie hier veilig doorheen zijn gekomen, het klinkt best eng in deze tijd waarin ik alsmaar over extreme weersomstandigeheden hoor! Liefs

...
Je vindt deze pagina leuk