TRAVEL AT LEVEL

Virgin River Canyon.

Virgin River Canyon

Virgin River Canyon

Virgin River Canyoun

Virgin River Canyon

Hooverdam

Lake Mead bij Hooverdam

Hooverdam

Hooverdam

Hooverdam

Hooverdam

Onze reis vervolgend.

20 NOVEMBER

Arizona en Nevada... deserts en bergen en nog meer deserts en bergen. Met als absolute toppunten van de dag de Virgin River Canyon en de Hooverdam. Vandaag is het reisdoel de historische Route 66 in Arizona. De tocht hier naar toe voert ons door Canyonland en grote stukken bergachtig woestijnlandschap. We rijden vele mijlen, zonder dat er sprake is van enige bewoning. Ook voor vee is het kennelijk te droog. Inmiddels weten wij dat het anders is dan het lijkt: er zit heel veel leven in de woestijn. Dieren en planten weten met veel creativiteit te overleven !

Op de weg zijn we zeker niet alleen. Las Vegas trekt veel mensen ! Heel bijzonder om midden in de woestijn zo'n grote stad aan te treffen. De stad floreert door de immense gokindustrie en het daaraan verbonden amusement. Wij kunnen daarbij natuurlijk niet achterblijven en drinken een kop koffie bij Starbucks !

Even buiten Las Vegas zien we een tweede ingreep in de natuur: de imposante Hooverdam, die in de Black Canyon van de Colorado rivier is gemaakt op de grens van Nevada en Arizona. Deze dam uit de jaren dertig trekt dagelijks veel bekijks en zorgt voor de energievoorziening van een groot deel van California, Arizona en Nevada, inclusief alle neonverlichting van Las Vegas. We zien er kennelijk niet uit als gewone toeristen, want onze camper krijgt een grondige veiligheidscontrole voordat we over de dam mogen. Een bijzondere ervaring om over de toppen van de omringende bergen te kunnen kijken. 'Travel at level,' maar zo nu en dan wel met kippenvel. 

Het is al avond als we in Kingman aankomen. We vinden in het donker zo gauw geen camping waar we terecht kunnen en parkeren ons 'tiny house' voor deze nacht op de parkeerplaats bij Walmart.

   

Schrijf een reactie: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.

Marianne C | Antwoord 04.12.2016 00:37

Ha Mirjam
Hebben jullie het goed naar je zin? Zijn jullie nu bij Pleun? Doe hem veel groeten

Hetty | Antwoord 04.12.2016 00:32

Hoe gaat het met jullie? Nog steeds fijn daar in de USA ?

Bekijk alle reacties

Nieuwe reacties

24.08 | 08:27

Lieve meneer en mevrouw van Laanen, via de danssite van Janne kwam ik op uw site, genoten van alle rijkdom die u deelt! Veel dank, hartelijke grt Margriet Nolet

...
15.12 | 21:05

Met veel plezier je verhaal gelezen Mirjam, geweldig, wat een mooie reis hebben jullie weer gemaakt. En wat een prachtig verhaal!

...
10.12 | 18:52

K linkt spannen die luchtzak.
Daar wil ik wel meer van weten!

...
07.12 | 12:12

Ik hoop dat jullie hier veilig doorheen zijn gekomen, het klinkt best eng in deze tijd waarin ik alsmaar over extreme weersomstandigeheden hoor! Liefs

...
Je vindt deze pagina leuk