EEN LANGE MOOIE RIT

Bruneau Dunes State Park, Idaho

Stil en verstild in Bruneau Dunes.

Niet alleen deze drie dode vissen, maar honderden verderop.

Snake River Canyon.

In Twin Falls.

Nee dit is niet de Maas voor Den Tempel.

"' ... all the golden lands ahead of you and all kinds of unforeseen events wait lurking to surprise you and make you glad you're alive to see". Jack Kerouac 'On the road'

Wij vinden juist die ellenlange wegen geweldig om af te leggen.

15 en 16 NOVEMBER

Vanuit Mountain Home door de prairy naar Bruno Dunes St.park. Daar gaan we een kijkje nemen. Een mooi ritje op een zonnige ochtend.

In het vlakke landschap gaat de weg plotseling omhoog, we rijden tussen twee ' zandwallen' door en zien ineens een zee van duinen. En dan rijden we door een immens groot duinlandschap. Zo verrassend, Onze ochtendkoffie drinken we aan een meertje met om ons heen zover als we kunnen kijken zandduinen. Bij een wandeling zien we ontzettend veel dode vissen aan de oever van het meer liggen. Hans vraagt aan de parkrancher naar de oorzaak van de massale vissterfte. Die vertelt dat niet-inheemse karpers de samenstelling van de oorspronkelijke visstand volledig hebben verstoord en daarom weg moeten. Na deze uitleg vraagt Hans nog of dit de eerste invloed is van de 'new elected' president, die wil immers ook de Mexicanen het land uit hebben. De rancher legt daarop uit dat het teruggeven van leefruimte aan de oorspronkelijke bewoners al langer onderdeel is van het federale natuurbeleid, waarop Hans niet kan nalaten te concluderen: " So there is still hope for the native Indians".

Omdat er vorst is voorspeld rijden we niet naar de omgeving van Preston Idaho, zoals we beoogden, maar gaan meer zuidwaarts richting Utah, Onderweg bakken we een eitje bij Snake River Gorge en na die lunch rijden we door de magic valley naar Twin Falls waar we een diepe gorge zien waar de Snake River als een slang door heen slingert.

We vinden een camping aan diezelfde rivier .

De dag erna rijden we – op de hielen gezeten door het slechte weer – flink door.

Vreemd om in de zon te rijden met op de radio waarschuwingen voor sneeuwstorm en aansporingen mbt sneeuwkettingen, etc. Gedachten aan beelden op tv over sneeuwstormen in de VS, zijn goede motivatie in dit geval. Hoe later het wordt, des meer verandert het weer. Hevige windstoten. Het kost Hans de nodige energie om de RV op de weg te houden.

In St George Utah bereiken we eindelijk wat lager gelegen terrein met wat hogere temperaturen en een camping middenin een park met rondom ons rode rotsen, zwarte lava en witte bergen. Gigantisch mooi!


Schrijf een reactie: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.

Harry en Mariella | Antwoord 04.12.2016 00:07

mirke en hans we hebben genoten van het gesprek tussen de boswachter en Hans over de dode vissen, geweldig......al hoewel Harry had t nog niet gelezen en kopte hem er ook in.....😀😀

Marijke Schellekens | Antwoord 03.12.2016 23:41

Wat een mooie foto's Mirjam ! Fijn dat jullie de sneeuwstorm voor waren ! Fijne reis verder.

Bekijk alle reacties

Nieuwe reacties

24.08 | 08:27

Lieve meneer en mevrouw van Laanen, via de danssite van Janne kwam ik op uw site, genoten van alle rijkdom die u deelt! Veel dank, hartelijke grt Margriet Nolet

...
15.12 | 21:05

Met veel plezier je verhaal gelezen Mirjam, geweldig, wat een mooie reis hebben jullie weer gemaakt. En wat een prachtig verhaal!

...
10.12 | 18:52

K linkt spannen die luchtzak.
Daar wil ik wel meer van weten!

...
07.12 | 12:12

Ik hoop dat jullie hier veilig doorheen zijn gekomen, het klinkt best eng in deze tijd waarin ik alsmaar over extreme weersomstandigeheden hoor! Liefs

...
Je vindt deze pagina leuk