'ON THE ROAD AGAIN'

DANK JE WEL FROUKELTJE !

NORTH UMPQUA SCENIC BYWAY.

DEZE FOTO HEB IK SPECIAAL VOOR SIL GEMAAKT.

TOKETEE FALLS bestaat uit twee delen. Eerst valt het water 8,5 meter naar beneden, en komt terecht in een nis die in de rots is uitgeslepen. Van daaruit valt het water nog eens 26 meter verder omlaag in een waterpoel.

Het water van de waterval wordt naar 'hartenlust' opgevangen in een poel om vandaaruit weer met de loop van de rivier mee te gaan.

DOOSJE GEVULD MET LIEFS.

DAG 9
21 OKTOBER


Tja...vanmorgen afscheid genomen van Froukje, Piper en al hun lieve vrienden.
Vanaf het begin van Froukje's besluit om daar te blijven, hebben we volop vertrouwen gehad in haar beslissing. Het contact het afgelopen jaar heeft voor ons de juistheid van haar keuze alleen maar bevestigd en de voorbije dagen hebben we met eigen ogen en hart waar mogen nemen en ervaren wat voor een prachtige, warme en hartelijke woonplek het is.
Het eerste doel van onze reis ligt nu achter ons en na het afscheid, wat niet zo gemakkelijk voor me is, beginnen we - na een klein uurtje onderweg te zijn  - weer zin te krijgen in onze reis.
We aan met zoveel meer weg dan toen we kwamen.. We hebben zoveel warmte en verwennerij ontvangen. Op alle fronten.
Froukje en Piper hebben de kastjes van de RV gevuld met allerlei lekkers van eigen bodem en oogst; vers, geweckt en gedroogd. Kakelverse eieren en leemoven gebakken brood. Op het dashboard heeft Froukje een vaasje verse bloemen ( vast-) gezet en er ligt een mooi getekend hoesje met gebrande cd's met muziek voor onderweg. Bij het afscheid zijn er een paar tranen (ja...Janne, je had niet anders verwacht), een beetje van weer loslaten, maar vooral van dankbaarheid.

We zijn zo rijk met ons viertal en hun lieverds. Ze weten dat we een bijzondere reis zullen hebben. Ik denk dat dat ons ook wel is toevertrouwd, maar zij geven de trip nog extra gouden randjes. Zo kreeg ik een E-reader gevuld met allerlei boeken voor mijn aanstaande verjaardag, zodat ik 'never a dull moment ' zal hebben.
Sorry, Marianne C., ik denk hierdoor nu pas aan je. Door alle nieuwe dingen van afgelopen week, ben ik je verjaardag gewoonweg vergeten. Nog onze beste wensen!)
Op Schiphol overhandigde Janne ons een heel speciaal doosje: '40 dagen, een dag voor ieder huwelijksjaar, een kaartje voor elke dag'.
Vrienden en familie hebben ons iets persoonlijks meegegeven: een kaartje voor iedere dag!
Natuurlijk zijn we nieuwsgierig naar de woorden op de kaartjes, maar we houden ons aan de opdracht en pakken er echt iedere dag maar een. Ondertussen is het een ritueel aan het worden. Vandaag vergezellen de woorden van Dirkje ons. Zo reist er iedere dag een dierbaar iemand een beetje met ons mee.
Dank jullie allemaal voor dit geweldig leuke cadeau, elke dag weer.
En ons Jantje bedankt voor de uitvoering van dit lieve, onverwachte idee.

Als titel voor het stukje van vandaag heb ik de titel van het lied 'On the road again' gekozen, maar misschien was 'Let's get lost' beter geweest...
Froukje en Piper rijden van Myrtle Point naar Coquille met ons mee, zodat we op het juiste punt aan de route van vandaag kunnen beginnen. Het wordt een lange rit. We rijden van Coquille naar Rosenburg, vandaar via de North Umpqua Scenic Byway naar Bend en daarna misschien nog door naar Mitchell.
In Oregon zijn veel watervallen en op deze scenic route zijn er verschillende te bewonderen. De Toketee waterval schijnt een aanrader te zijn. Hij ligt op onze route en dicht aan de weg.
Nadat we Froukje en Piper uitgezwaaid hebben en gas en benzine hebben getankt, rijden we richting Rosenburg. We zijn laat weg, dus we zien wel hoever we komen. Mitchell, waar we willen overnachten, halen we waarschijnlijk niet.

