'GRANDPA AND GRANDMA'

AMERIKAANSE PANNENKOEKEN IN WORDING

WOW, KADOOTJES VAN OMA TONNY.

NATUURLIJK DE VISSEN, SCHILPADDEN EN DE ALIGATOR VOEREN MET OPA.

DOET ZE HET OF DOET ZE HET NIET...

'OF COURSE YOU CAN OMA, JAWEL HOOR OMA!'

DAG 36
17 NOVEMBER

Grandma and Grandpa,
Grandma and Grandpa,
You make me happy.
You make me laugh.
You like to hug me.
I know you love me.
And I will always love you too.

Gisteren – dag 35 – hebben we kort ons 35 jarig huwelijk aangehaald. Nu zijn we 40 jaar huwelijk gepasseerd en wat is er veel gebeurd in de afgelopen 5 jaar. De eerste dingen, die 'oppoppen' zijn de dingen in ons gezin, waar ik het gisteren met zoon Pleun over had: in de afgelopen 5 jaar krijgen we nieuwe schoonzonen, trouwen onze oudste twee kinderen en gaan de jongste twee een ander samenlevingsverband aan. Er wordt afgestudeerd, er zijn baanveranderingen, er worden huizen gekocht en bedrijfjes opgezet. Er is gesukkel met de gezondheid, er zijn ziekenhuisopnamen en operaties. Sophie en Claire worden geboren, onze twee oudsten Froukje en Pleun emigreren naar de VS. En vlak voordat Hans en ik naar USA vertrekken, krijgen Florus en Eefke hun eerste kindje Dorus, onze kleindochter dichtbij. Eigenlijk als we er nu op terugkijken, zijn het best wel 'tropenjaren' geweest met veel ontroerende en heftige momenten. En dan heb ik het nu alleen nog maar over een aantal op de voorgrond tredende gebeurtenissen binnen ons gezin.

Het opa en oma worden was een van de mijlpalen van de afgelopen jaren. Tegelijk met Sophie werden ook opa en oma geboren. Het houden van en het opa en omagevoel waren direct aanwezig. Helaas zijn we voor Sophie en Claire een opa en oma op afstand en dat is natuurlijk niet het grootouderschap waarvan we hebben gedroomd.

Vanaf het moment dat we onze meisjes in Florida zien, hebben ze ons weten in te pakken. Sophie vertelt honderd uit en is vrijwel meteen weer aan ons gewend, Claire heeft ietsje meer tijd nodig. Voor een weekje zijn we nu intens 'opa en oma dichtbij'.


Schrijf een reactie: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.
Bekijk alle reacties

Nieuwe reacties

24.08 | 08:27

Lieve meneer en mevrouw van Laanen, via de danssite van Janne kwam ik op uw site, genoten van alle rijkdom die u deelt! Veel dank, hartelijke grt Margriet Nolet

...
15.12 | 21:05

Met veel plezier je verhaal gelezen Mirjam, geweldig, wat een mooie reis hebben jullie weer gemaakt. En wat een prachtig verhaal!

...
10.12 | 18:52

K linkt spannen die luchtzak.
Daar wil ik wel meer van weten!

...
07.12 | 12:12

Ik hoop dat jullie hier veilig doorheen zijn gekomen, het klinkt best eng in deze tijd waarin ik alsmaar over extreme weersomstandigeheden hoor! Liefs

...
Je vindt deze pagina leuk