'GRANDPA AND GRANDMA'

AMERIKAANSE PANNENKOEKEN IN WORDING

WOW, KADOOTJES VAN OMA TONNY.

NATUURLIJK DE VISSEN, SCHILPADDEN EN DE ALIGATOR VOEREN MET OPA.

DOET ZE HET OF DOET ZE HET NIET...

'OF COURSE YOU CAN OMA, JAWEL HOOR OMA!'

DAG 36
17 NOVEMBER

Grandma and Grandpa,
Grandma and Grandpa,
You make me happy.
You make me laugh.
You like to hug me.
I know you love me.
And I will always love you too.

Gisteren – dag 35 – hebben we kort ons 35 jarig huwelijk aangehaald. Nu zijn we 40 jaar huwelijk gepasseerd en wat is er veel gebeurd in de afgelopen 5 jaar. De eerste dingen, die 'oppoppen' zijn de dingen in ons gezin, waar ik het gisteren met zoon Pleun over had: in de afgelopen 5 jaar krijgen we nieuwe schoonzonen, trouwen onze oudste twee kinderen en gaan de jongste twee een ander samenlevingsverband aan. Er wordt afgestudeerd, er zijn baanveranderingen, er worden huizen gekocht en bedrijfjes opgezet. Er is gesukkel met de gezondheid, er zijn ziekenhuisopnamen en operaties. Sophie en Claire worden geboren, onze twee oudsten Froukje en Pleun emigreren naar de VS. En vlak voordat Hans en ik naar USA vertrekken, krijgen Florus en Eefke hun eerste kindje Dorus, onze kleindochter dichtbij. Eigenlijk als we er nu op terugkijken, zijn het best wel 'tropenjaren' geweest met veel ontroerende en heftige momenten. En dan heb ik het nu alleen nog maar over een aantal op de voorgrond tredende gebeurtenissen binnen ons gezin.

Het opa en oma worden was een van de mijlpalen van de afgelopen jaren. Tegelijk met Sophie werden ook opa en oma geboren. Het houden van en het opa en omagevoel waren direct aanwezig. Helaas zijn we voor Sophie en Claire een opa en oma op afstand en dat is natuurlijk niet het grootouderschap waarvan we hebben gedroomd.

Vanaf het moment dat we onze meisjes in Florida zien, hebben ze ons weten in te pakken. Sophie vertelt honderd uit en is vrijwel meteen weer aan ons gewend, Claire heeft ietsje meer tijd nodig. Voor een weekje zijn we nu intens 'opa en oma dichtbij'.


Schrijf een commentaar: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.
Bekijk alle commentaren

Nieuwe commentaren

Vandaag | 18:39

Wat een avontuur!!!

...
18.11 | 16:26

Lieve Hans en Mirjam.
Ik heb de verhalen tot vandaag zitten lezen om zo jullie reis in vogelvlucht te ervaren. Mooi en ontroerend. Goede reis Opa en Oma.

...
13.11 | 22:30

Wat is het toch steeds heerlijk jullie verhalen te lezen. Ik wacht vol spanning de foto’s af van het kaboutermannetje.

...
10.11 | 00:43

Lieve Rita, kleinkind nog op komst!
Jullie nog op pad?
Dagdag
Mirjam

...
Je vindt deze pagina leuk