'HOLIDAYTRIP OF A LIFETIME'

A NOTEWORTHY HIGHSPRINGS IMPRESSION 1.

A NOTEWORTHY HIGH SPRINGS IMPESSION 2.

A NOTEWORTHY HIGH SPRINGS IMPESSION 3.

In zuidelijke staten van de VS, zoals Georgia en Florida, dragen sommige bomen plechtstatige baarden. Tenminste, daar lijkt het op: lange slierten zeewier-achtig grijs gedroogd ''gras'' hangen in grote hoeveelheden aan de boomtakken. Volgens een legende is Spaans mos het haar van een prinses, die op de dag van haar huwelijk door vijanden werd gedood. De rouwende bruidegom moet het haar afgesneden en in een boom gehangen hebben. De wind droeg het weg en verdeelde het zo over een groot deel van het land.

Een ander verhaal vertelt: Een man is verliefd op een slavenmeisje en koopt haar voor weinig geld. Het meisje is bang voor hem, vlucht en klimt in een boom. Hij klimt haar achterna, daarom springt ze in de beek onder de boom. Als hij haar na wil springen, raakt hij met zijn baard verward in de takken en probeert hij los te komen. Daarbij verliest hij zijn leven, maar zijn baard blijft voortleven en woekeren en die zie je nu overal als Spaans mos op en aan de bomen!

WAT ZIJN DE VOORSCHRIFTEN TEN AANZIEN VAN HET INLEVEREN VAN 'ONS MOBIELE HUISJE?'

VAN DE INFO UIT FOLDERS EN BROCHURES HEBBEN WE MOOIE HERINNERINGEN GEMAAKT.

OPGERUIMD ZAL NETJES STAAN.

DAG 33
14 NOVEMBER

Cityscapes in another colour
Childrensteps, well they make us smile
Holiday trip of a lifetime
We'll be right back in a little while
Bye-bye

End of Fashion


We zijn op ons gemak uit Mayo vertrokken. Onze laatste 'Road-Vacation-dag'.
Vanavond dus 'bonte avond' in de camper, dat zal vooral bestaan uit de kastjes leegmaken, een wijntje en de nabeschouwing van het roadtripgedeelte van onze veertigdaagse.
Morgen zien we onze lieverds. Heerlijk om he na dan na bijna een jaar weer te zien.
Sophie (bijna 4 jaar) haar hartje klopt al vol verwachting omdat opa en oma komen en de kleine Claire (ruim anderhalf) en haar opa en oma krijgen eindelijk de kans om elkaar een beetje beter te leren kennen. Vorig jaar was ze nog te klein en van Skype begrijpt ze nog niet veel, dus ze kent ons amper.
We verheugen ons, dat staat vast, maar eerst nog deze laatste dag van de roadtrip, die vooral uit rijden bestaat.

We willen dichtbij Orlando eindigen. Er wordt van ons verwacht dat we de RV - van binnen spic en span, met geleegde grijs en zwart water containers, maar met gevulde bezinetank - morgenvroeg om 11.00 uur afleveren bij Cruise America in het stadje Kissimmee, een van de voorsteden van Orlando en we hebben een campground in de buurt op het oog.

Onderweg maken we een stop in High Springs, wandelen door het 100 jaar oude historische downtown en drinken koffie op een terrasje.
De reis door Florida laat verder een landschap zien, dat afwijkt van de meeste andere dagen tijdens onze reis: overwegend vlak en groen en veel welvaart. Het aantal golfcourses dat we tegenkomen is indrukwekkend.
Als we de campground in Kissimmee bereiken is het inmiddels donker. De camping blijkt helemaal gevuld met vaste bewoners en overwinteraars. Gelukkig hebben ze voor ons een plaatsje voor vannacht.
We worden uitgenodigd om bij het kampvuur aan te schuiven, maar daar hebben we maar even tijd voor, want er moeten koffers worden gepakt.

Schrijf een reactie: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.

carla vierstra | Antwoord 18.11.2013 12:07

Ja, oma en opa zijn is het mooiste wat je maar kunt zijn. Geniet!!!!

Hans en Mirjam | Antwoord 17.11.2013 17:03

Geweldig om hier te zijn en uit te blazen...tikkertje, verstoppertje en natuurlijk rennen langs het strand. We zijn nu echt opa en oma 'ter plekke'.

Els van der Wielen | Antwoord 17.11.2013 14:59

Wat een prachtige reis met mooie verhalen! En nu lekker met het tweede (Amerikaanse) gezin uitblazen en nagenieten!

Bekijk alle reacties

Nieuwe reacties

24.08 | 08:27

Lieve meneer en mevrouw van Laanen, via de danssite van Janne kwam ik op uw site, genoten van alle rijkdom die u deelt! Veel dank, hartelijke grt Margriet Nolet

...
15.12 | 21:05

Met veel plezier je verhaal gelezen Mirjam, geweldig, wat een mooie reis hebben jullie weer gemaakt. En wat een prachtig verhaal!

...
10.12 | 18:52

K linkt spannen die luchtzak.
Daar wil ik wel meer van weten!

...
07.12 | 12:12

Ik hoop dat jullie hier veilig doorheen zijn gekomen, het klinkt best eng in deze tijd waarin ik alsmaar over extreme weersomstandigeheden hoor! Liefs

...
Je vindt deze pagina leuk