'ISLAND'

FORT CLINCH STATE PARK.

MOERAS BIJ FORT CLINCH STATE PARK.

FORT CLINCH STATE PARK.

KROKODIL, ALLIGATOR, KAAIMAN.De 'Krokallika' kent een wereld van verschil. Voor het gemak zeggen we maar gewoon krokodil. Neem niet weg, ieder zijn eigen snuit. Wannneer hij kans ziet,neemt hij ook ons gewoon als buit. (Vrij naar: Indy Toma)

AMERIKAANSE SLANGENHALSVOGEL.

AMERIKAANSE AALSCHOLVER.

OOG IN OOG MET 'MENEER KROKODIL'

HORSESHOE CRAB SCHELP.

HANS VINDT EEN SANDDOLLAR een bijzondere schelp van een weekdier.

LAATSTE AVOND IN FERNANDINA BEACH.

DAG 40
21 NOVEMBER

'And the mighty blue ocean
Keeps rolling on every shore
Like the spirit that binds us together
We are so much more than islands'
JOHN DENVER

40 Dagen voor 40 huwelijksjaren, 40 kaartjes met lieve woorden.
40 Dagen om van na te genieten, 40 huwelijksjaren om op terug te kijken, 40 bijzondere kaartjes om te herlezen.
Onderweg naar huis gaan we nagenieten, terugkijken, herlezen en hopelijk een uurtje of wat slapen. Dus er volgt dit weekend vast nog een nabeschouwing, maar vandaag is vandaag.

Daarom deze laatste dag van onze reis nog even aandacht voor de prachtige natuur van de USA, waar we de voorafgaande weken al zoveel van hebben gezien. Ook Amelia Island levert met uitgestrekte stranden, bossen en moerassen een bijdrage aan deze verrassende variatie 
Het eiland is echt een toeristische trekpleister, daarom zijn er luxe resorts, kuuroorden van wereldklasse, prestigieuze golfbanen en exclusieve restaurants. Het enige plaatsje op het langgerekte eiland is Fernandina Beach.
Nu in deze tijd van het jaar is het rustig in historisch downtown.

Bij de plek, waar nog steeds een oud fort (Fort Clinch) staat, ligt ook een State Park met daarin alles wat de natuur in Florida te bieden heeft, wildlife in overvloed. Er zijn diverse mooie trails uitgezet. Het park loopt uit op het strand, waar een groot deel van het eiland mee is omgeven.
We hebben vooral tijdens ons vorig verblijf hier heel wat mijlen langs het strand gewandeld en natuuravontuurlijke trails gelopen. Nu kan ik met mijn verstuikte voet wel lopen, maar niet zoals ik zou willen en de kinderen en kleinkinderen zijn hier onze eerste prioriteit.

We vinden dat Amerika een indrukwekkende kustlijn heeft met magnifieke stranden: ruwe kustlijnen en 'bounty stranden'. Op sommige plaatsen mag je gewoon met je auto het strand op.
Florida heeft s chitterende zandstranden met wuivende palmen, een heerlijke temperatuur en helderblauwe zee. Het wordt niet voor niets de ‘Sunshine State’ genoemd. Het strand bij de Atlantic Ocean heeft een andere uitstraling, dan het strand dat we bij de Golf van Mexico hebben gezien. Hier aan de Atlantic is de golfslag ruwer, het zand is minder wit, de schelpenvariatie groter, en er zijn veel  watervogels.

Zo en dan nu nog even spelen met Sophie en Claire en dan koffers pakken. Morgenvroeg huiswaarts!

Schrijf een reactie: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.

Kiki | Antwoord 28.11.2013 13:56

Welkom in Nederland ,en wat een mooi reisverslag .op naar lichtjesdag
Zoen

Bekijk alle reacties

Nieuwe reacties

24.08 | 08:27

Lieve meneer en mevrouw van Laanen, via de danssite van Janne kwam ik op uw site, genoten van alle rijkdom die u deelt! Veel dank, hartelijke grt Margriet Nolet

...
15.12 | 21:05

Met veel plezier je verhaal gelezen Mirjam, geweldig, wat een mooie reis hebben jullie weer gemaakt. En wat een prachtig verhaal!

...
10.12 | 18:52

K linkt spannen die luchtzak.
Daar wil ik wel meer van weten!

...
07.12 | 12:12

Ik hoop dat jullie hier veilig doorheen zijn gekomen, het klinkt best eng in deze tijd waarin ik alsmaar over extreme weersomstandigeheden hoor! Liefs

...
Je vindt deze pagina leuk