'HAPPY BIRTDAY'

63 Op een bergwand onderweg. Merci!

CAMPGROUND BIJ SALT LAKE.

SALT LAKE: een zoutwatermeer bij Salt Lake City in Utah.

Salt Lake.

OOK VANDAAG EEN HARTJE OP MIJN PAD.

EN...EEN ENGEL voor mijn verjaardag. Dank je wel, mooier kan toch niet

EN MIJN HARTELIEF aldoor in de buurt. Mijn dag kan niet meer stuk.

DE SMOG VAN SALT LAKE CITY.

Een dag vol verrassingen onderweg.

ONDERGAANDE ZON VANAF DE CAMPGROUND IN WELLINGTON, UTAH.

DAG 13
25 OKTOBER


Jarig! Vandaag ben ik 63. Een bijzondere leeftijd. 9x7 en weer ga ik een nieuwe fase in.
Hans Korteweg zegt hierover in zijn boekje: ' Nog vele jaren, de symboliek van elk levensjaar' het volgende: '

'63 is het einde van het ganzenbord - een spel dat in spiraalvorm de levensweg symboliseert. Wie op 63 komt heeft gewonnen en krijgt de pot.
Men komt meestal pas op 63 nadat men in de put (31) heeft gezeten, verdwaald is in de doolhof (42) en het bestaan als een gevangenis (52) heeft ervaren. Op eigen kracht en met hulp van anderen heeft men deze obstakels overwonnen.
In 58 werd men de dood ge
waar als onontkoombaar eindstation, maar daardoor heeft men zich niet laten bepalen. Men heeft een eigen kijk ontwikkeld en een eigen levensritme gevonden en nu is men vrij om te genieten van alles wat men tijdens het levensspel heeft ingezet.
61 en 62 bevrijden het vuur uit de conditionering. 63 geniet van het bestaan zoals het is, vrij en eenvoudig. Hij is onherhaalbaar. Een voorbeeld, dat je niet na kunt volgen, maar dat wel stimuleert.

Voor het eerst tijdens onze trip hebben we een beetje langer geslapen. Om 8.30 uur zijn we rustig aan de dag begonnen, terwijl de wasmachine en de droger van de camping (wat meer luxe dus deze keer) het werk doen. Hans regelt het, want 'een kind kan de was doen doen', zoals hij zelf zegt. Vanavond hebben we weer een fris bed, zonder as en sintels.
We zullen gaan ontbijten aan het Salt Lake, helaas is het restaurant niet open. Met het laatste beetje brood van Piper, dat we nog voorradig hebben en een kop koffie, genieten we van de ochtendzon aan het meer.
Terwijl we daar zitten te genieten, wordt ik een engel gewaar in de lucht.. Dat belooft een mooi nieuw jaar.

Dan wordt het tijd om op te breken. De elektriciteit wordt afgekoppeld, de toilettank geleegd en vers water aangevuld. Serviesgoed en andere zaken worden 'breukvoorkomend' opgeborgen en de kastdeurtjes gecontroleerd. We zijn klaar om te vertrekken. Vandaag willen we rijden via Salt Lake City naar Moab en Arches National Park. Die stad, waar bijna 3.000.000 mensen wonen, zorgt voor behoorlijk wat oponthoud. We besluiten om niet de drukte van die metropool in te gaan, de weg die erdoorheen is meer dan genoeg.
Als we na een dikke twee uur de stad uit zijn, stoppen we bij een groot warenhuis (Walllmart) en slaan boodschappen in voor de komende dagen. Ook kopen we een goedkoop mobieltje en een belkaart, zodat we Pleun en Froukje af en toe kunnen bellen.
Het telefoontje kost slechts 10 dollar, maar er hoort een verrassing bij. We krijgen 60 belminuten cadeau en een oplader voor in de auto. De jongen, die de telefoon klaar maakt voor gebruik, ontdekt het ook pas als hij mijn gegevens (waaronder mijn geboortedatum) aan het telefoonbedrijf doorgeeft. Hij feliciteert me, zegt: 'You are Lucky, it's probably a birthdaygift. Happy birthday". Froukje en Pleun ons nummer onderweg is: 904 310 5322.

Moab halen we vandaag niet. we rijden nog wel een paar uurtjes, waarbij we ook - sinds we uit San Francisco vertrokken, nu de eerste regen krijgen. Met regenboog !. Ook die is natuurlijk voor mijn verjaardag!
Plotsklap komen wolken op en verandert de stralend blauwe lucht in donkergrijs. De eerste spatten vallen en worden groter. Het duurt al met al nog geen 10 minuten.
Utah zou Utah niet zijn als we niet door natuurfenomenen omringd worden. We rijden door een canyonachtig stuk 'Castle Country'. Uniek, Toverachtig, Adembenemend, Hoog!
We nemen het eerstvolgende RV park en dat blijkt in het dorpje Wellington te zijn; een plek zo'n 80 mijl voor Moab: RV park 'Mountainview'.

Zo meteen lekker eten, dan nog een wijntje met uitzicht op de bergen en daarna vroeg naar bed en film kijken, die Froukje op onze laptop heeft opgeslagen voor als we onderweg eens zin hebben in een filmavondje.


Schrijf een reactie: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.

hans en marion | Antwoord 28.10.2013 23:14

op deze dag had je felicitatie moeten staan Mir, maar alsnog! Maar het lijken wel al 15 verjaardagsdagen en dan komen er nog zoveel aan.Geniet;wij zo ook!

Liesbeth | Antwoord 28.10.2013 02:25

Hartelijk gefeliciteerd. Maak er een extra leuke dag van. We genieten van je dagboek
Liesbeth en peter Hopman

Nancy | Antwoord 28.10.2013 02:18

Ik vind je verslagen heerlijk om te lezen !!

Marijke S. | Antwoord 28.10.2013 02:16

Gefeliciteerd Mirjam. Het is vast een bijzondere dag geworden tezamen met al die bijzondere dagen. Ik lees je dagboek met plezier!!! Lieve groet van Marijke S.

Hans en Mirjam | Antwoord 26.10.2013 19:38

Dank jullie allemaal voor de lieve reakties en felicitaties. We genieten inderdaad met volle teugen. We zijn bofferds.

Sl | Antwoord 26.10.2013 13:31

Klinkt als een geweldige verjaardag. Mis je.

Bekijk alle reacties

Nieuwe reacties

24.08 | 08:27

Lieve meneer en mevrouw van Laanen, via de danssite van Janne kwam ik op uw site, genoten van alle rijkdom die u deelt! Veel dank, hartelijke grt Margriet Nolet

...
15.12 | 21:05

Met veel plezier je verhaal gelezen Mirjam, geweldig, wat een mooie reis hebben jullie weer gemaakt. En wat een prachtig verhaal!

...
10.12 | 18:52

K linkt spannen die luchtzak.
Daar wil ik wel meer van weten!

...
07.12 | 12:12

Ik hoop dat jullie hier veilig doorheen zijn gekomen, het klinkt best eng in deze tijd waarin ik alsmaar over extreme weersomstandigeheden hoor! Liefs

...
Je vindt deze pagina leuk