ALLE DAGEN WONDERDAG

EEN VERWARREND RIJTJE

8 juli-verhalen van verwarring

 

'Dit hoort niet in het rijtje thuis' was mijn eerste gedachte bij het zien van dit bord. Happen en kappen...wat een verwarrende samenvoeging. Een fout? Door die lichtreclame leek me dat toch wel stug. De opmerkelijke combinatie intrigeerde me en internet leert me nu dat 'kapsalon' een gerecht is met een leuk verhaal.

 

Het was 2003 en een Kaapverdische eigenaar van een Rotterdamse kapsalon wilde wel eens iets anders eten. Hij vroeg bij de naburige shoarmazaak om voor hem iets lekkers te maken met friet en shoarma. Het werd een frietje met shoarma, kaas en rauwkost. Dat viel in de smaak bij de kapper. Hij liet het gerecht door zijn medewerkers regelmatig halen. “Zeg maar dat je van de kapsalon komt, dan weten ze het wel”, zei de kapper. En zo was de naam 'kapsalon' geboren.

 

De kapsalon heeft inmiddels een grote opmars gemaakt in Nederland. Er is zelfs een jaarlijkse 'beste friet kapsalon van Nederland verkiezing'. Het frietje is een 'hit' bij jongeren, maar had je mij een paar dagen geleden gevraagd wat een kapsalon is, had ik gezegd:”een kapperszaak”

Schrijf een reactie: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.

Diane van Lanen | Antwoord 09.07.2014 23:09

No, they're not - they're just trying to make our lives more efficient! hahaha....Excellent post.

Bekijk alle reacties

Nieuwe reacties

24.08 | 08:27

Lieve meneer en mevrouw van Laanen, via de danssite van Janne kwam ik op uw site, genoten van alle rijkdom die u deelt! Veel dank, hartelijke grt Margriet Nolet

...
15.12 | 21:05

Met veel plezier je verhaal gelezen Mirjam, geweldig, wat een mooie reis hebben jullie weer gemaakt. En wat een prachtig verhaal!

...
10.12 | 18:52

K linkt spannen die luchtzak.
Daar wil ik wel meer van weten!

...
07.12 | 12:12

Ik hoop dat jullie hier veilig doorheen zijn gekomen, het klinkt best eng in deze tijd waarin ik alsmaar over extreme weersomstandigeheden hoor! Liefs

...
Je vindt deze pagina leuk