BIJ DE VAN LANEN 4

Fernandina Beach strand.

Horseshoe crab.

Paradewagen.

Imagine! Een hele wijk met in ze trant versierde huizen !

Miss Emma en een zeer geconcentreerde Sophie.

Intiem publiek.

5 t/m 9 DECEMBER

We zijn alweer bijna een week in Florida bij onze vier 'Amerikaanse' van Laantjes, genieten van het mooie jonge gezin en pakken onze opa - en omarol met gretigheid op. Elke dag gaan we met Pleun mee, wanneer hij de meisjes naar school brengt en later weer ophaalt. Claire brengen we zelf naar haar klas, maar bij de grotere kinderen, waar Sophie bijhoort, is het een typisch Amerikaans gebeuren, waarbij de kinderen een voor een 'drivethru' (net zoals bij Mac Donalds en Starbucks) worden afgeleverd en opgehaald.

Pleun en Diane hebben een prachtige woonplek op loopafstand van het strand. Dat het op loopafstand is, hebben wij deze dagen ontdekt, want hier in Florida doet iedereen alles met de auto. Lopen wordt (ook door de vL4) alleen van de parkeerplaats naar de winkel gedaan en fietsen doen de kleintjes voor het huis en hun ouders op de hometrainer binnenshuis. Wanneer wij een keer aan de wandel zijn en onderweg naar de weg vragen, krijgen we als eerste reaktie:  “My gosh, are you going to walk, bless you:” (stem zwelt aan in hoogte).

Een hoogtepunt uit de afgelopen dagen is de jaarlijkse Christmas parade 'downtown' Ferdinand Beach. Het authentieke, uit de Spaanse tijd stammende, historische centrum is prachtig in kerstsfeer. Op een eerdere reis zijn we in San Antonio al eens verrast met een parade op Veteranendag. Deze kerstoptocht in Fernandina Beach na zonsondergang in de sfeervol verlichte straten doet daar niet voor onder. Allerlei sprookjesfiguren komen in kerstkleding voorbij en sportverenigingen, dansscholen en kerkgenootschappen ( 'Jesus is the reason for the season') leveren een bijdrage. Net als bij ons met carnaval brengen veel wagens muziek met zich mee, alleen is dit natuurlijk geen carnavalsmuziek, maar zijn het kerstliederen en klassieke meezingers zoals het Hallelujah van Handel. Natuurlijk ontbreken de fraaie oude motoren, auto's en jeeps niet met veelal 65+ ers aan het stuur. Op weg naar huis zien we bij veel huizen een kleurrijke lichtversiering. In sommige wijken lijkt het wel WK-Kerst !

Sophie heeft talent voor muziek en heeft elke week pianoles. Omdat wij er zijn, wordt er deze keer door Miss Emma les aan huis gegeven en worden wij getrakteerd op een heus en indrukwekkend concert. We worden zo wel vaker muzikaal verwend omdat Sophie natuurlijk regelmatig met haar muzikale huiswerk bezig is en ons (soms samen met Diane een duet) dan verbaast en met trots vervult.

Met Claire gaan we naar dansles en hier kunnen we opnieuw zien dat ze voor het podium geboren is.

Helaas zijn we maar een kleine twee weken hier en dan moeten we alweer afscheid nemen. Dat zal niet meevallen, maar nu is nu en dat is genieten !


Schrijf een reactie: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.

Tanja van Laar | Antwoord 12.12.2016 11:56

Wat heerlijk om jullie avonturen mee te kunnen lezen! Geniet nog even van jullie prachtige reis en familie! Liefs Tanja

Bekijk alle reacties

Nieuwe reacties

24.08 | 08:27

Lieve meneer en mevrouw van Laanen, via de danssite van Janne kwam ik op uw site, genoten van alle rijkdom die u deelt! Veel dank, hartelijke grt Margriet Nolet

...
15.12 | 21:05

Met veel plezier je verhaal gelezen Mirjam, geweldig, wat een mooie reis hebben jullie weer gemaakt. En wat een prachtig verhaal!

...
10.12 | 18:52

K linkt spannen die luchtzak.
Daar wil ik wel meer van weten!

...
07.12 | 12:12

Ik hoop dat jullie hier veilig doorheen zijn gekomen, het klinkt best eng in deze tijd waarin ik alsmaar over extreme weersomstandigeheden hoor! Liefs

...
Je vindt deze pagina leuk