'MOONDANCE'

ZONSOPGANG vanuit het camperraam.

ZONSOPGANG op 'onze' campground.

BIZARRE KAMPEERPLEK.

DE OCHTENDKOFFIE.

HET GEBIED IS RIJK AAN VULLKANEN en 2000 jaar geleden was de laatste grote eruptie.

LAVAVELDEN, kraters en vulkanische askegels, afgewisseld door tunnels en grotten vormen een onwezenlijk landschap dat zich uitstrekt over 185 vierkante kilometer.

'MOONDANCE'

Omdat deze plaats aan een MAANLANDSCHAP doet denken, heeft men hier astronauten op hun maanlanding voorbereid.

Bijzonder gevoel om de´ROOSLEVENSCIRKEL' naast de twee stenencirkels van de Indianen te kunnen neerleggen.

Als ik de 'Rooslevenscirkel leg en tot slot iets herschik aan de ligging van de kernsteen, ontdek ik dat onder die steen, door de gestolde lava de vorm van een hart is ontstaan. De centrale steen is dus niet meer nodig. Het maakt me blij.

Wederom prachtige wegen om overheen te rijden met mooie vergezichten. In Idaho groeit meer en meer het besef hoe verschrikkelijk groot dit land is.

We passeren de staatsgrens van Idaho naar Utah.

Nog maar net de staatgrens gepasseerd en al verandering van landschap.

DAG 12
24 OKTOBER


Wakker worden midden in de lavavelden en allerlei vreemdsoortige erupties, is wel heel bijzonder.
We zien nu pas goed in wat voor een maanlandschap we terecht zijn gekomen:
'a weird and scenic landscape':  een zwart, woest landschap vol vulkanen en gestolde lava. We trekken de ochtend ervoor uit om hier eens goed rond te kijken, nemen er echt de tijd voor en delen ook ervaringen met de schaarse andere gasten die hier zijn.
We worden er stil van. Craters of the Moon is een toepasselijke naam. Rondlopen door het lavalandschap is heel apart. Het ziet er kaal, donker en somber uit en toch heeft het ook een grote aantrekkingskracht. 
Het gebied is gevormd door lavastromen, waarvan de laatsten zich 2000 jaar geleden door het aardoppervlak hebben geboord.
We volgen de weg door het park naar het gebied waar een aantal lavagrotten en tunnels zijn ontstaan. Door een gescheurd en gespleten terrein lopen we, langs een aantal 'caves' naar de Indian tunnel. Deze grot heeft zijn naam te danken aan twee stenencirkels die vlakbij de ingang zijn gevonden. 
Een mooie plek om er een  'Rooslevenscirkel' aan toe te voegen.

Het loopt al tegen tweeën wanneer we onze tocht door Idaho vervolgen.
Eerst langs droog woestijnachtig prairylandschap, wat er hier en daar behoorlijk troosteloos uitziet. Vooral bij Atomic City, waar in de jaren vijftig een van de eerste Amerikaanse kerncentrales in gebruik is genomen en die nu nog altijd actief is.
Wanneer we voor Pocatello weer op de interstateweg komen, is de omgeving een stuk groener geworden en ziet alles er bewoond en bedrijviger uit.
We rijden nog een stukje door Utah en vinden een camplek aan het meer:
Salt Lake.

Morgen is ze jarig!


Schrijf een reactie: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.

mariella | Antwoord 26.10.2013 01:20

Lieve Mir,proficiat!!We genieten zo van jullie verhalen en foto's,we reizen gewoon een beetje mee........liefs ac

Sil | Antwoord 25.10.2013 23:57

Dag mijn lieve zusje, proficiat met je verjaardag. Ik was je niet vergeten, maar kon niet eerder bij mijn laptop. Wordt nog maar vele jaren. Dikke verjaarskus.

Marijke | Antwoord 25.10.2013 22:18

Wat prachtig allemaal, ik heb genoten van het verhaal en de foto's! Hoop dat je een fijne verjaardag hebt gehad! Kan jullie gelukkig nu weer volgen! Liefs, Mar

Bekijk alle reacties

Nieuwe reacties

24.08 | 08:27

Lieve meneer en mevrouw van Laanen, via de danssite van Janne kwam ik op uw site, genoten van alle rijkdom die u deelt! Veel dank, hartelijke grt Margriet Nolet

...
15.12 | 21:05

Met veel plezier je verhaal gelezen Mirjam, geweldig, wat een mooie reis hebben jullie weer gemaakt. En wat een prachtig verhaal!

...
10.12 | 18:52

K linkt spannen die luchtzak.
Daar wil ik wel meer van weten!

...
07.12 | 12:12

Ik hoop dat jullie hier veilig doorheen zijn gekomen, het klinkt best eng in deze tijd waarin ik alsmaar over extreme weersomstandigeheden hoor! Liefs

...
Je vindt deze pagina leuk