'CANYONS AND CAVERNS'

THE BOOKCLIFFS.

ONTBIJT ONDERWEG.

VOOR FROUKJE EN PIPER.

'KISSING ROCKS'.

VOOR SOPHIE EN CLAIRE.

OP DE ACHTERGROND LA SAL MOUNTAINS.

VOOR DORUS.

WAAROP WACHTEN ZIJ? EN WAAROVER PRATEN ZIJ?

KUSJE VOOR HET THUISFRONT.

PILSJE VERDIEND.

In Moab tegenover onze camper 'BIG BROTHER' is watching us tonight'

26 OKTOBER
DAG 14

And I laugh a lot that’s what I do
And I learn the things I never knew
And I see canyons I see caverns
I see border roadside taverns
Shawn Mullins

We prijzen ons gelukkig met het besluit van gisteren om de eerste campground die zich aandiende, te nemen. Vandaag zien we na ruim een uur rijden in Greenriver de eerste kampeermogelijkheid en dat hadden we dan beslist niet voor het donker gered.

Maar over naar vandaag...
Na de ochtendkoffie en een stukje fruit vertrekken we om later zo ongeveer 30 mijl voor Moab een ontbijtstop te maken. Een prachtige 'restroom' met uitzicht op de 'Bookcliffs'. Bergen, die door de Coloradorivier hun vorm hebben gekregen.
Het is een serie woestijnbergen en kliffen van krijt-en zandsteen in Utah, die met een beetje fantasie lijken op planken met boeken, waaraan ze dus hun naam te danken hebben.

Aan de andere kant kijken we uit op vulkanisch gebergte de 'Roancliffs', die onderdeel zijn van de Rocky Mountains. In dit gebied wonen de Uintah en Ouray Native Americans.
Deze wijsheid hebben we niet van onszelf, maar van Gregg, een gewezen mijningenieur. Hij weet veel te vertellen over het gebied en de geologie ervan. Hij verdient nu zijn geld in de 'self-storage': het verhuren van opslagruimte aan mensen, die geen afstand kunnen doen van hun spullen en bij hem aankloppen. Hij is openhartig wanneer hij zegt er voordeel van te hebben, dat de meeste mensen er moeite mee hebben om afstand te doen van allerlei materiële 'rommel'. Omdat hij een rustiger bestaan wilde hebben, waarbij hij veel buiten kan zijn, heeft hij een ander beroep gekozen. Een keus waarvan hij nooit spijt heeft gehad.

We zijn op dat moment onderweg naar Moab en Gregg vertelt enthousiast wat voor ons het bezoeken waard is. Moab ligt te midden van een aantal aantrekkelijke parken. Wij gaan vanmiddag naar Dead Horse Point, waar buitengewoon mooie canyons zijn te zien. Dit canyonlandschap maakt deel uit van het grote Coloradoplateau, dat behalve in de staten Colorado en Utah, ook zichtbaar is in Arizona en New Mexico. Allerlei steenlagen zijn door opwaartse vulkanische bewegingen naar boven gekomen, waarna weer, water en wind hun werk hebben gedaan en de in de steenlagen aanwezige mineralen hebben prachtige kleuren veroorzaakt. Het 'concept'  is overal hetzelfde, maar het resultaat is steeds anders en daarom zo boeiend.

Op de achtergrond zien we 'La Sal Mountains'. Een gebergte can 12000 ft, dat door ondergrondse vulkanen een extra duw naar boven heeft gekregen.
We bevinden ons in woestijngebied - 'high desert'- en het regent hier nauwelijks. Toeristen wordt aangeraden om vooral veel water mee te nemen en dat kunnen wij ons onder stralende en hete zon van eind oktober heel goed voorstellen. En nu vooral rustigjes aan....

De door ons uitgekozen primitieve campground midden in Arches National Park is helaas vol. We wijken uit naar Moab, en hebben nu onverwacht de luxe van 'full hook up' en wifi. 
Alweer is het allemaal prachtig geweest en het is nu pas 16.15 uur. We gaan lekker buiten in de zon zitten. De een met een boek en de ander met de nieuwe E-reader. Morgen staat Arches NP op het programma.
Het leven is goed!Schrijf een reactie: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.

Sl | Antwoord 29.10.2013 10:42

Wat is het prachtig stil.

Carla | Antwoord 28.10.2013 02:27

Ik kijk elke dag weer uit naar een nieuw verslag! Super
Carla Vierstra

Bekijk alle reacties

Nieuwe reacties

24.08 | 08:27

Lieve meneer en mevrouw van Laanen, via de danssite van Janne kwam ik op uw site, genoten van alle rijkdom die u deelt! Veel dank, hartelijke grt Margriet Nolet

...
15.12 | 21:05

Met veel plezier je verhaal gelezen Mirjam, geweldig, wat een mooie reis hebben jullie weer gemaakt. En wat een prachtig verhaal!

...
10.12 | 18:52

K linkt spannen die luchtzak.
Daar wil ik wel meer van weten!

...
07.12 | 12:12

Ik hoop dat jullie hier veilig doorheen zijn gekomen, het klinkt best eng in deze tijd waarin ik alsmaar over extreme weersomstandigeheden hoor! Liefs

...
Je vindt deze pagina leuk