MEMORYLANE

Zomerhuis van de Pipers aan Wolfslake

24 OKTOBER

Herfst in Pennsylvania is prachtig, daar halen we nu hier in de omgeving al ons hart al aan op.

Froukje, Piper en Rowin wonen aan de bosrand bij het restaurant waar Piper momenteel als chefkok werkt . In de zomer hebben ze in een caravan gewoond, maar nu met kouder weer op komst zijn ze verhuisd naar het appartement boven het restaurant.

Het drietal woont in de omgeving waar Piper is opgegroeid.

Een uurtje rijden van de woonplek van Froukje en Piper ligt Wurtsboro ( NY). Vandaag bezoeken we, met Piper als gids, dit plaatsje waar hij is opgegroeid. De familie Piper heeft generaties lang in Wurtsboro gewoond. Zo bevond er zich een dominee, een arts, een schoolmeester en een brandweercommandant onder de voorvaderen. Daarvoor liggen de Roots van de Pipers in Schotland (de Gorden Clan).

Het plaatsje is al behoorlijk oud ( in de 18e eeuw gesticht) en heette eerst Rome vanwege de aanwezigheid van een zevental heuvels (net als in Rome). In het begin van de 19 e eeuw werd er door de gebroeders Wurts een kanaal gegraven tussen de Hudson en de Delaware rivier en daardoor is het plaatsje tot bloei gekomen. Piper wordt nog herkend in het ┬┤warenhuis┬┤ waar hij als scholier een bijbaantje had. De huidige eigenaar is al de 5e van de familie ( Holmes) en laat ons in de winkel nog veel attributen uit vroeger tijden zien; waaronder een bord waarop jagers en stropers worden uitgenodigd hun huiden voor een goede prijs te koop aan te bieden.

Piper, die eigenlijk Andrew heet, maar door iedereen met Piper wordt aangesproken heeft samen met zijn broer en zussen nog een zomerhuis aan het Wolflake het meer waar ze in hun kindertijd de zomers hebben doorgebracht. Ook daar gaan we even langs en genieten er zowaar nog van de zon, die de regen aflost.

Op de terugweg rijden we door het dorpje Bethel, waar in 1969 een bekend muziekfestival, dat geschiedenis schreef, is gehouden. Het festival zou eigenlijk in het 70 km verderop gelegen Woodstock gehouden worden, maar kon daar niet doorgaan omdat de verwachte opkomst te groot was voor de beschikbare ruimte. Omdat de kaartjes al gedrukt waren, heeft men de naam van het festival niet meer aangepast. Gordon, de vader van Piper raakte bij toeval op het festival terecht omdat hij lifters meegenomen had. De volgende dag nam hij zijn gezin mee om er een kijkje te nemen en zo kon het gebeuren dat de vierjarige Andrew naast Joan Baez op het podium terecht kwam.

Dit verhaal over Woodstock haalt bij Hans en mij de herinnering op aan een 'uitstapje' dat we samen maakten in 1970. We zijn toen naar Amsterdam gelift en hebben daar de documentairefilm 'Woodstock' gezien. De film die nu geldt als een tijdsdocument van de hippiecultuur.Schrijf een reactie: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.
Bekijk alle reacties

Nieuwe reacties

24.08 | 08:27

Lieve meneer en mevrouw van Laanen, via de danssite van Janne kwam ik op uw site, genoten van alle rijkdom die u deelt! Veel dank, hartelijke grt Margriet Nolet

...
15.12 | 21:05

Met veel plezier je verhaal gelezen Mirjam, geweldig, wat een mooie reis hebben jullie weer gemaakt. En wat een prachtig verhaal!

...
10.12 | 18:52

K linkt spannen die luchtzak.
Daar wil ik wel meer van weten!

...
07.12 | 12:12

Ik hoop dat jullie hier veilig doorheen zijn gekomen, het klinkt best eng in deze tijd waarin ik alsmaar over extreme weersomstandigeheden hoor! Liefs

...
Je vindt deze pagina leuk