MYRTLE POINT

Bandon Beach

Een vlucht pelikanen.

Een wilde eland.

In de tuin van Froukje en Piper.

Stoer stappertje.

Tomaten plukken in de kas

Strand van Devils Kitchen. Deze keer met Froukje en Ro.

Herten op het duin.

Na de strandwandeling wacht ons een lekkere maaltijd.

Zelf gemaakte Gouda kazen.

Yoghurt, kefir, karnemelk, feta, boter.

Wilde kalkoenen.

Daar in de verte in de 'bergen' wonen ze.

Door de zware regenval ontstaan er 'winterlakes'.

Oregon Dunes.

Florence. The Port of Siuslawcampground. Regenachtig uitzicht vanuit de camper.

Door Froukje meegegeven heerlijkheden.

30 OKTOBER  

Vandaag vertrekken we uit Myrtle Point, met het plan eerst maar eens een wat door Oregon te trekken.

Na het ontbijt bij Froukje , de wat grieperige Piper en kleine Ro, nemen we afscheid van hen en onze vrienden van de community. Froukje heeft allerlei groen en ander lekkers voor ons verzameld. De eerste dagen hoeven we geen boodschappen te doen. Alles wat we meekrijgen, is door haar, Piper en de anderen geteeld en/of bereid.

Het is een heerlijke week geweest bij en met Froukje, Piper en Ro. Hun dagelijkse leven weer voor even te hebben kunnen mee beleven met alle ruimte om opa en oma te zijn van onze prachtige, grappige, ondernemende kleinzoon. Het bezoek aan het strand bij Devils Kitchen bij Bandon was een van de hoogtepunten. 

Ook nu weer zijn we door de groep warm onthaald. Stuk voor stuk lieve, mooie mensen, die samen een holistische 'ECO-community' vormen, waar alle aspecten van het leven onder de loep worden genomen. Een gemeenschap waarin spiritualiteit, duurzaamheid en geweldloze communicatie centraal staan.  Hun groepsband is puur, warm en sterk.

Ze zijn zelfvoorzienend  in (bijna) alle opzichten. Ze zorgen voor hun eigen producten. (bouwen, techniek, voeding, gezondheid, tuin, e.d. )Veel van wat ze nodig hebben wordt zelf gemaakt. Ze werken op velerlei vlakken samen en geven daarbij regelmatig kansen aan mensen, die het minder hebben getroffen.

De inkomsten komen binnen via een fiscale consultancy praktijk. De regelgeving op het terrein van de accijnzen is in de VS ingewikkeld en per staat verschillend.  Zij zijn daarin gespecialiseerd.

Onze aandacht gaat vanzelfsprekend vooral uit naar het jonge gezinnetje. Met veel plezier spelen en wandelen we met Ro , waardoor er niet veel tijd overblijft om  te helpen met het werk dat altijd voor handen is. Hans werkt een middag in de tuin, terwijl ik Froukje help bij de bereiding van yoghurt, feta en boter.

We genieten van de omgeving, de eenvoud, stilte, natuur, zee en strand, maar vooral van ons drietal en niet te vergeten van de heerlijke maaltijden. Piper is een topkok , een kok die niet alleen maar op smaak let, maar voortdurend op zoek is naar (nieuwe) uitdagingen om zo natuurlijk, biologisch en duurzaam mogelijk te koken.  Zo zijn Froukje en hij en de mensen van de community al tijden aan het stoeien met fermenteren, wat naast wecken en drogen, een mooie manier van conserveren is. Van veel van de zelf verbouwde groenten en fruit worden sappen  (appelcider e.d.) zuurkool, augurken en allerlei ander lekkers gemaakt. Maar ook zuurdesem, yoghurt, bier, brie en nog veel meer wordt er door fermentatie bereid.  Alles overheerlijk met een intense pure, lekkere smaak en super gezond.

Rond het middaguur rijden we dan toch maar weg. Langs de kust omhoog naar het noorden. Een bekende route. Vorige jaar oktober, reden Hans en ik de kustroute ook, onderweg naar Ro, die toen net was geboren. En begin dit jaar zakten Sil en ik ook vanuit Portland de kust af naar hen Myrtle Point.  Het is een route die ons onmogelijk kan vervelen, zo mooi. We hebben voor vandaag geen lange rit gepland, kunnen dus regelmatig een korte tussenstop maken om de mooie kust te bewonderen.

Bij Florence (Oregon) vinden we een overnachtingsplek bij een marinehaventje. Het regent al de hele dag en het geplande wijntje drinken we dus vanavond in de camper.

 

 

 Verstuurd vanaf mijn iPad

Schrijf een reactie: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.

Sil | Antwoord 04.12.2016 03:09

Zijn jullie lekker aan het genieten van de family? En heerlijk vakantie. Fijn hoor.
Ik wacht op een telefoontje. Leuk. Dikke kus voor allemaal.

Lily | Antwoord 04.12.2016 00:21

Lieve Mirjam, (nog) van harte gefeliciteerd met je verjaardag én met die van little Ro!! Dubbel feest voor jullie! Mooi vervolg van jullie verblijf en heel veel liefs, ook voor Hans, Ard&Lily en natuurlijk onze groeten aan Froukje en Piper

Bekijk alle reacties

Nieuwe reacties

24.08 | 08:27

Lieve meneer en mevrouw van Laanen, via de danssite van Janne kwam ik op uw site, genoten van alle rijkdom die u deelt! Veel dank, hartelijke grt Margriet Nolet

...
15.12 | 21:05

Met veel plezier je verhaal gelezen Mirjam, geweldig, wat een mooie reis hebben jullie weer gemaakt. En wat een prachtig verhaal!

...
10.12 | 18:52

K linkt spannen die luchtzak.
Daar wil ik wel meer van weten!

...
07.12 | 12:12

Ik hoop dat jullie hier veilig doorheen zijn gekomen, het klinkt best eng in deze tijd waarin ik alsmaar over extreme weersomstandigeheden hoor! Liefs

...
Je vindt deze pagina leuk