'THIS DAY IS DEDICATED TO ALL KIDS '

SCHOOLUNIFORM

'FREEZE'

DAG 39
20 NOVEMBER

This day is dedicated to all the kids living in the world
who are being deprived of their basis rights,
the right to a peaceful home,
the right to an education,
the right to innocence,
the right to health and food,
to love and to be loved,
the right to a joyful youth. ...

We believe, someone's out there,
Who's gonna help us give a nameless child loving care.
We believe, you are out there,
You're gonna help us give the children tender loving care.
Let's hold our hands tightly together,
And think as one forever,
You and I can make a change for a better world.

Vrij naar een tekst van de Kelly Family

Het Radboudumc Amalia kinderziekenhuis wil dat kinderen écht een stem hebben. Het is belangrijk dat kinderen hun ervaring, mening en behoefte kunnen delen in het kinderziekenhuis. Sterker nog: kinderen hebben daar recht op. Om dat te onderstrepen én om kinderen daarbij te helpen, heeft Kinderombudsman Marc Dullaert in het Radboudumc Amalia kinderziekenhuis vandaag op de Internationale Dag van de Rechten van het Kind, samen met alle aanwezige kinderen, tijdens een feestelijk programma, de negen leden van de Kinderadviesraad (KAR) officieel geïnstalleerd. Lot Roos en Roses for Children zijn hierbij aanwezig om kort iets te vertellen. De Kinderadviesraad is een raad met en voor kinderen, die dokters, verplegers, verpleegsters, ouders en alle anderen, helpt om de rechten van kinderen te bewaken.
Jammer dat ik er niet bij kan zijn, het brengt bij mij de tijd terug dat ik in de kinderkliniek van het Radboud werkte. Allerlei beelden van en herinneringen aan ernstig zieke kinderen van toen, komen naar boven.
Dag van de Rechten van het Kind...ik kijk naar onze kleindochters en denk aan de vele kinderen die het niet zo getroffen hebben als onze Sophie, Claire en Dorus.

Vandaag hebben we Sophie voor de laatste keer (voor nu) uit school gehaald. Ze wordt half december 4 jaar en gaat al vanaf haar derde verjaardag naar de Montessori Pre-school, omdat ze nog te jong is voor Kinderharten (vanaf 5 jaar). Er zijn professioneel geschoolde leerkrachten aanwezig, zodat de kinderen op pedagogisch en educatief gebied ook echt iets opsteken. Niet alle scholen bieden de mogelijkheid voor Pre-School, maar deze Montesorischool wel en Sophie was echt toe aan nieuwe uitdagingen.
Het onderwijssysteem is hier wel wat anders dan in Nederland. De meeste Amerikaanse kinderen doorlopen na de Kindergarten,drie verschillende scholen: Elementary, Middle School (in sommige staten Junior High School genoemd) en High School.Op de Amelia Island Montesorischool gelden kledingvoorschriften voor de kinderen. Vroeger werden in Nederland door de kinderen die op een kostschool verbleven ook uniformen gedragen en als ik onze kleine Sophie zo zie in haar uniform, vind ik dat zo vertederend. Ze doet me denken aan een klein kostschoolmeisje. (“nee oma, I am a big girl, Claire is klein “).


Het is vandaag een 'lekker rondom huisdagje'. Het drukke programma van het jonge gezinnetje hier, zorgt ervoor dat er wat klusjes zijn blijven liggen. We zijn natuurlijk niet allleen opa en oma, maar ook pap en mam en daarbij past dat we de handen uit de mouwen steken als het om onze kinderen gaat. Hans ontdoet de tuin van onkruid en verspreidt maar liefst 75 zakken houtsnippers, zodat het een poosje wegblijft. Ondertussen lap ik alle ramen.
We hebben plannen om na schooltijd naar de dierentuin te gaan, maar het is gaan regenen en niet zo zuinig dus pakken we de opa -en omarol weer op en spelen met de kinderen allerlei oude en nieuwe spelltjes.

Schrijf een reactie: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.
Bekijk alle reacties

Nieuwe reacties

24.08 | 08:27

Lieve meneer en mevrouw van Laanen, via de danssite van Janne kwam ik op uw site, genoten van alle rijkdom die u deelt! Veel dank, hartelijke grt Margriet Nolet

...
15.12 | 21:05

Met veel plezier je verhaal gelezen Mirjam, geweldig, wat een mooie reis hebben jullie weer gemaakt. En wat een prachtig verhaal!

...
10.12 | 18:52

K linkt spannen die luchtzak.
Daar wil ik wel meer van weten!

...
07.12 | 12:12

Ik hoop dat jullie hier veilig doorheen zijn gekomen, het klinkt best eng in deze tijd waarin ik alsmaar over extreme weersomstandigeheden hoor! Liefs

...
Je vindt deze pagina leuk