HIT THE ROAD...HANS

SONOMA WINE COUNTY

REDWOOD HEART

'TAKE ME HIGHER'

CLAM BEACH CALIFORNIA

DAG 3
15 OKTOBER

'Hit the road Hans,
and we will be back for sur, foe sure...'

Vrij naar Ray Charles

Na een prachtige tocht door Sonoma Wine County bracht Highway 101 ons midden in de Redwoods. In Leggett rijden we door het Treepark en zien de gigantische 'Chandelier tree' van 315 foot hoog. Er loopt een tunnel door haar massieve stam. Met een personenauto kun je erdoor rijden, maar wij rijden met de RV eromheen. We vinden het wel onbegrijpelijk en geen manier dat in de reusachtige en levende boom gewoon een tunnel is uitgehakt.
Omdat we onze benen willen strekken, parkeren we de camper.
De eerste grote reus, ligt geveld op de grond en is hol. De holte heeft de vorm van een hart. Dit hart op ons pad voelt voor mij als een cadeautje.
We maken een wandeling tussen al die grote bomen. Ze dwingen respect af. Hun schaduw is groot en het verhaal gaat, dat vroeger de 'local Indians' weigerden om dit 'donkere gat' binnen te gaan.

We naderen een poel en het is een gekwaak vanjewelste. Nog nooit zagen we zoveel kikkers bij elkaar. Op de oever, in het gras en op boomstronken. Bij iedere stap die wij zetten, springen ze het water in en verdwijnen onder de modder.

Onze reis vervolgend rijden we de rest van de dag voornamelijk door de Redwoods. af en toe wijken we van de route af om een 'scenic byway' te volgen, zoals bijvoorbeeld de 'Avenue of the Giants'. Deze weg met aan weerskanten imposante ceders, loopt parallel aan de Redwood Highway die wij volgen.

We zijn onderweg naar Clambeach, waar we vannacht aan het strand zullen kamperen. Maar voordat we daar zijn, hebben we nog wat mijltjes voor de boeg.
We naderen Eureka, Fortuna en Crescent City. Samen worden ze op een wegwijzer aangegeven.  Mooie, historisch getinte namen met fraaie betekenis: 'ik heb het gevonden', 'geluk' en 'groeiende stad'.
In het midden van de vorige eeuw kwamen hier goud- en gelukzoekers en die zorgden met elkaar voor snel groeiende woonplaatsen.
40 Jaar geleden hebben wij het gevonden, het geluk en het weten vast te houden tot op de dag van vandaag. Nog steeds is het groeiende en is dat geluk een fijne plek om in te wonen en te zijn.

Schrijf een reactie: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.
Bekijk alle reacties

Nieuwe reacties

24.08 | 08:27

Lieve meneer en mevrouw van Laanen, via de danssite van Janne kwam ik op uw site, genoten van alle rijkdom die u deelt! Veel dank, hartelijke grt Margriet Nolet

...
15.12 | 21:05

Met veel plezier je verhaal gelezen Mirjam, geweldig, wat een mooie reis hebben jullie weer gemaakt. En wat een prachtig verhaal!

...
10.12 | 18:52

K linkt spannen die luchtzak.
Daar wil ik wel meer van weten!

...
07.12 | 12:12

Ik hoop dat jullie hier veilig doorheen zijn gekomen, het klinkt best eng in deze tijd waarin ik alsmaar over extreme weersomstandigeheden hoor! Liefs

...
Je vindt deze pagina leuk