PRAIRY-MIJMERINGEN

Kamperen aan de John Day rivier.

Onderweg door de prairy.

14 NOVEMBER

En alweer ligt er een dag voor ons, die we naar eigen wens mogen invullen. Wat heeft deze kersverse dag voor ons in petto?

We willen 'mijlen maken' vandaag, wat in houdt dat we minder vaak zullen stoppen. Gisterenavond hebben we toch even een route gemaakt, die mooi is maar niet te veel afleiding geeft, omdat we vannacht ergens in Idaho willen slapen.

We staan nu aan de John Day rivier en vanmorgen maken we, lekker vroeg, een wandeling langs die rivier. We zijn beter af dan John Day destijds, want de camper staat er nog en er is niets gestolen, als we terugkomen.

In een mum van tijd zijn we weer op weg. Om in Idaho te komen rijden we eerst door het prairy landschap van Oost Oregon. Jammer genoeg is het bewolkt en waarschijnlijk gaat het regenen, 'that's what they say'. Bijna 200 mijl door de prairy van Oost Oregon en later West Idaho. We zien gedurende de hele rit door dit blondbruine landschap nauwelijks huizen. We hoeven maar met een paar auto's de weg te delen. Het is er stil. Menigeen zal het saai vinden, maar wij vinden het heerlijk rustig na alle indrukken en onze opgetogenheid van de afgelopen dagen in het John Day gebied.

Het was heerlijk toeven in Oregon. De oude grond die we hebben gezien en belopen en de veelkleurige aarde laten me opnieuw mijmeren over ouder worden en oud zijn. De natuur reikt me steeds weer nieuwe metaforen aan. Ik ben bijna lyrisch over het blonde gras in de bermen en weilanden, vooral als er van die gitzwarte koeien in staan. Ik geniet van de prachtige herfstkleuren: warm zacht met vurig oranje, diep rood, sprankelend geel en goudbruin. De vele besneeuwde bergtoppen onderweg, helder glinsterend, schoon en stil, maar onder die toppen is zoveel opgeslagen leven te vinden. En al die bomen die tot voorbeeld zijn. Ze laten me doorzettingsvermogen, geduld, respect en vertrouwen zien.

We sprokkelen herinneringen, beelden en verhalen bij elkaar en bouwen zo ons eigen kleurrijk historisch museum. Als Hans en ik echt oud zijn, hopen we dat het ook in ons museum nog steeds goed toeven is.

Schrijf een reactie: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.

hannie glaser warringa | Antwoord 15.11.2016 10:23

Wat een prachtig, imposant gebied. Daar kun je alleen maar van genieten. N wij genieten een beetje mee.

vdmarianne51@gmail.com | Antwoord 15.11.2016 09:51

Wat een schitterend gebied ! Genieten!! Xx

Bekijk alle reacties

Nieuwe reacties

24.08 | 08:27

Lieve meneer en mevrouw van Laanen, via de danssite van Janne kwam ik op uw site, genoten van alle rijkdom die u deelt! Veel dank, hartelijke grt Margriet Nolet

...
15.12 | 21:05

Met veel plezier je verhaal gelezen Mirjam, geweldig, wat een mooie reis hebben jullie weer gemaakt. En wat een prachtig verhaal!

...
10.12 | 18:52

K linkt spannen die luchtzak.
Daar wil ik wel meer van weten!

...
07.12 | 12:12

Ik hoop dat jullie hier veilig doorheen zijn gekomen, het klinkt best eng in deze tijd waarin ik alsmaar over extreme weersomstandigeheden hoor! Liefs

...
Je vindt deze pagina leuk