BISHOP'S ACT

19 NOVEMBER

Het is zondag, dus tijd om naar de kerk te gaan! De beste plaats hiervoor, lezen we, is Al Green’s Full Gospel Tabernacle Church.
Al Green is inderdaad die wereldberoemde soulzanger van o.a. “Let’s Stay Together” en “I’m Still in Love With You”.
Nadat Al door een toenmalige vriendin in 1974 met een pan kokende maispap is aangevallen en enkele jaren later in Cincinnati van het podium valt, trekt hij de conclusie dat dit een teken van God is, om hem duidelijk te maken dat hij zijn leven verder aan God moet wijden en zijn uitermate succesvolle carriere als soulzanger aan de wilgen moet hangen.
Alhoewel hij na zijn bekering nog wel weer is terug gekeerd in de soulmuziek en nog een aantal succesvolle albums heeft uitgebracht, is hij tegenwoordig voornamelijk “reverend Al Green”, de dominee van the Full Gospel Tabernacle Church, een redelijk kleine kerk net even buiten Memphis, op een steenworp afstand van Graceland.

Iedere zondag is er een kerkdienst en iedereen mag deze bijwonen. No dress code, iedereen is welkom. Het is, zoals zij het zelf zeggen, belangrijk dat je erbij bent, niet hoe je eruit ziet.
Al Green is niet bij iedere kerkdienst aanwezig. Volgens de verhalen meer niet dan wel.

Precies op tijd komen we aan bij de kerk en we blijken geluk te hebben. Hij is er vandaag.

Een één ding valt vrijwel direct op. In deze kerk heerst een zeer relaxte sfeer. Geloof wordt hier op een positieve en vrolijke manier beleefd.
Er staat volledige band op het altaar en de dienst begint direct met muziek en zang. Binnen een mum van tijd staat de hele kerk letterlijk te swingen.

Al Green betreedt na een kwartiertje het altaar. Hij gaat eerst rustig in zijn grote fauteuil zitten, klapt enthousiast mee, lacht uitbundig en roept af en toe wat, terwijl het gospelkoor en de rest zingen en swingen.
Daarna gaat hij voor in de viering. Het is een grappige man en de preken tussendoor zijn doorspekt met grappen. Midden in de viering vraagt hij aan Hans 'Where are you from?' en geeft hem een hand.

We voelen ons welkom en genieten van de twee uurdurende dienst. Al is een buitengewoon charismatische man en zijn stem is nog steeds geweldig.

Tegen de kerkgangers zegt hij: 'Jullie denken dat jullie uit je zelf hier naar toe bent gekomen, maar dat is niet zo, God heeft jullie op het pad hierheen gezet. Niet voor niets. Je bent hier om te bidden. Waar bid je voor?

Het enige wat ik kan denken is 'Tja hoe komen we hier? Toeval! Toeval? En nu we toch hier zijn, waar bid ik voor? Ik voel me gelukkig en rijk. Vanuit dankbaarheid daarvoor en vanuit de Amerikaanse geschiedenis die ons zo raakt, wens (bid) ik dat er geluk, een goed leven en vrijheid mag zijn voor iedereen.

En wat draag ik zelf bij...?

Als we later weer 'on the road'zijn, lees ik bij een andere kerk deze tekst: 'Heaven...don't miss it for the world'. Heaven...me gelukkig voelen, dat kan ik niet missen. Geluk dat geef je immers door!

De band en het koor, het zijn allemaal geweldig muzikanten en Al Green is een emotionele energieke priester. Een charismatische, gepassioneerde dominee, die zijn evangelie zingt. Iedereen lijkt er op zijn gemak en gelukkig !

Een geweldig mooi begin van een heerlijke zonnige frisse dag.

Niet ver van de de kerk van Al Green vandaan, is aan de Elvis Presly Boulevard Graceland te vinden. Het is een indrukwekkend enorm groot huis met een guesthouse erbij. Toch maar geen Graceland meer voor ons. Elvis Presley's Graceland Mansion schijnt over de top te zijn, te zijn, maar evenzeer intrigerend en aangrijpend. We horen over kristallen kroonluchters, een legendarische 'Jungle Room' en een 'trophy hall' met gouden en platina platen, gitaren, kostuums en sieraden. Je kunt ook zijn motoren en auto's bewonderen, inclusief een roze Cadillac en zijn twee privévliegtuigen.

Het enige wat ons nog trekt, is de Meditation Garden waar de graven van Elvis, zijn ouders en zijn grootouders te zien zijn. Maar om daar $34,- p.p. voor te betalen, gaat ons toch wat te ver en dus rijden we door richting Missouri waar we maandag worden verwacht.


Schrijf een reactie: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.

Mariella | Antwoord 23.11.2017 23:36

Wat leuk, jullie zijn in Graceland...ik kijk zo meteen op je site. Geniet lekker verder!

Bekijk alle reacties

Nieuwe reacties

24.08 | 08:27

Lieve meneer en mevrouw van Laanen, via de danssite van Janne kwam ik op uw site, genoten van alle rijkdom die u deelt! Veel dank, hartelijke grt Margriet Nolet

...
15.12 | 21:05

Met veel plezier je verhaal gelezen Mirjam, geweldig, wat een mooie reis hebben jullie weer gemaakt. En wat een prachtig verhaal!

...
10.12 | 18:52

K linkt spannen die luchtzak.
Daar wil ik wel meer van weten!

...
07.12 | 12:12

Ik hoop dat jullie hier veilig doorheen zijn gekomen, het klinkt best eng in deze tijd waarin ik alsmaar over extreme weersomstandigeheden hoor! Liefs

...
Je vindt deze pagina leuk