DE DANKBAARHEIDSSTRENG: TEL JE ZEGENINGEN MET KRALEN

KRALEN VOOR DANKBAARHEID

Jaren geleden, toen mijn leven even niet zo gemakkelijk was, ben ik begonnen met het dagelijks tellen van mijn zegeningen. Iedere avond, voor het slapen gaan, schreef ik 5 dingen op waarvoor ik me dankbaar voelde die dag. Het werd zo best een speciaal boekje. Steeds meer waardeerde ik het bijzondere in het gewone, kleine dagelijkse dingen maakten me blij. Het maakte zware dagen lichter en daardoor voelde ik mij toch gelukkig.

Nu jaren later noteer ik allang niet meer dagelijks 5 fijne dingen, maar ik tel nog wel iedere avond voordat ik in slaap val, de zegeningen van die dag. Toen ik de dankbaarheidsstrengen van Lisette ontdekte, raakte dat iets in mij. Wat een prachtig idee 'het tellen' van kralen als vorm van danken, te gebruiken als steun of om je te herinneren aan al het goeds wat je ten deel valt, om je gedachten te richten en als stiltemoment. Kralen die je inspiratie geven, je blij maken of je helpen naar binnen te gaan.

De rozenkrans van vroeger als kind, de mala van boeddhisten en hindoeisten, het gebedssnoer van moslims en Indianen...en de dankbaarheidsstreng van Lisette, stuk voor stuk geven ze een moment van rust, een moment van bezinning.

Inmiddels heb ik contact gehad met Lisette en ben ik met mijn zus Sil bij haar op bezoek geweest. Lisette informeerde ons over het door haar geinitieerde dankbaar.org en wij vertelden haar over Roses for Children. Er ontstond iets moois. We raapten steentjes op de Via Rosa (het kiezelpad bij het internationaal Monument voor het Onbekende Kind op terrein Delhuyzen) en Lisette en de vrijwilligers van dankbaar.org maakten hiermee 50 dankbaarheidssnoeren. Daarnaast maakten ze nog 50 strengen met een metalenring waarop poppetjes staan. Deze 100 snoeren werden aan Roses for Children geschonken met de boodschap dat we die voor €20,- p.st. (excl. verzendkosten) mochten verkopen en dat de totale opbrengst Roses for Children zou toekomen. Een prachtig gebaar, waar we heel blij mee zijn. Wanneer je een van deze dankbaarheidsstrengen wilt kopen (GRAAG !), kan dat via rosesforchildren@kpnmail.nl of via mij  rozenenstenen@gmail.com

Behalve snoeren met een 'Via Rosa steentje' en een ring met poppetjes erop, maken Lisette en de vrijwilligers van dankbaar.org snoeren met verschillende andere symbolen. Roses for Children en ikzelf zijn sinds kort ambassadeurs van dankbaar.org en dit betekent dat van elk  snoer dat verkocht wordt via onderstaande link, 16% ten goede komt aan Roses for Children.

Fijn wanneer je door middel van je aankoop een steentje bijdraagt aan de realisatie van het Monument voor het Onbekende Kind!

http://dankbaar.org/shop/category/basiscollectie/?ap_id=rozenstenen

 

 

 

Schrijf een reactie: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.
Bekijk alle reacties

Nieuwe reacties

24.08 | 08:27

Lieve meneer en mevrouw van Laanen, via de danssite van Janne kwam ik op uw site, genoten van alle rijkdom die u deelt! Veel dank, hartelijke grt Margriet Nolet

...
15.12 | 21:05

Met veel plezier je verhaal gelezen Mirjam, geweldig, wat een mooie reis hebben jullie weer gemaakt. En wat een prachtig verhaal!

...
10.12 | 18:52

K linkt spannen die luchtzak.
Daar wil ik wel meer van weten!

...
07.12 | 12:12

Ik hoop dat jullie hier veilig doorheen zijn gekomen, het klinkt best eng in deze tijd waarin ik alsmaar over extreme weersomstandigeheden hoor! Liefs

...
Je vindt deze pagina leuk