STROLLING DOWN THE NEIGHBOURHOOD

At Watermill Cafe

Een grappige knipoog als verrassing!

Heel leuk, opa en oma op bezoek, maar ook zo vermoeiend.

25.26.27 OKTOBER

Tja en dan ben ik jarig. Het wordt een rustige gezellige dag die begint met een heerlijk

' Piperontbijt' en met felicitaties van onze andere kinderen en kleinkinderen. Ook de verdere dag ontvang ik nog ontzettend veel felicitaties van familie, vrienden en kennisen via allerlei media. De wereld is klein geworden, door o.a al die communicatiemogelijkheden.

Na het ontbijt gaan we de geleende boeken terugbrengen naar de bibliotheek. Het is niet gemakkelijk om Rowin weer weg te krijgen uit de speelhoek daar, wanneer we bij het cafe bij de watermolen iets willen gaan drinken.

's Middags blijven we lekker thuis en vermaken ons buiten in de tuin. Rowin kreeg van ons voor zijn verjaardag een graafmachine en het is goed weer om daar mee te spelen. Als een klein opzichtertje gebiedt hij ook Froukje en mij de graafmachine te bedienen.

's Avonds bereiden zowel vader als zoon Piper een heerlijke warme maaltijd voor ons en na een concert van Ro op de gitaar, gaan we in de bar van het restaurant nog wat drinken.

De volgende dag bezoeken we Milford. Froukje, Piper en Rowen wonen in het dorpje Shohola, wat vlakbij bij het plaatsje Milford ligt. Dit ligt aan de Delaware River, die de grens vormt tussen Pennsylvania en New York. Ook New Jersey ligt niet ver weg.

Milford staat vol met 19e eeuwse huizen en gebouwen en geldt dan ook als een historische bezienswaardigheid. Deze week staat in het teken van Halloween, wat op de avond vooraf aan ('ons') Allerheiligen wordt gevierd. Van oorsprong is Halloween een Keltisch feest dat in de tweede helft van de 19de eeuw naar de VS werd meegebracht, toen grote groepen Ierse en Schotse immigranten het land binnenkwamen.

In Milford zijn veel huizen en tuinen versierd met aangeklede pompoenen en aanverwanten, want volgens deze Iers- Schotse traditie kunnen hiermee de boze geesten worden verjaagd die tijdens Halloween ronddolen. Kinderen gaan dan 's avonds langs de deur voor een "trick of treat". Degene die de deur opent, heeft de keus tussen een plagerijtje of snoep.

Rowin reageert dolenthousiast op alle versierde en omgetoverde pompoenen.

Terwijl we door Milford wandelen, krijgen we een leuke knipoog toebedeeld. Een prachtige stenen groet verrast ons!

Het bezoek aan het pannekoekenrestaurant waar Heather (de vriendin van Scot, de barman van het restaurant) werkt, is ook een hoogtepunt. Heather is zoals ze zelf zegt een 'botanical hiker. Ze heeft haar ervaringen en reflecties met en over eetbare en medicinale planten die ze tijdens lange wandeltochten door de VS ontdekt, in een boek en in mooie verslagen vastgelegd. (http://thebotanicalhiker.blogspot.com/)

Wanneer we op de weg naar huis ook nog een speeltuin aandoen kan de dag niet meer stuk.

Schrijf een reactie: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.

Marijke | Antwoord 19.11.2017 10:23

Naast een mooi verhaal ook mooie Foto's waarvan ik op deze zondagochtend aan het genieten Ben!

Rineke de Vrij | Antwoord 14.11.2017 23:28

Volgens mij ben je vandaag jarig. Een fijne dag gewenst en een gelukkig jaar. Liefs Rineke

Willy Otten | Antwoord 14.11.2017 23:24

Hoi Mirjam, van harte gefeliciteerd met je verjaardag. Het zal vast een prachtige dag worden met Hans en een stukje familie om je heen In dat mooie Amerika. Geniet er van. Groetjes aan Hans

Lily Harting | Antwoord 13.11.2017 17:40

27 okt.
Kus voor jullie! Doe je onze groeten aan Froukje en Piper?

Dirkje van den Berg | Antwoord 13.11.2017 17:38

26 okt.
Wat leuk!
Doe ze de groetjes van mij.
En lekker genieten!

Elly van Dam | Antwoord 31.10.2017 03:03

Wauw Mirjam en Hans wat een mooie en bijzondere reis weer. Geniet ervan

Mirjam | Antwoord 31.10.2017 03:02

Het is een bijzondere ervaring om door zoveel mensen met mijn verjaardag te worden gefeliciteerd, terwijl ik in de Verenigde Staten ben. Iedereen ontzettend bedankt!

Lenny Kuhr | Antwoord 31.10.2017 03:01

Leuk Mirjam, heb een hele fijne tijd bij je kinderen!

Babs Proost | Antwoord 31.10.2017 03:01

Nog van harte Mirjam en veel plezier in de VS

Lonneke | Antwoord 31.10.2017 03:00

Geniet van jullie reis nog! Groetjes aan Frouk!

Bekijk alle reacties

Nieuwe reacties

24.08 | 08:27

Lieve meneer en mevrouw van Laanen, via de danssite van Janne kwam ik op uw site, genoten van alle rijkdom die u deelt! Veel dank, hartelijke grt Margriet Nolet

...
15.12 | 21:05

Met veel plezier je verhaal gelezen Mirjam, geweldig, wat een mooie reis hebben jullie weer gemaakt. En wat een prachtig verhaal!

...
10.12 | 18:52

K linkt spannen die luchtzak.
Daar wil ik wel meer van weten!

...
07.12 | 12:12

Ik hoop dat jullie hier veilig doorheen zijn gekomen, het klinkt best eng in deze tijd waarin ik alsmaar over extreme weersomstandigeheden hoor! Liefs

...
Je vindt deze pagina leuk