ALLE DAGEN WONDERDAG

JUST A PERFECT DAY

 

juli-versieringen die verhalen dragen

(fotocollage:van 1t/m 10 = van links naar rechts)'Goed voor jezelf zorgen is een bewuste keuze binnen een gezond en gelukkig leven. Ook jij kunt dat ervaren. Door een klein moment groot te maken....' (1)

 

Met volle teugen geniet ik van het dwalen door chique, hip, trendy Den Haag, een stad van lijnen, strepen en blokken, van mensen en muziek, kleuren en kreten, van vroeger en nu. (2)

Ik neem er de tijd voor en voel me vrij om eens lekker rond te kijken, mezelf te verwennen en ervan te genieten.(3)

Den Haag heeft stijl en toont dat want 'style is a way to say who you are, without having to speak' (4). Het is 'la place' (5), the place to be. Crème de la crème op velerlei gebied. Den Haag behaagt.

Koninklijk en alledaags is het al eeuwenlang de Hofstad van het koningshuis. Tegelijkertijd is het de stad waar mensen wonen, werken en plezier maken, het is een smeltkroes van talen en culturen

Bestuurlijk en politiek, statig en chique, historisch en modern, internationaal en multicultureel (5).

'A symphony for living', lees ik bij een kopje koffie op de Grote Markt en dat is geen Haagse bluf, het is werkelijk een bruisende stad met voor ieder wat wils. (6)

 

Tijdens mijn snuffeltochtje sprokkel ik, op zoek naar verhalen, beelden bij elkaar.

Ergens op een hoek bij een winkel zie ik : 'Wij zijn vers, handgemaakt en open. Volg ons' (7)

Wat is hier het verhaal?

Buiten bij een herenmodezaak roept een bord: 'Baretta, made my life better?' (8)

Maken kleren werkelijk de man of komt er meer bij kijken? Vrijwel meteen komt er in mijn hoofd een gesprek op gang over onder- en overschatting van het uiterlijk en het belang van balans tussen binnen- en buitenkant. Vandaar hop ik als vanzelf verder naar gemijmer over zelfbeeld en zelfwaardering, totdat Gerrit Achterberg mijn aandacht vraagt en me vertelt dat niet alleen ik, maar ook de stad geniet.(9).

 

A symphony for living, doordat ik een klein moment groter (1) heb gemaakt. Alvorens de trein richting Nijmegen te nemen, heb ik mezelf een uurtje dwalen door Den Haag gegeven.

'It's not how much we give, but how much love we put into giving'(10). Ik heb Moeder Teresa's woorden ter harte genomen en mezelf verwend.

Life is pretty amazing! (3)

 Schrijf een reactie: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.

Marijke Faling | Antwoord 03.07.2014 21:50

Bravo! Ik zit totnogtoe alleen maar achter mijn computer te fantaseren wààr ik een mooi verhaal zou kunnen vinden...

Carla Vierstra | Antwoord 03.07.2014 04:03

Je hebt Den Haag werkelijk prachtig beschreven. Het is een heerlijke stad. Ik ga genieten van je verhalen. Leuk!
Groetjes
Carla

Sigrid | Antwoord 03.07.2014 03:59

Dank Mirjam!

Bekijk alle reacties

Nieuwe reacties

24.08 | 08:27

Lieve meneer en mevrouw van Laanen, via de danssite van Janne kwam ik op uw site, genoten van alle rijkdom die u deelt! Veel dank, hartelijke grt Margriet Nolet

...
15.12 | 21:05

Met veel plezier je verhaal gelezen Mirjam, geweldig, wat een mooie reis hebben jullie weer gemaakt. En wat een prachtig verhaal!

...
10.12 | 18:52

K linkt spannen die luchtzak.
Daar wil ik wel meer van weten!

...
07.12 | 12:12

Ik hoop dat jullie hier veilig doorheen zijn gekomen, het klinkt best eng in deze tijd waarin ik alsmaar over extreme weersomstandigeheden hoor! Liefs

...
Je vindt deze pagina leuk