HOWDY YOU TWO

PICKNICKPLEK ONDERWEG

OZONE FALLS (top of falls)

DE 'TRAP' NAAR BENEDEN. die Hans neemt, maar waar ik me niet op waag.

BASE OF FALLS

PANORAMA OP DE TENNESSEE SCENIC WAY

ROCK ISLAND STATE PARK : Een adelaar

DROOG GEVALLEN BEDDING

DE ALABAMA REDNECKS: van links naar rechts KENNY (SKINNY)-MICHAEL- RONNY

14 en 15 NOVEMBER

De route van vandaag (14 nov) loopt  grotendeels over de kleinere wegen.
Na een prachtige rit langs bomen in herfstkleuren, heuvels en riviertjes zijn we in Rock Island State Park aangekomen. Nashville nadert. Als we ´s avonds tijdens de maaltijd bespreken wat we in Nashville zullen gaan bezoeken, nemen we  het besluit om Nashville over te slaan en door te rijden naar Memphis. Beide plaatsen zijn miljoenen steden en willen we wel twee keer onze weg vinden in die drukte? 

We hebben nog gekeken of Ilse de Lange toevallig net dit moment in Nashville vertoeft, maar wanneer dit niet het geval is, en we dus niet bij haar op de koffie kunnen gaan of een optreden bij kunnen wonenen, staat ons besluit vast. Memphis wordt het!

Het oosten van de VS is minder spectaculair dan de westkust en het midden, maar we amuseren ons prima met de mooie natuur die ook Tennessee biedt. We zoeken dat ook op en brengen daarom veel tijd door in de State Parks, die er volop zijn.

Ook hier in Rock Island bevalt het ons zo goed dat we er nog een dag langer blijven. We staan op een uitgelezen plek, zoals steeds in deze parken. Wanneer het een beetje regent, is dat niet erg want dat geeft gelegenheid om dankzij een perfecte wifi-verbinding te  genieten van de muziek van Johny Cash en andere muzikale grootheden uit Nashville. Zo zijn we toch een beetje in Nashville! -

De ochtend van ons vertrek gaan we nog even 'sightsee-en' bij de dam, de watervallen en de drooggevallen rivier, wat een bizar gezicht is. Het water staat laag omdat men ruimte heeft gemaakt voor het regenwater dat nog moet komen.

Als we weer willen vertrekken, horen we 'Howdy you two' en staan plotseling drie mannen voor onze neus, benieuwd naar waar we vandaan komen, etc. Het zijn Kevin (door Hans spontaan Skinny genoemd), Michael en Ronny, die zich voorstellen aan ons als ' Alabama Rednecks'

Ze kokketeren een beetje met deze in vroeger tijden laatdunkende term voor arme blanke landarbeiders die een zware strijd om het dagelijkse bestaan leverden en vele uren voorovergebogen in de zon op het land werkten, waarbij hun nek in de zon verbrandden. Tegenwoordig worden met 'rednecks' machomannen aangeduid.

Nadat ik de drie vrienden een plekje in onze reisblog beloofd heb, reizen we verder naar Memphis.

Schrijf een commentaar: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.

Marijke T | Antwoord 19.11.2017 12.54

Ik zie nu dat er nog een Marijke Is! Vanaf nu de T erachter.

Hanny | Antwoord 18.11.2017 16.21

Hallo Mirjam, ik volg jullie verhalen weer en het is een prachtige reis. Nog heel veel plezier. Fijne tijd bij de kinderen. Groetjes en liefs.

Marijke | Antwoord 18.11.2017 15.50

Wat fijn om je reisverhalen te lezen Mirjam. Fijne tijd verder!!!

Bekijk alle commentaren

Nieuwe commentaren

Vandaag | 18:39

Wat een avontuur!!!

...
18.11 | 16:26

Lieve Hans en Mirjam.
Ik heb de verhalen tot vandaag zitten lezen om zo jullie reis in vogelvlucht te ervaren. Mooi en ontroerend. Goede reis Opa en Oma.

...
13.11 | 22:30

Wat is het toch steeds heerlijk jullie verhalen te lezen. Ik wacht vol spanning de foto’s af van het kaboutermannetje.

...
10.11 | 00:43

Lieve Rita, kleinkind nog op komst!
Jullie nog op pad?
Dagdag
Mirjam

...
Je vindt deze pagina leuk