DINOSAURUSSEN

In het dinosaurus museum.

Hans verdiept zich in het ontstaan van de aarde.

Dino ontmoet Sauri

Vrienden...zoooo belangrijk!

10 NOVEMBER

 

Sinds ons vertrek uit Oregon hebben we onbedoeld een verstekeling in de camper.

Een van de beste maatjes van Rowin is een dinosaurus en die is per ongeluk  met ons in de camper meegegaan. Rowin mist zijn vriendje natuurlijk erg, maar uiteindelijk heeft hij vrede met de afspraak dat Dino de reis naar Florida met ons zal maken. In Fernandina Beach kan hij kennis maken met Sophie en Claire en Pleun en Diane. Daarna reist Dino met de postbode terug naar huis. Dino beleeft natuurlijk allerlei avonturen en wij komen zomaar toevallig op plekken, waar we waarschijnlijk anders niet geweest zouden zijn. Zo raakten we op zondag 10 november verzeild in het Dinosaurusmuseum van St George in Utah. Het blijkt een goede keuze: dinosaurussen hebben overal op de wereld wel sporen nagelaten, maar nergens zoveel als in Utah. Het museum is gebouwd om een in de tijd, droog gevallen oude zee heen. Er zijn een groot aantal (inmiddels versteende) pootafdrukken en veel botresten te bewonderen. Verder worden we meegenomen in de ontstaansgeschiedenis van de aarde. We weten nu dat die ruim 4.6 miljard jaar oud is, maar dat het bijna een miljard jaar duurde voordat er micro organismen kwamen. Die hadden op hun beurt 3.5 miljard jaar nodig om een atmosfeer op de bouwen, waar het leven op aarde zich verder kon ontwikkelen. De dinosaurussen hebben tussen 250 en 66 miljoen jaar geleden met hun imposante omvang de aarde gedomineerd . Ze zijn toen plotseling verdwenen, maar spreken nog steeds tot de verbeelding, ook tot die van onze kleinkinderen.

In het museum komt Dino een vriendje tegen en samen komen ze ons vragen of Sauri (zo heet hij), verder met ons op reis mag. Hij heeft geen familie en heeft nu in Dino een vriendje gevonden. Rowin vindt het ook een goed idee en zo zullen ze over een maand met zijn tweeën door de postbode teruggebracht worden, thuis in Oregon.


Schrijf een commentaar: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.
Bekijk alle commentaren

Nieuwe commentaren

14.12 | 11:11

Mooie foto zo aan het eind van de reis. Wat een rijkdom als je zo twee maanden in en met de natuur kan zijn, in en van de wereld.

...
08.12 | 10:02

Lieve Hans en Mirjam,
Wat een heel mooi eerbetoon aan Rob.
Hij zou er enorm van hebben genoten. Misschien heeft hij mee genoten met jullie.
Liefs

...
26.11 | 19:10

Mooie foto.
Lichtheid overal!!!!

...
25.11 | 08:45

Weer opnieuw zeer indrukwekkende foto’s en verhalen.
Magisch allemaal!

...
Je vindt deze pagina leuk