' ROCKING THE FREE WORLD'

KOLIBRI.

CHIKADEE.

CHIPMONK.

PIPER ART

PIPER ART.

PIPER ART.

GREENHOUSE.

HET OOGSTEN VAN DE KRUIDEN.

DAG 5
17 OKTOBER


Geweldig fijn om zo de dag te beginnen.
Wakker worden rond half acht. Terwijl Froukje voor de kippen zorgt, maakt Piper vuur. Er worden maiskorrels en zonnebloempitten gestrooid en even later genieten we gevieren van een kop koffie bij het vuur, terwijl 'chipmonks', eekhoorntjes en allerlei soorten vogels bezig zijn met hun ontbijt. Het ziet er vrolijk uit: kolibri's en kleine spreeuwen, bosvinken, blue jay's, junco's, towhee's, chikadees en een hele groep duifachtigen.
De kolibri's stelen de show: wanneer ze water komen drinken, hangen ze doodstil in de lucht bij het suikerwaterbakje, terwijl hun helicoptervleugeltjes op volle toeren draaien.
De blue jay speelt niet helemaal eerlijk door het geluid van een roofvogel na te bootsen om daarmee de andere vogels van de voerplek te verjagen.

De tuin ziet er kleurrijk uit. Het najaar wordt nog door heel wat herfstbloemen gekleurd en daarbij zorgen stenen en drijfhout van het strand voor prachtige kunstwerken.
We zitten middenin in het bos en dat betekent dat er volop hout is. Van de frisheid van de ochtend en avond merken we weinig omdat er steeds een vuur brandt. Dat branden gaat overigens niet vanzelf: er wordt regelmatig hout gehakt en soms gaan er ook grote boomstukken ('one-nighters') op het vuur.

Piper is kok. De groenten worden grotendeels zelf biologisch gekweekt. Daarvoor hebben ze flink wat tuingrond, fruitboomgaarden en een tweetal kweekkassen beschikbaar. Ook hierover heeft Piper de regie met support van Froukje.

Froukje verdeelt haar tijd tussen het applicatiebeheer binnen het bedrijf ('s morgens) en het werk op het land ('s middags). Precies wat ze graag wil: een mooie balans van bezig zijn met hoofd en handen. Mirjam assisteert vandaag een paar uur met het verwerken van gedroogde kruiden en ondertussen voorzie ik het tuinpad van nieuwe houtsnippers.
Dat ze midden in de natuur wonen, merken we ook aan de maaltijden. De bossen bieden dit jaargetijde volop eetbare paddestoelen en daar smullen we van: de lobsterpaddenstoelen kennen we al van de eerste dag en daar zijn daarna cantharellen en oesterzwammen bijgekomen.

Schrijf een reactie: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.
Bekijk alle reacties

Nieuwe reacties

24.08 | 08:27

Lieve meneer en mevrouw van Laanen, via de danssite van Janne kwam ik op uw site, genoten van alle rijkdom die u deelt! Veel dank, hartelijke grt Margriet Nolet

...
15.12 | 21:05

Met veel plezier je verhaal gelezen Mirjam, geweldig, wat een mooie reis hebben jullie weer gemaakt. En wat een prachtig verhaal!

...
10.12 | 18:52

K linkt spannen die luchtzak.
Daar wil ik wel meer van weten!

...
07.12 | 12:12

Ik hoop dat jullie hier veilig doorheen zijn gekomen, het klinkt best eng in deze tijd waarin ik alsmaar over extreme weersomstandigeheden hoor! Liefs

...
Je vindt deze pagina leuk