'UNDER THE DESERT SKY'

BIJ DE KLAAGMUUR.

MIDDAGDUTJE.

IN ANCIENT TIMES.

ZUSSEN VAN ISIS.

VOORMOEDERS.

JAPANESE LADY.

ELKAARS STEUN EN TOEVERLAAT.

VRIENDJES VAN SNOOPY.

BALANCED ROCK.

'KOM JE NAAST ME ZITTEN? '

NOG ALTIJD OM OP TE VRETEN.

BUDDHA.

WINDOW THROUGH TIME.

KUS...

KUS...

...EN NOG EEN KUS.

MEIDEN ONDER 'MEKAAR'.

DEVILS GARDEN.

NA GEDANE ARBEID IS HET GOED RUSTEN.

"" SLECHTE DAG GEHAD ? "

DAG 15
27 OKTOBER 

'Under the desert sky, we look through windows in time'

Onze ogen een en al verwondering, onze ademhaling dieper en dieper en we (nou ja we...) lijken niet te kunnen stoppen met fotograferen. Maakt niet uit, we maken herinneringen in een adembenemend, kleurrijk sprookjesland. Nee het is geen droom uit onze koffer (Hanneke en Paul), het is ...hoe is het mogelijk...realiteit.
Nederland heeft haar eigen pracht, maar er is niets vergelijkbaars, niets wat dit kan evenaren; zelfs niet in Overasselt. Dat is van een andere schoonheid en daar genieten we natuurlijk ook. Maar dit is op een andere manier een lust voor ons oog. Het is veel en magnifiek en we weten nauwelijks waar we het eerst zullen kijken. Een betoverend, vibrerend natuurverschijnsel vormt met vele bizarre -door de natuur en in de tijd gevormde torens- de skyline. We zien gigantische bogen als natuurlijke bruggen, doorkijkjes naar de hemel ('windows in time') en andere unieke zandsteenformaties.
We zijn in Arches National park.

Waar komen nu die bijzondere vormen en bogen vandaan?
De wetenschappers hebben het onderzocht en het zit hem in het zout.
In de loop van honderden miljoenen jaren is de zee tientallen keren gekomen en gegaan.
Bij het gaan werd het zout in het zeewater achtergelaten, wat een dikke laag zout van vele honderden meters opleverde. Daar zetten zich vervolgens weer honderden meters aarde en steen op af, waarna de zoutlaag onder druk ging bewegen.
Die beweging (naar boven en beneden en opzij) levert ondersteund door de kracht van water, weer en wind, het grillige stenige landschap op, waarin wij ons nu bevinden en onze ogen uitkijken.
Onvoorstelbaar dat, wat we nu als vaste vormen zien, in een andere tijdschaal net zo flexibel en vloeibaar is als water.
Het ziet er vandaag zo heel anders uit, dan miljoen jaar geleden en het staat vast dat wat wij hier vandaag zien, uiteindelijk door weer en wind weer zal verdwijnen.
Hier zijn inspireert enorm. De imposante, bizarre steenformaties prikkelen de fantasie. En dat is zeker het geval bij de meer beeldend denkende onder ons. Bijna alles wat we zien, roept wel een associatie op en dat zien jullie ook  bij de foto impressie van vandaag.
De omgeving heeft ook diverse filmmakers ge
ïnspireerd.. Zo zijn onder meer 'Once upon a time', 'Indiana Jones', 'The last crusaders' and 'Thelma and Louise' hier opgenomen.
Wij lopen nog een paar mijl een primitief trail en ervaren dat als het ultieme hoogtepunt van de dag. Het is immens, het is er stil en we zijn er alleen. Het ontroert, we zijn diep onder indruk van de grootsheid van de natuur, van moeder aarde'.

Schrijf een commentaar: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.
Bekijk alle commentaren

Nieuwe commentaren

14.12 | 11:11

Mooie foto zo aan het eind van de reis. Wat een rijkdom als je zo twee maanden in en met de natuur kan zijn, in en van de wereld.

...
08.12 | 10:02

Lieve Hans en Mirjam,
Wat een heel mooi eerbetoon aan Rob.
Hij zou er enorm van hebben genoten. Misschien heeft hij mee genoten met jullie.
Liefs

...
26.11 | 19:10

Mooie foto.
Lichtheid overal!!!!

...
25.11 | 08:45

Weer opnieuw zeer indrukwekkende foto’s en verhalen.
Magisch allemaal!

...
Je vindt deze pagina leuk