NABESCHOUWING

VERTREK UIT JACKSONVILLE LOSLATEN IS NIET ECHT GEMAKKELIJK.

AANKOMST OP SCHIPHOL.

DE KUS VOOR JANNE EN BJORN GAAT ZONDER PROBLEMEN DWARS DOOR DE GLAZEN SCHEIDINGSWAND!

DAG LIEVE DORUS, WE HEBBEN JE GEMIST EN ZO ZULLEN WE ALTIJD EEN AANTAL VAN ONZE KINDEREN EN KLEINKINDEREN OM BEURTEN MISSEN EN WEER ZO BLIJ ZIJN ALS WE HEN WEER VAST KUNNEN HOUDEN.

NABESCHOUWING

Voordat we weg gingen, waren er een paar mensen, die tegen ons zeiden. “Zoveel weken dag en nacht samen, zoveel tijd in zo'n kleine ruimte...moet er niet aan denken, ...daar zouden wij niet zonder kleerscheuren vanaf komen.” Maar wij wisten allebei dat het geen probleem zou zijn en dat we ervan zouden genieten. Zo is het ook gelopen: ontspannen, gezellig, lief, we ontdekten zelfs dat de dansvloer in de RV groot genoeg was. In totaal 6000 mijl afgelegd, dat is ongeveer 10.000 km. Daar hebben we zo'n 2200 liter benzine voor nodig gehad! Gelukkig is de prijs voor brandstof de laatste weken gezakt naar gemiddeld ruim 3 dollar per gallon (=3,7 liter)

Het was een geweldige reis en we hebben enorm veel moois gezien en beleefd, maar de eerste en de laatste week waren toch het belangrijkst voor ons. Zoals jullie hebben kunnen lezen, hebben we aan het begin en het einde van onze reis, onze geëmigreerde kinderen in hun eigen woon-en leefsituatie meegemaakt en gezien hoe de door hen gemaakte keuze bij hen past en geluk brengt. En wat hebben we genoten van het real life opa-en omaschap.

Bij vertrek op 13 oktober kregen we van onze kinderen een doosje gevuld met 40 persoonlijke gelukwensen van familie en vrienden mee op reis. Dank aan allen, het dagelijkse kaartje was iedere morgen een speciaal moment.

We hebben ervoor gekozen om in deze tijd van het jaar naar USA te gaan om de grootste drukte tijdens de zomermaanden te ontlopen en ook omdat het dan wat minder warm zou zijn, wanneer we uiteindelijk in Florida zouden zijn. Het bleek een goede keuze. Het was nergens echt druk en de temperaturen waren ideaal om te wandelen. We zijn echt verwend met het weer, bijna alle dagen een helderblauwe hemel. Ondanks dat we wisten dat de tijd best krap was om de hele afstand te overbruggen, hebben we ons nooit 'opgejut' gevoeld. We zorgden ervoor dat het vele rijden gezellig was. Er was onderweg zoveel moois te zien, dat we vaak totaal niet beseften, dat we soms lang in de auto zaten. Het was wel jammer dat we niet een dagje langer in Zion, Moab of Sedona konden blijven. De gekozen route was eigenlijk wel prima, al kwamen we er al bij de voorbereiding achter dat we veel mooie gebieden van ons verlanglijstje moesten schrappen. Maar dan blijft er wat te wensen over, we zullen in de toekomst onze 'Amerikaanse' kinderen beslist regelmatig opzoeken. De keuzes die we maakten, hebben we heel bewust gemaakt en de reis is echt een opeenvolging van hoogtepunten geworden. De meeste dagen wisten we niet, waar we 's avonds terecht zouden komen. Wanneer we in het donker aankwamen, kregen we daar pas de volgende ochtend altijd weer verrassend beelden bij. Onze RV heeft op 26 verschillende campgrounds gestaan.

Iedere dag maakten we voor deze site een verslag over onze belevenissen.
De eerste reisdag riep als vanzelf de titel van het liedje 'Fly away' op en de tweede dag in San Francisco lag 'If you're going to San Francisco' ook voor de hand als titel van die dag. En zo ging dat door en ontstond onze eigen top 40. De ene dag een mooier of beter passend lied dan de andere dag. Op dag 25 zochten we een lied dat over herinneringen ging. Ik google op 'Remember en wat verschijnt er als eerste? 'Remember when'. Het is een romantisch lied, dat ons echt heeft ontroerd, toen we ernaar luisterden. De tekst lijkt voor ons gemaakt.
Ik zal het lied onderaan deze nabeschouwing toevoegen.

