(SPRAAK-)WATERFALLEN

5 NOVEMBER

Bijna elke dag hebben we wel een of meer interessante ontmoetingen.

Het begint vaak met het vragen naar de weg en het delen van reiservaringen – en tips.

Wanneer we na 'Where are you from?' vertellen dat we twee maanden door de VS trekken en onderwijl onze twee oudste kinderen in Oregon en Florida bezoeken, merken we, dat mensen dit toch wel bijzonder vinden. En dat is het ook !

In samenhang met de vraag 'Where are you from?' is het opmerkelijk dat de 'ancestors' van de meeste Amerikanen, die nu in dit land wonen, generaties eerder en veelal vanuit Europa naar het land zijn binnengekomen.

Zo telde Oregon in 1850 nog maar 10.000 inwoners (exclusief de indianen, want die telden niet mee). In 1945 was het aantal inwoners opgelopen naar 1000.000 en nu wonen er 4000.000 mensen in Oregon.

Vanmorgen ontmoeten we, op onze wandeling naar de watervallen van Prospect, Art en Cyndi.

Art heeft zijn 'roots' in Nederlands Indië. Zijn Indonesische ouders hebben beiden in een Jappenkamp gezeten en zijn na de oorlog met hun familie in Nederland gaan wonen. Daar hebben ze elkaar ontmoet, zijn getrouwd en in 1962 naar Amerika geëmigreerd.

De contacten met de familie in Nederland zijn verwaterd. Art verstaat het Nederlands nog wel, maar spreekt het nooit meer. Voor zijn kinderen en kleinkinderen zijn Nederland en Indonesië verre landen, waar ze nog nooit zijn geweest.

Zijn moeder van 87 is nog wel elke dag met het verleden bezig en legt haar herinneringen aan het Jappenkamp vast in een boek, wat nu bijna af is.

We vragen aan Art en Cindy om haar onze warme groeten over te brengen.

Na de ruigte van de high desserts rijden we door een prachtige zachtere goudgeel herfstkleurige omgeving naar Grants Pass, waar we gaan overnachten. Dat ligt op maar een paar uur rijden van Myrtle Point vandaan, dus morgen rijden we naar ons Piper gezinnetje. Joepie !

Daar blijven nog een dag of twee,  voordat we Oregon verlaten om verder te trekken.

Schrijf een reactie: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.

Mariella | Antwoord 04.12.2016 03:07

wat leuk dat jullie weer terug bij Froukje komen en nogmaals prachtige fotos en heerlijk verslag door jouw schrijverstalent....... ook fijn te horen zoals jullie genieten, jullie zien er stoer uit met die hoeden😀😀liefs. Ook van harry want die geniet er

Sil | Antwoord 04.12.2016 00:42

ot gauw mailen, bellen of what ever.
Liefs en lekker door met genieten.
Dikke kus

Henarijo verweij | Antwoord 08.11.2016 19:12

Dag lieverds.Wat een prachtige foto's en ik zag een heel gelukkige Froukje met Rowan en Piper.Leuk om ze in eigen omgeving te zien.
dikke kusjes Ton ,Henarijo

Sil van Oort | Antwoord 08.11.2016 06:57

Dag lief zusje, wat hebben jullie weer een mooie tocht. Indrukwekkend en mooi ook hoe je het beschrijft. Reis toch een beetje mee zo.

Sil | Antwoord 07.11.2016 12:10

Het zijn wel echte Rozen foto's. Prachtig. Ik hoop dat je die aan de andere kant van Amerika ook tegen komt.

Bekijk alle reacties

Nieuwe reacties

24.08 | 08:27

Lieve meneer en mevrouw van Laanen, via de danssite van Janne kwam ik op uw site, genoten van alle rijkdom die u deelt! Veel dank, hartelijke grt Margriet Nolet

...
15.12 | 21:05

Met veel plezier je verhaal gelezen Mirjam, geweldig, wat een mooie reis hebben jullie weer gemaakt. En wat een prachtig verhaal!

...
10.12 | 18:52

K linkt spannen die luchtzak.
Daar wil ik wel meer van weten!

...
07.12 | 12:12

Ik hoop dat jullie hier veilig doorheen zijn gekomen, het klinkt best eng in deze tijd waarin ik alsmaar over extreme weersomstandigeheden hoor! Liefs

...
Je vindt deze pagina leuk