ALLE DAGEN WONDERDAG

GELUK

11 juli-verhalen van verwarring

 

'Geluk is niet te koop maar wel te huur'. Jawel hoor, het staat er echt. Ik loop door Nijmegen waar alles in het teken staat van de Vierdaagse en de zomerfeesten die bijna beginnen. Vier dagen wordt er gelopen en zeven dagen is het feest. Aan de voorbereiding van dit alles wordt hard gewerkt. De stad laat zich totaal anders aan me zien. Over versiering gesproken, het lijkt niet op te kunnen. Een wildernis van reclame omringt me uitbundig en ja dan stuit ik op de grote vrachtwagen, die belooft dat ik geluk kan huren.

 

Sigrid (verhaallijnen.nl) heeft een avontuurlijke safari samengesteld, waarin ik meegenomen wordt op een expeditie die me onverwachte en mooie momenten brengt, eenvoudig, rijk, grappig, momenten hier-en-nu geluk. Wat is er eigenlijk weinig voor nodig. Ik hoef het niet te huren, het valt gewoon in mijn schoot, samenlopen van toevalligheden. Daar word ik me terdege van bewust bij het lezen van de paaiende slogan op de vrachtwagen, die dit bedrijf als versiering gebruikt om hun waren aan de man/vrouw te brengen.

Ik trek vandaag door de stad op zoek naar verhalen van verwarring. En verwarring is wat er ontstaat...bij mij. Ik ervaar een tikkeltje verontwaardiging in mezelf over het feit dat een bedrijf een dergelijke slogan als lokkertje gebruikt. Tegelijkertijd zit het me niet lekker dat ik er zo'n uitgesproken oordeel over heb en als ik beide gevoelens heb los kunnen laten, filosofeer ik over geluk en spring als vanzelf naar een geluksmoment in mijn kindertijd.

Het is een stralende, prachtige dag. De lucht is helderblauw en het is aangenaam warm en licht. Er zijn volop bloemen, jonge blaadjes aan de bomen en een vogel heeft een nestje onder ons dak. Ik sta aan het hekje achter in de tuin met daarachter het geheimzinnige, beetje donkere bos, waarin ik niet mag komen, maar waar ik o zo graag wil zijn. Vandaag speelt de zon door de bladeren, de betovering ervan heeft me in haar greep. Ik ben een gehoorzaam meisje en dus draai ik me om. Ik loop naar de andere kant van de tuin, langs de grote donkere dennenboom, die 's nachts de sterren raakt. Ik wandel door het hekje van de voortuin en ga rechtsaf. Nog een paar huizen staan er naast het onze en dan ben ik waar ik wezen wil.
Goudglanzende korenvelden, klaprozen, korenbloemen en margrieten. De wind laat het koren golven en ruisen. De zon op mijn blote armen en blonde haren verwarmt me. Ik stop mijn neus in de plooi van mijn elleboog...mmm...gebrande nootjes. Vlinders fladderen, ik zie een lieveheersbeestje en ik pluk bloemen zoveel als ik kan vasthouden. Voor mama!
De wereld ligt wijd en open voor me...ik ben!

Dat gevoel... niet te koop, niet te huur

 

 

 

Schrijf een reactie: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.

Sigrid van Iersel | Antwoord 30.08.2014 23:28

Dag Mirjam,

Opmerkelijke foto, mooie tekst erbij, dankjewel! Ik merk dat je een scherpe manier van observeren hebt. Je doet mooie vondsten. En je geeft op verschillende creatieve manieren uiting aan je observaties. Dat vind ik mooi!En natuurlijk fij

Carla | Antwoord 17.07.2014 12:45

Heel mooi en lief!

Bekijk alle reacties

Nieuwe reacties

24.08 | 08:27

Lieve meneer en mevrouw van Laanen, via de danssite van Janne kwam ik op uw site, genoten van alle rijkdom die u deelt! Veel dank, hartelijke grt Margriet Nolet

...
15.12 | 21:05

Met veel plezier je verhaal gelezen Mirjam, geweldig, wat een mooie reis hebben jullie weer gemaakt. En wat een prachtig verhaal!

...
10.12 | 18:52

K linkt spannen die luchtzak.
Daar wil ik wel meer van weten!

...
07.12 | 12:12

Ik hoop dat jullie hier veilig doorheen zijn gekomen, het klinkt best eng in deze tijd waarin ik alsmaar over extreme weersomstandigeheden hoor! Liefs

...
Je vindt deze pagina leuk