Het meest zijn we onder de indruk van de buitengewone en gevarieerde natuur van USA waardoor we steeds werden verrast. We vielen van de ene verbazing in de andere. Verder hebben we de Amerikanen als heel vriendelijk en behulpzaam ervaren en we hebben interessante mensen ontmoet, die met hun vaak heel persoonlijke verhalen, onze reis hebben verrijkt.

Inmiddels zijn we terug in Nederland. Het afscheid nemen van Pleun, Diane, Sophie en Claire op de luchthaven in Jacksonville viel niet mee. Dat was eerder in Oregon ook zo bij het afscheid nemen van Froukje en Piper. Terug kunnen kijken op een fijne tijd met en bij hen, maakt veel goed.
De vlucht was vertraagd, we vertrokken pas ongeveer 3 uur later en kwamen de volgende dag zonder koffers op Schiphol aan, waar dochter Janne en haar Bjorn al op ons stonden te wachten. De lieverds hebben ons regelrecht naar Nijmegen gebracht, naar Floris en Eefje, zodat we zelf konden zien hoe goed het met de kleine Dorus gaat.
Heerlijk om hen alle vijf na zes weken weer te zien.

En nu is het voorbij,
40 bijzondere dagen ter ere van
40 jaar huwelijk. We hebben ons portie narigheid ook wel gehad in het leven maar samen kunnen we stormen aan en vinden we dat de positieve dingen ruimschoots de overhand hebben. We ervaren dat bij ons het gras beslist geweldig mooi groen is.

Dank jullie allemaal, voor het meereizen, de lieve kaartjes, emails, smsjes en commentaren op deze site. Nu gaan we lekker nagenieten.

Hans en Mirjam

REMEMBER WHEN
Remember when I was young and so were you
And time stood still and love was all we knew
You were the first, so was I
We made love and then you cried
Remember when

Remember when we vowed the vows and walked the walk
Gave our hearts, made the start, it was hard
We lived and learned, life threw curves
There was joy, there was hurt
Remember when

Remember when old ones died and new were born
And life was changed, disassembled, rearranged
We came together, fell apart
And broke each other's hearts
Remember when

Remember when the sound of little feet
Was the music we danced to week to week
Brought back the love, we found trust
Vowed we'd never give it up
Remember when

Remember when thirty seemed so old
Now lookin' back, it's just a steppin' stone
To where we are, where we've been
Said we'd do it all again
Remember when

Remember when we said when we turned gray
When the children grow up and move away
We won't be sad, we'll be glad
For all the life we've had
And we'll remember when

Remember when
Remember when


Luisteren? Dan deze link:
http://youtu.be/TTA2buWlNyM
 

Schrijf een reactie: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.

Astrid v Dijck | Antwoord 07.12.2013 08:49

Wat een schitterend lied. Het raakt me diep!

Hans en Mirjam | Antwoord 05.12.2013 00:32

Dank allemaal,voor 't meereizen, lieve kaartjes,mails,smsjes, commentaren op de site. Wij nemen elke dag een herinnering uit de road-tripkoffer.
Hans en Mirjam

Bekijk alle reacties

Nieuwe reacties

24.08 | 08:27

Lieve meneer en mevrouw van Laanen, via de danssite van Janne kwam ik op uw site, genoten van alle rijkdom die u deelt! Veel dank, hartelijke grt Margriet Nolet

...
15.12 | 21:05

Met veel plezier je verhaal gelezen Mirjam, geweldig, wat een mooie reis hebben jullie weer gemaakt. En wat een prachtig verhaal!

...
10.12 | 18:52

K linkt spannen die luchtzak.
Daar wil ik wel meer van weten!

...
07.12 | 12:12

Ik hoop dat jullie hier veilig doorheen zijn gekomen, het klinkt best eng in deze tijd waarin ik alsmaar over extreme weersomstandigeheden hoor! Liefs

...
Je vindt deze pagina leuk