'GULF OF MEXICO'

KNOOPPUNT VAN WEGEN IN HOUSTON.

WETLANDS: MARCH, SWAMP OR BOG.

HUIS OP STELTEN.

DAG 29
10 NOVEMBER


The river feed her waters like
we feed our memory
The sandy beaches drift in time
And the changing tide I know
Won't bring me back to yesterday
As the south winds start to blow
I'll beĀ sailing out of yesterday
And the Gulf of Mexico.
Clint Black

RV parken zijn vaak net parkeerplaatsen. Zoals in Zion en Craters of the Moon, zie je ze niet veel, daar moet je echt naar zoeken.
Op elk RV park treffen we mensen, die er permanent in een mobile home wonen. Ook onderweg zien we opvallend veel 'dorpjes' van stacaravans, houten huisjes en campers, die blijvend bewoond worden. Het lijkt erop dat de mobiliteit van de kolonisten behouden is gebleven.
Vannacht hadden we zo'n woonplek in Edna (Texas).

Om onze koelkast weer een beetje aan te vullen, stappen we voor vertrek nog kort bij de lokale supermarkt binnen. Hans doet een karton met blikjes bier bij de boodschappen, niet wetend dat het in Texas verboden is om op zondagochtend voor 12.00 uur bier te kopenĀ of verkopen. Hij weet nu dus dat de 'drooglegging' van de jaren twintig van de vorige eeuw in Texas nog niet helemaal is afgeschaft.
Voor de helderheid: alcoholische dranken mogen op zondag voor 12.00 uur wel worden gedronken, maar niet worden verkocht!

Het is vandaag onze laatste dag in Texas. Het landschap is inmiddels vlak en groen en begint zowaar hier en daar op Overasselt te lijken.
Omdat het zondag is, wagen we het er maar op om dwars door Houston te rijden. Houston is met ruim 2 miljoen inwoners de vierde stad van de VS, maar de meeste mensen zitten blijkbaar gewoon thuis en dat zorgt ervoor dat Hans ons vlot door de stad voert. Ondertussen zien we wel de nodige hoogstandjes in de architectuur van wegen en gebouwen.
Daarna buigen we af naar de kust en zien al gauw de Golf van Mexico. De ja-knikkers in het landschap zijn we inmiddels gewend en vinden we niet meer echt ontsierend. Het heeft wel wat en regelmatig rijden we dicht langs zee.

Tegen het einde van de middag hopen we op een mooie plek voor de nacht, liefst bij zee, maar dat zit er niet in. We komen terecht tussen installaties voor oliewinning en raffinage, imposant en veel. Wel indrukwekkend om naar te kijken, maar niet aantrekkelijk voor een overnachting.
We besluiten toch maar langs deze kust verder te rijden en vinden kort nadat we Louisiana zijn binnengereden in Bayou (Sabine Pass) waarachtig een fijne en rustige plek tussen zee en zomp. Van buiten zitten of wandelen komt niets meer, want het is inmiddels avond en het stikt hier van de muggen (en krokodillen en slangen).

Schrijf een reactie: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.
Bekijk alle reacties

Nieuwe reacties

24.08 | 08:27

Lieve meneer en mevrouw van Laanen, via de danssite van Janne kwam ik op uw site, genoten van alle rijkdom die u deelt! Veel dank, hartelijke grt Margriet Nolet

...
15.12 | 21:05

Met veel plezier je verhaal gelezen Mirjam, geweldig, wat een mooie reis hebben jullie weer gemaakt. En wat een prachtig verhaal!

...
10.12 | 18:52

K linkt spannen die luchtzak.
Daar wil ik wel meer van weten!

...
07.12 | 12:12

Ik hoop dat jullie hier veilig doorheen zijn gekomen, het klinkt best eng in deze tijd waarin ik alsmaar over extreme weersomstandigeheden hoor! Liefs

...
Je vindt deze pagina leuk