GEWOON GENIETEN

Terrebonne-Smith Rock State Park

Campground Skul Hollow

Zonsondergang bij Skul Hollow.

Zonsopgang.

Smith Rock State Park.

				

2 en 3 NOVEMBER

Op 2 november vertrekken we vanuit Camp Sherman naar Terrebonne, waar we Smith Rock State Park willen bezoeken. Onderweg rijden we door Sisters, een klein 'cowboy plaatsje', waar we een rondwandeling door het stadje maken. Er zijn een paar leuke straatjes met 'western-achtige' winkeltjes. En als we koffie drinken ontmoeten we daar een Amerikaanse die Nederlands spreekt en ook heb ik een boeiend gesprek met een oude dame (87) die haar aan Alzheimer leidende man onlangs verloren heeft.

In de middag komen we aan in Terrebonne, nemen kort een kijkje bij Smith Rock en gaan dan op zoek naar een campground. We vinden er een die geweldig naar onze zin is,  'in the middle of nowhere/anywhere zonder voorzieningen. Het terrein bestaat uit enkele ha prairie grond waar de kampeerders op grote afstand van elkaar van veel rust kunnen genieten. Waar wij staan, heeft ook een das zijn onderkomen en dat geeft beslist een thuisgevoel. Het is een heerlijk rustige campground, die op dit moment alleen wordt bevolkt door jongeren, die als fietser of bergbeklimmer de uitdagingen van het Smith Rock park willen trotseren. Onze campground  is wel de habitat van poema's en ratelslangen. We nemen maar direct de aanwijzingen in ons op, over 'wat te doen bij een onverwachte ontmoeting'.      

We genieten nog lekker een uurtje buiten met een boekje, een drankje en een prachtige zonsondergang. In stilte kijken we toe hoe het laatste glimpje van de zon achter de horizon verdwijnt. Soms verlies ook ik mijn woorden in bewondering.

We zijn moe, het is stikdonker en na de zonnige dag is het inmiddels een koude avond geworden. We gaan dus maar vroeg naar bed en vinden het heerlijk. Het is 19.30 uur. " Er gaat niemand zo vroeg naar bed als wij", zeg ik. "Jawel hoor...Olle en Rowin! " grapt Hans. 's Nachts merken we, dat er nog meer wilde dieren in onze buurt zijn. We horen o.a. het hoge indringende geroep van coyotes. Die voeden zich met ratelslangen, dat is dan wel weer geruststellend.

Bij het ochtendschemer worden we wakker en de zonsopgang is al even mooi als de ondergang de avond ervoor. Even later zijn we op weg naar Smith Rock. Een - voor het hoge woestijnplateau van Oregon, waar we nu zijn - uniek park. Wandelroutes bieden een spectaculair overzicht over het omliggende gebied en we maken dan ook heerlijke wandelingen in alle rust, omdat het er in de herfst niet druk is.

De steile kliffen van tufsteen en basalt zijn ideaal voor 'rock-climbing' van alle moeilijkheidsgraden. Wanneer we zowel in de voor- als namiddag enkele uren een trail lopen, zien we daar meer van en met name Hans volgt de klimmers met veel interesse. Hij prijst zich gelukkig dat pensionering en ouder worden hem in de gezegende positie gebracht hebben, dat hij bij veel zaken kan kiezen tussen meedoen of alleen maar kijken. Niet meer zo nodig hoeven, gewoon genieten. Het 'alles mag en niets hoeft' gevoel. Rust en tijd hebben om gewoon maar iets te doen wat hij leuk vindt, zoals deze reis. Dat het ons gegeven is om zo samen onderweg te zijn, samen te genieten van alles wat we meemaken. Wat hebben we het goed!

														

										
												
														

    

				

Schrijf een reactie: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.

Mariella | Antwoord 04.12.2016 03:06

Wat fijn dat jullie weer zo n bijzondere reis maken.was t lastig om weer bij Froukje te vertrekken?? Wat n grappig manneke is Rowin toch😀wij hebben nog tot vandaag van het mooie herfstweer genoten, vandaag vallen dd blaadjes.......😀geniet ze nog samen.

Bekijk alle reacties

Nieuwe reacties

24.08 | 08:27

Lieve meneer en mevrouw van Laanen, via de danssite van Janne kwam ik op uw site, genoten van alle rijkdom die u deelt! Veel dank, hartelijke grt Margriet Nolet

...
15.12 | 21:05

Met veel plezier je verhaal gelezen Mirjam, geweldig, wat een mooie reis hebben jullie weer gemaakt. En wat een prachtig verhaal!

...
10.12 | 18:52

K linkt spannen die luchtzak.
Daar wil ik wel meer van weten!

...
07.12 | 12:12

Ik hoop dat jullie hier veilig doorheen zijn gekomen, het klinkt best eng in deze tijd waarin ik alsmaar over extreme weersomstandigeheden hoor! Liefs

...
Je vindt deze pagina leuk