IF YOU'RE GOING TO SAN FRANCISCO

'NOW WE'RE GOING...SURE I WEAR A FLOWER IN MY HEAR'

GOLDEN GATE BRIDGE

LABYRINT BIJ LANDS END.

DAG 2
14 OKTOBER


If you're going to San Francisco
Be sure to wear some flowers in your hair
If you're going to San Francisco
You're gonna meet some gentle people there...
Scott McKenzie

Dit liedje van Scott McKenzie hoorden we veelvuldig op de radio, toen Hans en ik elkaar net kenden. Het was 1967. Het was de tijd van Woodstock en 'If you're going to San Francisco...was een grote hit en het lied van het hippietijdperk.

Vanmorgen zijn we wakker geworden in B&
B Post Apocalyptic Retreat in SF. Een omgeving, die nog volop de zestiger jaren ademt. Een kleurrijke plek op een heuvel. Van hieruit hebben we uitzicht op een deel van SF met in de verte een glimp van de baai. Heerlijk weer en een hartelijke gastvrouw. Opal voelt direct vertrouwd.

SF een prachtige stad, waar van alles is te zien en te doen. We waren eerder hier, jaren geleden toen zoon Pleun hier woonde en werkte.
Deze keer is het alleen een 'one-night-stand', omdat we hier ons huisje op wielen
(=RV) ophalen om dan onze roadtrip te beginnen en we verlangen ernaar om bij dochter Froukje in Oregon te zijn en haar nieuwe leven een paar dagen mee te beleven. Samen te zijn met haar en Piper en hun vrienden.

Om 13.00 uur kunnen we terecht bij Cruise America om de RV op te halen. Opal  biedt aan ons te brengen, wat we dankbaar aannemen.
Na een rit van ruim een uur zijn we ter plaatse. Helaas is de RV nog niet klaar. We hebben de pech dat het alles bij elkaar lang duurt, voordat we kunnen vertrekken, waardoor Hans meteen de vuurdoop krijgt: onze eerste rit met de RV gaat dwars door SF in de spits. Via Lands End naar Santa Rosa, waar we zullen overnachten.
Bij Lands End is een labyrint op het strand. Jammer genoeg kunnen we de wandeling door het labyrint niet lopen omdat we voor het donkert bij de campground willen zijn. In de schemering komen we aan. We zijn doodmoe, dus vroeg naar bed.


Schrijf een commentaar: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.
Bekijk alle commentaren

Nieuwe commentaren

Vandaag | 18:39

Wat een avontuur!!!

...
18.11 | 16:26

Lieve Hans en Mirjam.
Ik heb de verhalen tot vandaag zitten lezen om zo jullie reis in vogelvlucht te ervaren. Mooi en ontroerend. Goede reis Opa en Oma.

...
13.11 | 22:30

Wat is het toch steeds heerlijk jullie verhalen te lezen. Ik wacht vol spanning de foto’s af van het kaboutermannetje.

...
10.11 | 00:43

Lieve Rita, kleinkind nog op komst!
Jullie nog op pad?
Dagdag
Mirjam

...
Je vindt deze pagina leuk