ALLE DAGEN WONDERDAG

DE KIKKERKONING

 

30 juni -verhalen van vroeger


'De Kikkerkoning' lees ik, op een bij een BSO geparkeerde bus. Wat een woord zomaar ineens te weeg kan brengen. ..het voert me linea recta naar mijn kindertijd en nu voor het eerst, ervaar ik, totaal onverwacht, opnieuw mijn verdriet van destijds.

 

Zoals veel kleine meisjes droomde ik ervan ballerina te worden en wilde ik op ballet. Maar ik had een hartafwijking en een overbezorgde moeder, dus dat ging niet zonder meer.

Maar o wat wilde ik graag en ja hoor, nadat mijn moeder met de balletjuf had gepraat was het zover, ik mocht op ballet.

De juf was goed door mijn moeder geïnstrueerd, wat betekende dat ik lang niet overal aan mee mocht doen. Toch genoot ik van de lessen en met de andere meisjes verheugde ik me erop elfje te zijn in de uitvoering aan het einde van het seizoen. Elfjes in tulen rokjes zouden we zijn.

 

De avond van de voorstelling heb ik de hoofdrol. Op handen en voeten zit ik – in een saai pakje met capuchon – op de bovenste tree van een trapje. Beneden mij dansen de elfjes in hun roze en witte tutuutjes. Mijn rol: in de slotscene naar beneden springen en een paar sprongen op het podium rondhupsen.

Ik ...de kikkerkoning.

 

Schrijf een reactie: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.

Sigrid | Antwoord 03.07.2014 03:55

Ik heb de Kikkerkoning geplaatst op de Facebookpagina en Pinterest. Mooi verhaal, hartelijk dank!

Groet, Sigrid

Arjan van den Berg | Antwoord 03.07.2014 03:51

Leuk om te lezen. Je ziet het helemaal voor je.
Waar zo'n busje al niet goed voor kan zijn.
Bedankt voor het delen.

Bekijk alle reacties

Nieuwe reacties

24.08 | 08:27

Lieve meneer en mevrouw van Laanen, via de danssite van Janne kwam ik op uw site, genoten van alle rijkdom die u deelt! Veel dank, hartelijke grt Margriet Nolet

...
15.12 | 21:05

Met veel plezier je verhaal gelezen Mirjam, geweldig, wat een mooie reis hebben jullie weer gemaakt. En wat een prachtig verhaal!

...
10.12 | 18:52

K linkt spannen die luchtzak.
Daar wil ik wel meer van weten!

...
07.12 | 12:12

Ik hoop dat jullie hier veilig doorheen zijn gekomen, het klinkt best eng in deze tijd waarin ik alsmaar over extreme weersomstandigeheden hoor! Liefs

...
Je vindt deze pagina leuk