' ROCKING THE FREE WORLD'

KOLIBRI.

CHIKADEE.

CHIPMONK.

PIPER ART

PIPER ART.

PIPER ART.

GREENHOUSE.

HET OOGSTEN VAN DE KRUIDEN.

DAG 5
17 OKTOBER


Geweldig fijn om zo de dag te beginnen.
Wakker worden rond half acht. Terwijl Froukje voor de kippen zorgt, maakt Piper vuur. Er worden maiskorrels en zonnebloempitten gestrooid en even later genieten we gevieren van een kop koffie bij het vuur, terwijl 'chipmonks', eekhoorntjes en allerlei soorten vogels bezig zijn met hun ontbijt. Het ziet er vrolijk uit: kolibri's en kleine spreeuwen, bosvinken, blue jay's, junco's, towhee's, chikadees en een hele groep duifachtigen.
De kolibri's stelen de show: wanneer ze water komen drinken, hangen ze doodstil in de lucht bij het suikerwaterbakje, terwijl hun helicoptervleugeltjes op volle toeren draaien.
De blue jay speelt niet helemaal eerlijk door het geluid van een roofvogel na te bootsen om daarmee de andere vogels van de voerplek te verjagen.

De tuin ziet er kleurrijk uit. Het najaar wordt nog door heel wat herfstbloemen gekleurd en daarbij zorgen stenen en drijfhout van het strand voor prachtige kunstwerken.
We zitten middenin in het bos en dat betekent dat er volop hout is. Van de frisheid van de ochtend en avond merken we weinig omdat er steeds een vuur brandt. Dat branden gaat overigens niet vanzelf: er wordt regelmatig hout gehakt en soms gaan er ook grote boomstukken ('one-nighters') op het vuur.

Piper is kok. De groenten worden grotendeels zelf biologisch gekweekt. Daarvoor hebben ze flink wat tuingrond, fruitboomgaarden en een tweetal kweekkassen beschikbaar. Ook hierover heeft Piper de regie met support van Froukje.

Froukje verdeelt haar tijd tussen het applicatiebeheer binnen het bedrijf ('s morgens) en het werk op het land ('s middags). Precies wat ze graag wil: een mooie balans van bezig zijn met hoofd en handen. Mirjam assisteert vandaag een paar uur met het verwerken van gedroogde kruiden en ondertussen voorzie ik het tuinpad van nieuwe houtsnippers.
Dat ze midden in de natuur wonen, merken we ook aan de maaltijden. De bossen bieden dit jaargetijde volop eetbare paddestoelen en daar smullen we van: de lobsterpaddenstoelen kennen we al van de eerste dag en daar zijn daarna cantharellen en oesterzwammen bijgekomen.

Schrijf een commentaar: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.
Bekijk alle commentaren

Nieuwe commentaren

14.12 | 11:11

Mooie foto zo aan het eind van de reis. Wat een rijkdom als je zo twee maanden in en met de natuur kan zijn, in en van de wereld.

...
08.12 | 10:02

Lieve Hans en Mirjam,
Wat een heel mooi eerbetoon aan Rob.
Hij zou er enorm van hebben genoten. Misschien heeft hij mee genoten met jullie.
Liefs

...
26.11 | 19:10

Mooie foto.
Lichtheid overal!!!!

...
25.11 | 08:45

Weer opnieuw zeer indrukwekkende foto’s en verhalen.
Magisch allemaal!

...
Je vindt deze pagina leuk