HAPPY FEELINGS !

Warm welkom !

Monterey OLd Custom House.

Gezellig straatje met aan het eind de Old Fisherman's warf.

Krabbenvangst.

Het tellen van de vissen.

Zee otters.

Pelikaan.

Drop-off.

Opa Hans met zijn altijd open armen.

1-2-3 EN 4 DECEMBER

Onze laatste dagen 'on the road' .

We kiezen ervoor om deze laatste dagen aan de kust te blijven en toch maar niet het drukke verkeer van San Francisco op te zoeken. Die stad heeft overigens al eerder een geweldige indruk op ons gemaakt, toen we daar meer dan 10 jaar geleden zijn rondgeleid, toen Pleun daar in de omgeving zijn eerste baan in het hotelmanagement had.

We trekken een middag uit voor het stadje Monterey, waar men net als in San Francisco een Fisherman's Warf kent. Als we daar zijn, komen juist de vissersboten met 'toerist-hengelaars' terug. Buitengaats zijn er vooral wilde golven geweest en sommige van de 'hengelaars' waren nog maar ampertjes bekomen van de 'zeeziekte'. Dat werd door de schipper echter royaal goed gemaakt doordat hij ruimhartig zijn eigen behoorlijk rijke vangst over hen verdeelde.

Wat zullen ze thuis vertellen?', vroeg Hans zich af, met in zijn gedachten een herinnering aan een bezoek met Florus en Pleun aan een forellenkwekerij in Groesbeek, lang geleden. De kweker vulde toen de karige vangst van het drietal aan met gerookte forellen, omdat er thuis, door oma Tonny, voor de avondmaaltijd op forellen gerekend werd. De jongens waren het toen over een ding snel eens: “Natuurlijk vertellen we oma dat we de forellen allemaal zelf hebben gevangen!”

Het stadje biedt een levendig kleurrijk en vrolijk beeld. De watervogels zijn nadrukkelijk aanwezig, we spotten twee zeeotters en horen steeds het blaffen van de zeehonden, die we wat verder weg zien liggen.

In de schemering vinden we daarna in San Jose en niet ver van de 'RV-drop-off' een camping met nog precies één open plek. Een stel leeftijdgenoten (Tim en Bonny) met ook ruim 40 jaar huwelijk achter de rug, helpt ons daarbij en we hebben daarna nog een leuk gesprek met hen, waarin – behalve de duurzaamheid van de beide relaties – ook de Belgische 'roots' van Tim aan de orde komen.

De volgende dag wordt de perfect schoongemaakte camper bij Cruise America afgeleverd en worden we door een Afghaanse taxichauffeur naar het vliegveld gebracht. Na een klein uur weten we 'alles' over zijn familie hier en in Afghanistan en over de vreugden en zorgen van zijn verblijf sinds 1980 in de US.

De volgende ochtend arriveren we in Florida, waar ons een warm welkom wacht door 'the van Lanen four'.

Zo blij ! Allemaal !

Schrijf een reactie: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.

Mieke | Antwoord 06.12.2016 03:44

Wat leuk !
Wat worden de meiden al groot.
Geeft een warm gevoel als je zo verwelkomd wordt.

Jeannette | Antwoord 06.12.2016 03:41

Geweldig!
Wat zijn ze groot geworden!
Fijne tijd samen.
Kuskus voor iedereen
😘

Sil | Antwoord 05.12.2016 20:57

Hoe leuk. Wat een blijdschap!
Veel plezier in het lekkere warme Florida. Geef de kinderen, Diane en Pleun een dikke zoen van mij.
Liefs

Marianne en Rob | Antwoord 05.12.2016 20:55

Hallo Hans en Mirjam,
Ziet er heerlijk uit.
Geniet nog van de laatste weken bij hen.

Bekijk alle reacties

Nieuwe reacties

24.08 | 08:27

Lieve meneer en mevrouw van Laanen, via de danssite van Janne kwam ik op uw site, genoten van alle rijkdom die u deelt! Veel dank, hartelijke grt Margriet Nolet

...
15.12 | 21:05

Met veel plezier je verhaal gelezen Mirjam, geweldig, wat een mooie reis hebben jullie weer gemaakt. En wat een prachtig verhaal!

...
10.12 | 18:52

K linkt spannen die luchtzak.
Daar wil ik wel meer van weten!

...
07.12 | 12:12

Ik hoop dat jullie hier veilig doorheen zijn gekomen, het klinkt best eng in deze tijd waarin ik alsmaar over extreme weersomstandigeheden hoor! Liefs

...
Je vindt deze pagina leuk