MISSOURI PLACE TO BE

SPRING RIVER

MAMMOTH SPRING

ONDERWEG

WAYNESVILLE LIGT AAN DE HISTORISCHE ROUTE 66

WE ZIJN ER BIJNA

HET BEGIN VAN HET TERREIN DAT BIJ DE BOERDERIJ HOORT.

BO

MET MARK

DE STEILE OPRIT

20 en 21 NOVEMBER

Na de gospelviering steken we vanuit Memphis de Mississippi over en zitten we vrijwel meteen in Arkansas en daar vinden we enkele uren later in de schemering een overnachtingsplek in het Mammoth Spring State Park op de grens met Missouri. Na een vrieskoude nacht worden we de volgende morgen in joggingkleding en met sokken aan wakker en zien we op wat voor mooie plek we staan en waarom de plaats Mammoth Spring wordt genoemd. Er is een grote bron en wij staan er vlak naast! Door de aanwezige damp denken we eerst dat het een warme bron is,maar dat blijkt niet juist. De damp wordt veroorzaakt door de nachtelijke vrieskou! Mammoth Spring schijnt een van de grootste bronnen van de wereld te zijn en wereldberoemd. De bron vormt het begin van een onderaards ontstane rivier (Spring River), die hier bij bron ook naar boven komt. 

Als we na het ontbijt verder rijden, is door het zonnige weer de damp verdwenen. Met de autoverwarming aan, warme koffie in onze buik en het zonnetje op het raam wordt het een mooie rit door het vriendelijke landschap van Arkansas en Missouri.

Onze tocht naar Missouri heeft een duidelijk doel. Froukje, Piper en Rowin staan aan het begin van een nieuw avontuur. Ze gaan verhuizen van Pennsylvania naar Missouri.

Omdat wij onderweg zijn in het oosten van de VS en op gevoel en intuitie reizen zonder duidelijke planning, kunnen we eigenlijk net zo goed een kleine omweg maken en zelf polshoogte gaan nemen, de mensen ontmoeten en de boerderij en omgeving bekijken.

Natuurlijk hebben we van Froukje al een heleboel gehoord en het lijkt goed te klikken tussen beide stellen, maar wij willen graag kennismaken en voelen of het een goede beslissing is. We vinden het belangrijk dat het drietal op een plek terecht gaat komen, die echt een thuis voor hen zal worden.

Ze zijn al langer op zoek naar een woon – en werkplek, die helemaal past bij hun ambities: samen wonen en werken met anderen, dicht bij de natuur en op een ecologisch verantwoorde wijze kunnen leven van datgene wat de aarde aan producten te bieden heeft.

Mark en Bo hebben sinds 2 jaar zo'n woon-en werkplek en zijn op zoek naar een 'working couple' om hen te helpen de boerderij verder te ontwikkelen. De 'farm' ligt 2 mijl buiten het plaatsje Waynesville in zuidoost Missouri. Het dopje ligt aan de historische route 66.

Via een steile toegangsweg komen we boven: de boerderij en ook het huisje waar Froukje, Piper en Ro zullen wonen, bevinden zich op de top van een heuvel. We kijken uit over een schitterend landschap, waarvan 40 acres (=ca 17 hectare) bij de boerderij horen. Verspreid over het terrein staan diverse woon- , werk en opslagruimten.

Mark en Bo begroeten ons hartelijk en laten ons kennismaken met de overige bewoners: 'the cows, the goats, the pigs, the ducks, the turkeys, the chickens, the rabbits, the horse, two cats and three dogs'. Ze laten vol trots zien wat er al bereikt is, maar ook wat er nog te klussen is en waarom onze Pipers zo welkom zijn. In de lange gesprekken die we hebben wordt voor ons helder, dat er ruimte is voor de ambities van Froukje, Piper en dat ze de vrije hand krijgen bij de ontwikkeling van de boerderij.We voelen dat het ook in het samenleven zal gaan lukken: een passende match !

We zijn blij dat we de kans hadden om hen te ontmoeten. We voelen ons dankbaar, enthousiast en zelfs een beetje opgewonden. Bo en Mark zijn warme mensen met een veelbelovende droom, die ze samen met Froukje en Piper willen verwerkelijken.

We nemen afscheid met de belofte dat we over een jaar terugkomen en dan wat langer zullen blijven, wanneer we op familiebezoek komen. Froukje en Piper laten we weten dat wij ervanuit gaan dat het leven op de boerderij hen als een fijne warme jas zal passen!


Schrijf een reactie: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.

Rob en Marianne | Antwoord 24.11.2017 01:50

Heel fijne tijd gewenst!!
Liefs,
Rob en Marianne

Rob en Marianne | Antwoord 24.11.2017 01:49

Hoi Mir,
Heel fijn iets van Froukje te horen!
Wat fantastisch voor hen dat ze nu eindelijk weer een eigen , goede plek krijgen.
Wat een heerlijk kind is Ro!

Henarijo en Ton | Antwoord 24.11.2017 01:43

We volgen jullie nog trouw , en genieten van jullie reis
Nog een paar mooie weken.
Liefs Ton en Henarijo

Henarijo en Ton | Antwoord 24.11.2017 01:43

We volgen jullie nog trouw , en genieten van jullie reis
Nog een paar mooie weken.
Liefs Ton en Henarijo

Henarijo en Ton | Antwoord 24.11.2017 01:42

Hallo Mirjam en Hans
We hebben genoten van de prachtige foto's,2jaar de Pipers
Wat fijn dat ze nu de plek gevonden hebben waar ze naar zochten.

Paul en Hanneke | Antwoord 23.11.2017 23:48

Klinkt allemaal goed! Foto's van Rowin zijn prachtig. Fijn voor ons dat ze toch even naar Nederland komt.
Zo te zien gaat het ook goed met jullie! Liefs van ons

Mariella | Antwoord 23.11.2017 23:41

Fantastisch voor de Piperfamily!

Marianne C | Antwoord 23.11.2017 16:19

Wat fijn dat Froukje en haar gezin een mooie plek hebben gevonden en wat fijn dat jullie nu weten waar ze terechtkomen.

Bekijk alle reacties

Nieuwe reacties

24.08 | 08:27

Lieve meneer en mevrouw van Laanen, via de danssite van Janne kwam ik op uw site, genoten van alle rijkdom die u deelt! Veel dank, hartelijke grt Margriet Nolet

...
15.12 | 21:05

Met veel plezier je verhaal gelezen Mirjam, geweldig, wat een mooie reis hebben jullie weer gemaakt. En wat een prachtig verhaal!

...
10.12 | 18:52

K linkt spannen die luchtzak.
Daar wil ik wel meer van weten!

...
07.12 | 12:12

Ik hoop dat jullie hier veilig doorheen zijn gekomen, het klinkt best eng in deze tijd waarin ik alsmaar over extreme weersomstandigeheden hoor! Liefs

...
Je vindt deze pagina leuk