'OH LOUISIANA'

HANS WITH OUR HOST SHEILA.

OP VERZOEK VAN FLORUS EEN FOTO 'ON THE ROAD'.

ZONSONDERGANG vanaf parkeerplaats Walmart Gulfport.

DAG 30
11 NOVEMBER

'Oh Louisiana,
your beautiful delta and bayous in green
Oh, Louisiana'
Chuck Berry

Het wemelt hier echt van de muggen, die maar een ding willen...mij te grazen nemen. Ik word wakker met opgezwollen jeukende voeten.
Sheila, onze gastvrouw heeft de koffie al klaar. Heel gezellig, maar daardoor vertrekken we pas om 10.00 uur weg.
We rijden vandaag langer door, omdat we aan het einde van de tocht niet willen 'stressen', om de RV tijdig in Orlando te kunnen afleveren.

Dag 30...toen we 30 jaar getrouwd waren, veranderde ons leven. Froukje en Pleun woonden al een aantal jaren op zichzelf en nu gingen Florus en Janne ook het huis uit en waren wij weer met ons tweeën. Mijn moeder was net overleden en mijn vader twee jaar eerder. Je zou zeggen dat het 'lege nest' alle ruimte had om zijn slag te slaan...
We mistten de kinderen en ons drukke gezin hevig. De grote tafel in de keuken voelde en was (is) leeg en wat heerlijk als iedereen dan thuis was (is) en de tafel met ons zessen, achten of tienen weer werd (wordt) gevuld.
Maar een nieuw tijdperk was ingeluid. Hans zijn werk was uitgebreider en afwisselender dan ooit tevoren en ik was mijn studie aan het afronden, gaf tekentherapie en had hiervoor ook groepjes kinderen aan huis. Sinds 1999 zette ik me in voor stichting Roos (wat later, in 2006 Roses for Children werd) en was daarvoor regelmatig op reis.
We hadden (hebben) een leven samen, met de kinderen, met familie, met vrienden en daarnaast ieder zo onze eigen dingen. Een afwisselend vol bestaan.
Hoewel we regelmatig wel even terug in de tijd zouden willen, was ook dit een fijne fase, waarin we zowel incasseerden als genoten.
Nee 'het lege nest' of 'in een gat vallen' ging voor mij niet op. Als altijd bezig en het leven 'opzuigend'.

Zoals ook nu, iedere dag opnieuw worden we in 'ons' campertje wakker met een gevoel van verwachting. Wat zal de dag van vandaag weer brengen? Waar zullen we vannacht slapen?
Inmiddels rijden we door Louisiana en zijn we in New Orleans de brug over de bekende rivier Mississippi overgestoken. Mijlen, mijlen en nog eens mijlen rijden we via bruggen -vaak ingenieuze hoogstandjes - over zee, meren en vooral over moerassen. Avontuur op de Amerikaanse snelweg. Het lijkt wel of heel Louisiana uit 'marches', 'swamps' en 'bogs' bestaat. Prachtig om daar tussendoor en overheen te rijden.

Louisiana heeft in de 18de eeuw enkele tientallen jaren met Frans bestuur te maken gehad , maar de Fransen hebben zich hier toen zo stevig genesteld, dat daar vandaag nog veel taal- en cultuurherinneringen naar verwijzen. Dat komt ook omdat de - uit het Noorden (Acadia) van Canada - afkomstige Fransen naar dit gebied verdreven werden en in het moerasgebied met rust gelaten werden.

Wat langer doorrijden, betekent ook in het donker rijden en zo bereiken we Gulfport (Mississippi), een havenstad aan de Golf van Mexico. Daar in het donker doorheen rijden, trekt niet echt en we kijken daarom uit naar een RVpark. Dat blijkt niet echt gemakkelijk. We willen aan het zoeken geen tijd meer spenderen, zien een Super Walmart warenhuis en gaan daar op de parkeerplaats staan. Dat kan wel voor een keer. Geen elektriciteit en andere voorzieningen, maar wel een slaapplaats. Bij de buren, Mc Donalds, gaan we op z'n Amerikaans wat eten, halen er de email op en om 20.00 uur liggen we in bed, bij Walmart
!

Schrijf een reactie: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.
Bekijk alle reacties

Nieuwe reacties

24.08 | 08:27

Lieve meneer en mevrouw van Laanen, via de danssite van Janne kwam ik op uw site, genoten van alle rijkdom die u deelt! Veel dank, hartelijke grt Margriet Nolet

...
15.12 | 21:05

Met veel plezier je verhaal gelezen Mirjam, geweldig, wat een mooie reis hebben jullie weer gemaakt. En wat een prachtig verhaal!

...
10.12 | 18:52

K linkt spannen die luchtzak.
Daar wil ik wel meer van weten!

...
07.12 | 12:12

Ik hoop dat jullie hier veilig doorheen zijn gekomen, het klinkt best eng in deze tijd waarin ik alsmaar over extreme weersomstandigeheden hoor! Liefs

...
Je vindt deze pagina leuk