'SAN ANTONIO STROLL'

LA VILLITA.

LA VILLITTA, schilderij van Patty Schermhorn

RIVER THEATRE.

RIVERWALK.

'VENETIE VAN HET WILDE WESTEN'

'REMEMBER THE ALAMO'.

DIE ENE MET DIE SPIJKERBROEK, ROOD SHIRT EN HOED, DAT IS HANS.

DAG 28
9 NOVEMBER

'Yes, I'll sing it to you just so we all can do,
That old San Antonio stroll'.
Tanya Tucker

Op de campground waar we nu verblijven, bestaat de mogelijkheid om te ontbijten en daar krijgen we een gedetailleerde routebeschrijving naar 'Downtown' San Antonio. We rijden er vervolgens gemakkelijk naar toe en boffen met het vinden van een parkeerplaats in het centrum.
San Antonio heeft een mooie oude kern met weinig hoogbouw. Het is Texas' oudste en meest veelzijdige stad en wordt in tweeën gedeeld door de San Antonio River.
We maken een wandelingetje door La Villita, gelegen op de zuidelijke oever van de San Antonio rivier. Het is de oudste wijk van de stad en sinds1939 een kleurrijk kunstenaarswijkje. Heerlijk om er met dit lekkere weer wat rond te mogen slenteren.   
Vanuit La Villeta wandelen langs de rivier. 

San Antonio wordt ook wel het Venetië van het Wilde Westen genoemd. Door het centrum loopt de Paseo Del Rio of anders gezegd de Riverwalk, een voetpad langs de rivier, zo’n 6 meter onder straatniveau, een gezellige bedoening met winkeltjes, restaurants, terrasjes en niet te vergeten een 'buitentheater'. Natuurlijk wandelen we die Riverwalk. We genieten van de sfeer en de mooie 'plaatjes'. We begrijpen nu dat deze wandeling de topattractie van San Antonio is.

Natuurlijk nemen we ook, zoals gisteren voorgenomen -  een kijkje bij de Alamo, Waar ooit ook een missiepost van de Franciscaner monniken was en wat het centrum werd van de Texaanse Onafhankelijksheidbeweging is nu een museum. 
Bij de slag om de Alamo (de oorlog met Mexico) werden alle Texaanse soldaten gedood. De Mexicaanse generaal overviel met 5000 mannen de Texanen, die zich met ca 200 man terugtrokken in de Alamo en daar 13 dagen stand hielden.
De bekende oorlogskreet "Remember the Alamo!" ("Denk terug aan de Alamo!") herdenkt deze belangrijke gebeurtenis, die diverse malen is verfilmd.
Nu is het kleine museum een plek, waar alle mensen, die hun leven lieten voor de Texaanse onafhankelijkheid herdacht worden.
We blijven er niet lang, want het is er vreselijk druk. Even later zien we niet ver hiervandaan een parade ,die veel toeschouwers trekt. Nu begrijpen we ook waarom het in de Alamo zo druk is. Het blijkt dat 'Veteransday', wat officieel op 11 november valt, naar het weekend is verschoven en vandaag uitbundig wordt gevierd. Het is een jaarlijkse gedenkdag in de Verenigde Staten waarop men eer betoont aan iedereen, die in de strijdkrachten heeft gediend, met name de levende veteranen.
Het is een urenlang voorbijtrekkende stoet met veteranen uit allerlei oorlogen (van tweede Wereldoorlog t/m Afghanistan e.a.) en groepen mensen die hun respect willen laten zien. Ook een aantal notabelen komt voorbij: 'the judge', 'the sherrif', 'the senator', etc.
Het maakt het geheel tot een bonte parade. Langs de weg veel publiek: de Amerikanen zijn trots op hun leger en laten dat ook horen.
Wij genieten van het spektakel en trekken pas weer verder, nadat we enkele mooie plaatjes hebben geschoten.

Schrijf een reactie: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.

carla vierstra | Antwoord 11.11.2013 12:05

Wat heerlijk om jullie reis van zo dichtbij mee te mogen maken. Verheug me elke dag weer op een prachtig verhaal en foto,s. Groetjes Carla en Jaap

Bekijk alle reacties

Nieuwe reacties

24.08 | 08:27

Lieve meneer en mevrouw van Laanen, via de danssite van Janne kwam ik op uw site, genoten van alle rijkdom die u deelt! Veel dank, hartelijke grt Margriet Nolet

...
15.12 | 21:05

Met veel plezier je verhaal gelezen Mirjam, geweldig, wat een mooie reis hebben jullie weer gemaakt. En wat een prachtig verhaal!

...
10.12 | 18:52

K linkt spannen die luchtzak.
Daar wil ik wel meer van weten!

...
07.12 | 12:12

Ik hoop dat jullie hier veilig doorheen zijn gekomen, het klinkt best eng in deze tijd waarin ik alsmaar over extreme weersomstandigeheden hoor! Liefs

...
Je vindt deze pagina leuk