Als we bij Rosenburg aankomen, nemen we een verkeerde afslag en kunnen daardoor het begin van de scenic route niet vinden. Het kost ons meer dan een uur. Echt erg vinden we dat niet, al blijkt later dat we precies de verkeerde kant op rijden. Het is stralend weer en we rijden in geweldig mooie omgeving gekleurd door de 'Indian summer'. Als we eindelijk op de goede weg zitten, wordt de natuur eigenlijk alleen maar mooier.
Bij de Toketee Falls stoppen we en lopen een trail naar de watervallen. (nou Sil, hier liggen stenen genoeg; het lijkt een beetje op het bos in Smaland/Zweden, maar alles - bomen en stenen - is meer en groter. ('huge stones')

Toketee is een Chinook woord, wat 'aantrekkelijk' betekent en dat klopt. De waterval en de wandeling er naar toe zijn schilderachtig. De Chinook taal is in het verleden ontwikkeld door de Native Americans van het Noordwesten om communicatie tussen de diverse stammen mogelijk te maken.

We wandelen door een ruig oerbos naar een hoog gelegen punt, waar we het beste zicht hebben op de waterval; een prachtig plaatje. De zon staat verkeerd en daardoor lukken de foto's niet echt mooi, wat jammer is.

De weg naar Bend loopt over een plateau. Omdat we zelf 'hoog' rijden, hebben we mooie uitzichten op allerlei bergen om ons heen, waaronder de bekende Mt. Baily en Mt. Bachelor.
Ons einddoel halen we vandaag inderdaad niet. Het begint al te schemeren en zijn nog niet in Bend. We besluiten in het eerste RV park dat we tegen zullen komen, te overnachten en dat is in La Pine.

Hans:
We willen en krijgen een 'full hook up' plek, zodat we een aansluiting  hebben voor water en elektriciteit en waar we ook het 'black water' (toilet) kunnen lozen. Ik kijk kennelijk wat hulpeloos, want de buurman komt vragen of hij hulp kan bieden. De man is 87 jaar en blijkt een zeer ervaren camperkampeerder. Hij geeft me aanwijzingen en binnen de kortste keren is onze RV 'hooked up'.
" I only give you instructions. You only learn how to do this, if you practice it yourself. The secret of dumping: first empty the black water tank and than the grey water one. Do this careful and don't forget to wash your hands afterwards".
Nadat alles in orde is, wordt ik ook nog ingewijd in het camperjargon.
'sewer', 'dumpingstation', 'pull through', 'back in'.
Wanneer we morgen op onze volgende campground arriveren, ben ik volleerd.Schrijf een reactie: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.

Carla | Antwoord 28.10.2013 02:23

Heb net alles gelezen. Wat een mooie verhalen, blijf genieten.

Bekijk alle reacties

Nieuwe reacties

24.08 | 08:27

Lieve meneer en mevrouw van Laanen, via de danssite van Janne kwam ik op uw site, genoten van alle rijkdom die u deelt! Veel dank, hartelijke grt Margriet Nolet

...
15.12 | 21:05

Met veel plezier je verhaal gelezen Mirjam, geweldig, wat een mooie reis hebben jullie weer gemaakt. En wat een prachtig verhaal!

...
10.12 | 18:52

K linkt spannen die luchtzak.
Daar wil ik wel meer van weten!

...
07.12 | 12:12

Ik hoop dat jullie hier veilig doorheen zijn gekomen, het klinkt best eng in deze tijd waarin ik alsmaar over extreme weersomstandigeheden hoor! Liefs

...
Je vindt deze pagina leuk