THUNDERING WATERS

En route.

Coquille

Winterlake.

Camping aan de Roque Umpqua Byeway

Op weg naar de Watson fall.

Watson Fall

Diamond Lake

Onderweg naar Redmond.

Skul Hollow.

10 en 11 NOVEMBER

Na uitgebreid afscheid te hebben genomen van iedereen, worden we door Froukje en Rowin uitgezwaaid. Opnieuw gaan we ' en route', maar niet voordat Froukje een stoere foto van ons heeft gemaakt.

We gaan de komende dagen dezelfde route rijden als in 2013, omdat we naar een bepaalde omgeving in Idaho willen en dit lijkt ons gewoon de mooiste route daarheen. We stoppen nu op plaatsen, die we in 2013 niet hebben bezocht.

Vanuit Myrtle Point rijden we naar Roseburg, waar we de 138 opgaan om de scenic byeway te volgen, waar de nodige watervallen te vinden zijn.

Overal ter wereld hebben watervallen aantrekkingskracht op mensen. Het zijn plaatsen met veel energie, die inspiratie geven en er worden bovennatuurlijke krachten aan toegekend. Ook ons tweeënhalf jaar jonge Froukeltje vond het verschijnsel vroeger al heel bijzonder: "Kijk het water gaat van de glijbaan!"

Op de Umqua en Roque Umqua Scenic Byway passeren we er tientallen. De vulkanische uitbarstingen van vele miljoenen jaren geleden hebben het hele gebied opgetild. De waterstromen hebben er vervolgens geulen in gesleten, behalve daar waar de steenmassa te hard was en daar moest het water wel van de glijbaan. We rijden vandaag vrijwel constant langs de Umqua River, een erg mooie rivier, die laat zien dat de bodem hier uit heel veel lava bestaat. De snelstromende rivier slijt grillige patronen uit in de lavabodem, die op sommige plekken goed is te zien.

Halverwege deze route overnachten we op een camping, die we nog net voor het donker zien. Het blijkt de laatste op het traject te zijn. ben ik even blij. Ik heb het niet zo op het rijden in het donker over slingerende stijgende en dalende bergwegen langs rivieren

De volgende ochtend lopen we voordat we verder trekken eerst een  trail naar de Watson Fall, de hoogste waterval van Central Oregon (293 feet/ ca 100 meter) en genieten van het fraaie natuurverschijnsel, het donderende geluid van het neerstortende water, van de dikke bomen, de kanjers van stenen in hun mosgroene jassen en natuurlijk van elkaar.

Bij Diamond Lake hebben we een 'Pipermomentje', koffie met Piperappeltaart. Helaas is het 'hierboven' net iets te koud om buiten te zitten. Kort daarna verlaten we de 138 en de Umqua River en rijden we via de 97 richting Redmond. Als we dan toch in Redmond zijn, overnachten we net zo lief nog een keer op het terrein van Skul Hollow in gezelschap van ratelslangen, poema's en coyotes.

Zonder voorzieningen en vroeg donker... dus met de kippen op stok.


Schrijf een reactie: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.

Froukje | Antwoord 04.12.2016 00:44

Ha!

Hebben jullie een goede reis gehad vandaag? Is het gelukt met het bloedprikken? en hebben jullie de draagzak gevonden? Liefs.

Eefke | Antwoord 04.12.2016 00:30

We waren aan jullie aan het denken! Fijn dat jullie het goed hebben, hier gaat ook alles goed. Veel plezier nog, Waar zijn jullie nu? Ik volg jullie trouw via rozen en stenen, maar weet niet waar jullie nu zijn. Geniet van jullie reis! XXX

Marianne en Rob | Antwoord 03.12.2016 23:53

Hallo Mirjam en Hans, zo ongeveer op de helft (pas) van jullie reis. Gaat alles naar wens? Geen last van het Trump-gedoe? Ik ben weer benieuwd naar je prachtige verhalen. Liefs

Hetty | Antwoord 15.11.2016 10:25

Hoi Mir en Hans,
We hebben jullie reis vanaf dag 1 meegemaakt! Ik ben weer helemaal jaloers want de foto's zijn weer prachtig !!! Heel veel plezier nog !

Loek | Antwoord 15.11.2016 10:22

De tijd vliegt al weer. Veel plezier en geniet van de qualitytime met jullie (klein-)kinderen.

Mariella | Antwoord 15.11.2016 10:21

Hoi Mir, mooie foto's en verhaal..Wat ziet Froukje er goed uit en jullie als opa en oma, geweldig!. Liefs en geniet ze. Tot gauw weer achter mijn laptop...xx

Pleun | Antwoord 15.11.2016 10:18

Fijn dat alles goed gaat en prachtige foto's maken jullie. hier ook alles goed. Liefs van ons.

Florus | Antwoord 15.11.2016 10:17

Ha paps en mams ! Fijn dat het goed gaat en dat het fijn is geweest bij de Pipers. Leuk de verhalen te lezen en er zitten hele mooie foto's tussen. We bellen !

Marijke Tonnaer | Antwoord 15.11.2016 10:12

Echte globetrotters! Have fun.

hans en marion van beek | Antwoord 13.11.2016 20:46

Mir en Hans mooi om deels dezelfde route te zien als wij gemaakt hebben toen Teun daar 1 jaartje woonde. Geniet van alles en iedereen.

Bekijk alle reacties

Nieuwe reacties

24.08 | 08:27

Lieve meneer en mevrouw van Laanen, via de danssite van Janne kwam ik op uw site, genoten van alle rijkdom die u deelt! Veel dank, hartelijke grt Margriet Nolet

...
15.12 | 21:05

Met veel plezier je verhaal gelezen Mirjam, geweldig, wat een mooie reis hebben jullie weer gemaakt. En wat een prachtig verhaal!

...
10.12 | 18:52

K linkt spannen die luchtzak.
Daar wil ik wel meer van weten!

...
07.12 | 12:12

Ik hoop dat jullie hier veilig doorheen zijn gekomen, het klinkt best eng in deze tijd waarin ik alsmaar over extreme weersomstandigeheden hoor! Liefs

...
Je vindt deze pagina leuk