'SEE YOU LATER ALLIGATOR'

SEE YOU LATER ALLIGATOR...

EEN ARMADILLO HEEFT EEN PANTSER VAN BEWEEGBARE SCHUBBEN.

WANNEER ER GEVAAR DREIGT, TREKT DE AMARDILLO ZICH IN ZIJN SCHILD TERUG.

DAG 37
18 NOVEMBER


See you later alligator, after 'while crocodile,
See you later alligator,
So long, that's all,
Goodbye
Bill Haley

Pleun en Diane hebben een royaal huis in een mooie woonwijk. Het ligt tussen het groen en aan een meertje. Dat water zit vol leven, waaronder een groot aantal schildpadden, die overal hun kopjes boven het water uitsteken. Soms is die kop wat groter en dan hebben we te maken met een heuse alligator van ca 1.80 meter. Alligators en krokodillen komen hier overal voor en worden 'opgehaald' wanneer ze zich agressief gedragen of als ze boven de maat van 3 meter uitkomen.
Toch even wennen als zo'n beest vlak voor je voorbij zwemt.
De vele vissen zorgen ervoor dat er ook vanuit de lucht door 'eagles' gejaagd wordt.

Er leven hier ook armadillo's (gordeldieren). Die dieren zien er best wel wat prehistorisch uit, vinden wij. Ze leven net als dassen overdag onder de grond, dus de kans dat je er een ziet is klein. De bijgevoegde foto van dit dier komt dan ook van internet. (Mark Payne-Gill, naturepl.com). Een paar jaar geleden hebben Pleun en Diane regelmatig last gehad van deze dieren rondom huis. Na die tijd hebben ze er nooit meer een gezien.

Toen Pleun en Diane vorig jaar met Sophie en Claire vanuit Zwitserland naar Florida verhuisden, was het de bedoeling dat Diane de zorg voor de kinderen op zou pakken en Pleun zijn rol van huisman weer zou inruilen voor een baan in het hotelmanagement. Die baan was wel te vinden, maar niet in de nabije omgeving van hun woonplek en werk op afstand is niet echt aantrekkelijk wanneer je kleine kinderen hebt. Hierdoor kwamen ze op het idee om zelf een bedrijfje te beginnen. Ruim een half jaar geleden zijn ze hier mee begonnen en het loopt als een tierelier. Wanneer je het leuk vindt, kun je een kijkje nemen op hun website. Op mijn site (deze dus) vind je summiere info en een link naar 'Patchmommy'.
De succesvolle start van het bedrijf en de vele idee├źn voor de verdere doorontwikkeling zorgen er samen voor, dat het hier in huis een en al energie is: een jong gezin en een beginnend bedrijfje zorgen voor boordevolle dagen.

Schrijf een reactie: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.
Bekijk alle reacties

Nieuwe reacties

24.08 | 08:27

Lieve meneer en mevrouw van Laanen, via de danssite van Janne kwam ik op uw site, genoten van alle rijkdom die u deelt! Veel dank, hartelijke grt Margriet Nolet

...
15.12 | 21:05

Met veel plezier je verhaal gelezen Mirjam, geweldig, wat een mooie reis hebben jullie weer gemaakt. En wat een prachtig verhaal!

...
10.12 | 18:52

K linkt spannen die luchtzak.
Daar wil ik wel meer van weten!

...
07.12 | 12:12

Ik hoop dat jullie hier veilig doorheen zijn gekomen, het klinkt best eng in deze tijd waarin ik alsmaar over extreme weersomstandigeheden hoor! Liefs

...
Je vindt deze pagina leuk