'EVANGELINE'

'PLEZIERJACHT'

DAG 32
13 NOVEMBER

Évangéline
....
'Il existe encore aujourd'hui
Des gens qui vivent dans ton pays
Et qui de ton nom se souviennent
Car l'océan parle de toi
Les vents du sud portent ta voix
De la forêt jusqu'à la plaine
Ton nom c'est plus que l'Acadie
Plus que l'espoir d'une patrie
Ton nom dépasse les frontières
Ton nom c'est le nom de tous ceux
Qui malgré qu'ils soient malheureux
Croient en l'amour et qui espèrent'
(o.a. gezongen door Annie Blanchard)

Onze campground ligt dit keer in Mexican Beach, direct aan zee.
Grenzend aan de achterkant van onze camper is een zompig riviertje, waar een bordje aangeeft dat we de krokodillen niet mogen voeren.
's Morgens worden we wakker van een stomp geluid en dat roept bij ons allebei meteen het beeld op van een krokodil, die toch gevoed wil worden. Het blijkt een vroeg vertrekkende buurman te zijn.

Met de andere buren (Jean-Paul en Madeleine) hebben we een leuke ontmoeting. Ze komen uit Quebec en vertellen over de banden tussen het Franstalige Canada en Louisiana.
De gedwongen deportatie van de bevolking van Acadie (dat nu Nova Scotia heet) is het thema van de in Canada bekende legende over de liefdestragedie van Evangeli en Gabrielle. Jan-Paul neuriet voor ons het liedje dat daarover is gemaakt.
Wanneer Hans dit even later via ' I pad en you tube' aan hem laat horen, is hij tot tranen toe ontroert en vertelt dat zijn moeder dit altijd voor hem zong; 's morgens bij het opstaan en 's avonds bij het slapen gaan.
'C'est une chanson très émouvant pour moi'.
Ook wij vinden het een mooi verhaal en prachtig lied, dus het wordt de titel van het verslag van vandaag.

Jean-Paul weet veel te vertellen over de mooie oude Franse wijken in New Orleans en over de prachtige authentieke landhuizen en plantages van het platteland.
Hans heeft hem beloofd dat we bij ons volgende bezoek aan de VS meer tijd voor Louisiana zullen reserveren.
Als we daarna weer 'en route' zijn, zien we vrijwel meteen een groep pelikanen. Mijn lief vindt dat dit geen toeval kan zijn en dat het dus de bedoeling is, dat we een keer echt goed naar Louisiana gaan, want deze staat heeft als nickname: 'the pelicanstate'.

Schrijf een reactie: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.
Bekijk alle reacties

Nieuwe reacties

24.08 | 08:27

Lieve meneer en mevrouw van Laanen, via de danssite van Janne kwam ik op uw site, genoten van alle rijkdom die u deelt! Veel dank, hartelijke grt Margriet Nolet

...
15.12 | 21:05

Met veel plezier je verhaal gelezen Mirjam, geweldig, wat een mooie reis hebben jullie weer gemaakt. En wat een prachtig verhaal!

...
10.12 | 18:52

K linkt spannen die luchtzak.
Daar wil ik wel meer van weten!

...
07.12 | 12:12

Ik hoop dat jullie hier veilig doorheen zijn gekomen, het klinkt best eng in deze tijd waarin ik alsmaar over extreme weersomstandigeheden hoor! Liefs

...
Je vindt deze pagina leuk