'ROLLING ON THE RIVER'

GLEN CANYON DAM BIJ PAGE (ARIZONA)

LAKE POWELL

Dit hartje ontvang ik vandaag op mijn pad.

'SCENIC CHURCHWAY'

SCENIC OVERLOOK

ROLLING RIVER

HORSESHOE BEND

NADEREND ONWEER.

ZONSONDERGANG BIJ HORSESHOE BEND

DAG 17
29 OKTOBER


'If you come down to the river
I bet you gonna find some people who live
You don't have to worry if you got no money
People on the river are happy to give'.
Tina Turner

Gisteren zijn we terecht gekomen in Page aan het Lake Powell, Arizona. De campground ligt net buiten het stadje. Bij aankomst krijgen we een brochure, waarin aangegeven wordt wat ze zoal te bieden hebben: desgewenst is er kabel-TV met 56 zenders, een verwarmd zwembad met whirlpool en spirituele verzorging van maar liefst een veertiental verschillende kerken.
Wij maken alleen gebruik van het zwembad met whirlpool.

De vele kerken waren ons bij het binnenrijden van Page ook al opgevallen.
Aan de Lake Powell Boulevard telden we er alleen al tien. Bij ons zou zo'n straat dan al gauw de Kerkstraat worden genoemd!
In de USA zijn veel geloofsgemeenschappen in vroeger tijden met emigranten meegekomen. Door de in de eerste grondwet opgenomen godsdienstvrijheid en het ontbreken van staatsbemoeienis zijn er steeds meer kerken bijgekomen.

De weersvoorspelling was matig, maar het mindere weer blijft vooral op afstand zichtbaar en wij bezoeken onder een stralende zon de imposante Glen Canyon Dam.
Ons wordt verteld dat de dam voor energie en water zorgt voor maar liefst 25 miljoen mensen in een vijftal staten. ( CA, UT, NM, AZ, CO). Het gebied behoort van oudsher aan de Native Americans en is pas het midden van de vorige eeuw ontsloten.
In het bezoekerscentrum weten ze ons te boeien met het ontstaan en de geschiedenis van de dam en daarnaast met verhalen over nu.

We trekken verder, maken een tochtje langs Lake Powel en de Coloradorivier en genieten van het bijzondere landschap.
We nemen een kijkje bij Horseshoe Bend, maar zjn er maar even, want we worden door een onweersbui overvallen. Slecht weer of noodweer bij een canyon daar hebben we het niet op, dus maken we rechtsomkeer en gaan eerst boodschappen doen voor het avondeten.
Als we uit de supermarkt komen, is het weer opgeklaard en wagen we nog een poging. We boffen met het tijdstip want nu zijn we nog net op tijd om  ook nog bij ondergaande zon een blik te werpen op Horseshoe Bend.
We wagen ons boven op de rotsen en zien de rivier als een hoefijzer door de diepe canyon stromen.

We hebben genoten van een dagje ter plekke de omgeving te bekijken, zonder te verkassen. Opnieuw overnachten we in Page.


Schrijf een reactie: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.

Will | Antwoord 01.11.2013 18:36

bonjour Hans en Mirjam vanuit Valgorge zit ik voor de openhaard jullie verslag te lezen, schitterende droomreis ,en leuk om jullie kinderen daar te ontmoeten.

Astrid van Dijck | Antwoord 31.10.2013 14:38

Net zelf terug uit Istanbul en jullie foto's bekeken. Schitterend!!!!!! Bedankt voor de felicitatie op mijn 50e verjaardag (wat zegt Hans Korteweg over 50?)!

Bekijk alle reacties

Nieuwe reacties

24.08 | 08:27

Lieve meneer en mevrouw van Laanen, via de danssite van Janne kwam ik op uw site, genoten van alle rijkdom die u deelt! Veel dank, hartelijke grt Margriet Nolet

...
15.12 | 21:05

Met veel plezier je verhaal gelezen Mirjam, geweldig, wat een mooie reis hebben jullie weer gemaakt. En wat een prachtig verhaal!

...
10.12 | 18:52

K linkt spannen die luchtzak.
Daar wil ik wel meer van weten!

...
07.12 | 12:12

Ik hoop dat jullie hier veilig doorheen zijn gekomen, het klinkt best eng in deze tijd waarin ik alsmaar over extreme weersomstandigeheden hoor! Liefs

...
Je vindt deze pagina leuk