'OLD TRAIN'

KATOENVELDEN IN ARIZONA.

BALEN VOL GEOOGSTE KATOEN.

OLD WEST HIGHWAY IN DUNCAN.

XXXXLARGE TREINEN.

DIT VALT WEL EEN IETSEPIETSIE TEGEN.

MAAR DIT MAAKT VEEL GOED.

DAG 23
4 NOVEMBER

'Old train
I can hear your whistle blow
Old train each time you pass
You're older then the last
I hear cry your rusty wheels
grate against the rails
They cry with every mile
and I think I'll stay a while'.
John Denver

Hans en ik zijn gewend om nogal eens verkeerd te rijden. Daar winden we ons (meestal) niet over op, het brengt ons vaak nieuwe ervaringen of mooie routes. We zijn dus eigenlijk wel een beetje trots, dat we zonder tomtom van west naar oost door USA rijden zonder te verdwalen.
Om mooie of onverwachte dingen te ontmoeten is verdwalen ook helemaal niet nodig, zoals jullie hebben kunnen lezen.
We willen daarom het verslag van nu beginnen met een bedankje aan onze kinderen voor hun kado's: het boek 'The most scenic drives in USA' heeft ons de weg gewezen bij de routeplanning. We hebben er veel gebruik van gemaakt en nu we onderweg zijn bewijst de 'Roadatlas 2013' ons goede diensten met duidelijke kaarten. Na het even verdwalen bij Rosenburg (Oregon), aan het begin van onze roadtrip, blijven we tot nu toe op het rechte, soms lange pad.

Het landschap in Arizona biedt veel afwisseling: grasland met vee en uitgestrekte katoenvelden. De de wind laat de katoenpluis als sneeuw opwaaien. En natuurlijk ook hier weer woestijnland.
We hebben nooit geweten dat de woestijn zoveel gezichten heeft. Vandaag weer voor een groot deel door door zo'n uitgestrekte droge streek gereden en weer zag het er anders uit. Eerst werd het landschap door cactussen bepaald, later waren het een soort yucca's.
Al met al hebben we bijna elke dag wel door een 'desert' gereden.
“Wanneer het weinig of niet regent, krijg je vanzelf woestijn”, zei Piper al aan het begin van onze tocht.

Mozes hield het destijds 40 dagen vol. Dat zal ons ook wel lukken, maar er is verschil. Wanneer we het te warm vinden worden, stoppen we voor een ijsje of een koel drankje uit het vries – of koelvak. Dat zat er voor Mozes niet in. Ook kon hij de generator niet aanzetten wanneer hij even zijn baard wilde trimmen!

Naarmate we dichterbij New Mexico komen, wordt het contrast met de weelde van Sedona groter. De plaatsjes, waar we doortrekken, liggen op grote afstand van elkaar en zijn bijna allemaal gesticht aan het einde van de 19de eeuw. De meeste huizen zijn van hout en gelijkvloers. De doorgaande ontwikkeling wordt vooral bevestigd door de overal aanwezige verzameling oude auto's.
We schieten nog een paar plaatjes in Duncan: 'the last stop before the New Mexico border on the Old West Highway'.

In New Mexico (in Lordsburg) nemen we de eerste RV campground, die we tegenkomen. Gelukkig zijn we zelf van alle gemakken voorzien, want deze is oud en heeft geen allerbeste voorzieningen, ligt aan de weg maar ook aan de spoorlijn zoals de hele nacht door elk uur weer blijkt, wanneer een goederentrein met vele tientallen wagons voorbij toetert.

Schrijf een reactie: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.
Bekijk alle reacties

Nieuwe reacties

24.08 | 08:27

Lieve meneer en mevrouw van Laanen, via de danssite van Janne kwam ik op uw site, genoten van alle rijkdom die u deelt! Veel dank, hartelijke grt Margriet Nolet

...
15.12 | 21:05

Met veel plezier je verhaal gelezen Mirjam, geweldig, wat een mooie reis hebben jullie weer gemaakt. En wat een prachtig verhaal!

...
10.12 | 18:52

K linkt spannen die luchtzak.
Daar wil ik wel meer van weten!

...
07.12 | 12:12

Ik hoop dat jullie hier veilig doorheen zijn gekomen, het klinkt best eng in deze tijd waarin ik alsmaar over extreme weersomstandigeheden hoor! Liefs

...
Je vindt deze pagina leuk